5 hacks του TikTok που θα κάνουν καλύτερες τις καλοκαιρινές μας διακοπές

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 hacks του TikTok που θα κάνουν καλύτερες τις καλοκαιρινές μας διακοπές

Η δημοφιλής εφαρμογή δίνει τη λύση σε απλά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα ταξίδια μας.

καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και αρκετές από εμάς τις περιμένουν φέτος πώς και πώς. Οι περιορισμοί του covid-19 δεν έχουν καμία σχέση με τα περσινά δεδομένα και η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία ανυπομονεί να ταξιδέψει σε αγαπημένους εγχώριους (ή και όχι) προορισμούς.

Το TikTok έχει εισβάλει για τα καλά στις ζωές μας την τελευταία διετία και αποτελεί πηγή έμπνευσης για διάφορα θέματα (από τον τρόπο που τρώμε, ντυνόμαστε, ταξιδεύουμε κ.ά). Σήμερα θα μοριαστώ μαζί σου μερικά από τα πιο χρήσιμα travel hacks τα οποία εντόπισα στην εφαρμογή και σου προτείνω να δοκιμάσεις στο επόμενο ταξίδι σου.

Το σπίτι του Nelson Mandela ανοίγει στο κοινό ως πολυτελές ξενοδοχείο

5 TikTok hacks που θα κάνουν καλύτερες τις διακοπές σου

travel7.jpg

1) Χρησιμοποίησε το μαξιλάρι σου για να αποφύγεις τον έλεγχο μιας τσάντας

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν τρεις τρόπους ταξινόμησης των αποσκευών:

α) Μια μεγάλη τσάντα που πρέπει να ελεγχθεί.
β) Μια χειραποσκευή που είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει στο αεροσκάφος.
γ) Ένα προσωπικό αντικείμενο που οι ταξιδιώτες μπορούν να κρατήσουν μαζί τους στην πτήση, όπως τσάντες και πορτοφόλια για φορητούς υπολογιστές.

Υπάρχει ωστόσο κάτι που περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα και δεν είναι άλλο από το μαξιλάρι του ταξιδιού. Ο χρήστης nolimitua του χρήστη TikTok δείχνει πώς μπορείς να βάλετε επιπλέον ρούχα στη μαξιλαροθήκη σου, ώστε να αποφύγεις extra χρεώσεις στις αποσκευές σου.

2) Μην σπαταλάς τον πολύτιμο χώρο της τσάντας σου

Ο χρήστης του TikTok bblawncarekc μοιράστηκε ένα ταξιδιωτικό hack που έρχεται να αλλάξει τα πάντα. Στο βίντεο, η bblawncarekc τοποθετεί αντικείμενα σε μια σακούλα απορριμμάτων πριν χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρική σκούπα για να αναρροφήσει τον υπερβολικό αέρα, η οποία συρρικνώνει δραματικά την τσάντα στο «ένα τέταρτο του μεγέθους», σύμφωνα με το bblawncarekc. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείς ηλεκτρικό σκουπάκι για να το κάνεις και σακούλες και για το ταξίδι της επιστροφής.

3) Χρησιμοποίησε το Google Flights για να ανακαλύψεις τις καλύτερες προσφορές

Ο χρήστης Zacharyburrabel μας δείχνει πώς να δοκιμάσουμε το Google Flights της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης για να συγκρίνουμε πτήσεις με βάση την ημερομηνία, την τιμή, ακόμη και τον προορισμό. Η διαφορά τιμών είναι συχνά μεγάλη και αξίζει να κάνεις συγκρίσεις με άλλους ιστοτόπους ώστε να βρεις τα πιο οικονομικά εισιτήρια.

4) Εκμεταλλεύσου τα ταξιδιωτικά σου μίλια ή άλλες προσφορές

Ίσως έχεις ακούσει τους φίλους σου να αναφέρουν ότι ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα με αεροπορικά μίλια που κέρδισαν μέσω των αγορών τους με πιστωτική κάρτα. Ο χρήστης του TikTok thenatashaibrahim μοιράζεται μυστικά για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις καλύτερες ταξιδιωτικές πιστωτικές κάρτες. Η Thenatashairahim προτείνει να χρησιμοποιείς την πιστωτική κάρτα για όλες τις αγορές σου και να την εξοφλείς πάντα στο τέλος του μήνα.

5) Ζήτα αναβάθμιση και ίσως την κερδίσεις

Αυτό είναι με διαφορά το πιο έξυπνο hack από όλα. Θέλεις να πετάξεις με όλες τις ανέσεις πρώτης θέσης χωρίς να πληρώσεις περισσότερα χρήματα; O χρήστης nielsen_xo, σου δείχνει πώς να ζητήσεις (και αργότερα να λάβεις) αναβάθμιση θέσης. Αρκετές φορές τα αεροσκάφη διαθέτουν κενές θέσεις, τις οποίες αν διεκδικήσεις είναι πολύ πιθανό να κερδίσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com