Running Up That Hill: Το τραγούδι που εκτοξεύθηκε ξανά μετά από 37 χρόνια χάρη στο Stranger Things

Μαρία Ροδίτη
Running Up That Hill: Το τραγούδι που εκτοξεύθηκε ξανά μετά από 37 χρόνια χάρη στο Stranger Things

Το Running Up That Hill της Kate Bush «βιώνει» για δεύτερη φορά στιγμές δόξας χάρη στη νέα σεζόν του Stranger Things.

Στιγμές δόξας μετά από 37 χρόνια βιώνει ξανά το τραγούδι Running Up That Hill της Kate Bush και αυτό χάρη στη νέα σεζόν της σειράς του Netflix, «Stranger Things». Το hit, που κυκλοφόρησε το 1985, παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Max Mayfield, την οποία υποδύεται η Sadie Sink και εδώ και μια εβδομάδα – οπότε και η σειρά επέστρεψε στο Netflix με τον τέταρτο κύκλο- το τραγούδι έχει εκτοξευθεί σε downloads και streams και βρίσκεται στο top 10 της Μεγάλης Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Ιουνίου, η Official Charts Company αποκάλυψε ότι το κομμάτι βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο νούμερο 2, μία θέση πιο ψηλά από αυτή που είχε κατακτήσει στην αρχική κυκλοφορία του το 1985. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι το νούμερο 1, θέση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες 9 εβδομάδες το τραγούδι του Harry Styles, «As It Was». Κι αν αυτό συμβεί… Θα είναι η πρώτη φορά που τραγούδι της Kate Bush θα βρεθεί στην κορυφή των charts από το «Wuthering Heights» το 1978.

Stranger Things: Δεν υπάρχει καμία ντροπή να τρέξεις στο τελικό τρέιλερ της 4ης σεζόν

Η ιστορία πίσω από το Running Up That Hill

Το τραγούδι που ξέρουμε σήμερα ως Running Up That Hill είχε αρχικά τον τίτλο A Deal With God και ήταν το πρώτο single της Kate Bush από το άλμπουμ Hounds of Love. Παίχτηκε στο ραδιόφωνο της Μεγάλης Βρετανίας για πρώτη φορά στις 5 Αυγούστου 1985 και η επιτυχία του έκτοτε… ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Το Running Up That Hill έφτασε το Νο3 των Βρετανικών charts και κατέκτησε την 30η θέση στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Ο τίτλος του τραγουδιού άλλαξε από τη δισκογραφική εταιρεία της Bush, καθώς κάποια στελέχη θεώρησαν πως θα… έμπαινε σε black list σε χώρες με έντονο το στοιχείο της θρησκείας, όπως η Ιταλία ή η Γαλλία. Η Bush δέχθηκε αυτήν την αλλαγή, ωστόσο το τραγούδι εξακολουθεί να αναφέρεται ως Running Up That Hill (A Deal with God) στο άλμπουμ.

Οι παλαιότερες και οι νέες δηλώσεις της Kate Bush για το τραγούδι

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τραγούδια της Kate Bush, το Running Up That Hill είναι ένα θεατρικό κομμάτι, γεμάτο νοήματα και βαθιά προσωπικούς στίχους. Λέγεται, μάλιστα, ότι η καλλιτέχνιδα το έγραψε μέσα σε ένα βράδυ. «Πρόκειται για μια σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αγαπιούνται πολύ, όμως η δύναμη της σχέσης τούς εμποδίζει. Δημιουργεί ανασφάλειες», είχε δηλώσει η Kate Bush σε συνέντευξή της το 1985.

Και είχε προσθέσει: «Το τραγούδι μιλά για μια συμφωνία με το Θεό που θα μπορούσε να γίνει, έτσι ώστε ο άντρας να μπορούσε να μπει στη θέση της γυναίκας και η γυναίκα στη θέση του άντρα- να αλλάξουν δηλαδή θέσεις- ώστε να καταλάβουν πώς είναι να είσαι ο άλλος κι έτσι να μπορεί να λύνεται κάθε παρεξήγηση όταν προκύπτει. Ξέρεις, όλα τα μικρά προβλήματα. Έτσι, δεν θα υπήρχε πρόβλημα».

England Kate Bush

Η Kate Bush, σε άλλη συνέντευξή της στους Times, το 1985, είχε πει πως το Running Up The Hill αναφέρεται, στην ουσία, στην περίπτωση που όσο περισσότερο γνωρίζεις έναν άνθρωπο, τόσο μεγαλύτερο είναι το περιθώριο παρεξήγησης. «Μερικές φορές μπορεί να πληγώσεις κάποιον εντελώς τυχαία ή να φοβάσαι να του πεις κάτι επειδή πιστεύεις ότι μπορεί να πληγωθεί όταν πραγματικά θα καταλάβει. Οπότε αυτό το τραγούδι αφορά μια συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει με τον Θεό για να αφήσει δυο ανθρώπους να αλλάξουν θέση, ώστε να μπορούν να δουν τα πράγματα ο ένας από την οπτική γωνία του άλλου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια εκείνη την εποχή.

Τώρα και μετά την αναβίωση του τραγουδιού της στο Stranger Things, η Kate Bush – που έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας- ανήρτησε ένα σύντομο μήνυμα στον επίσημο ιστότοπό της σχολιάζοντας: «Μπορεί να το ξέρετε ήδη: το πρώτο μέρος του νέου κύκλου της φανταστικής, καθηλωτικής σειράς ''Stranger Things’’ κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Η σειρά περιλαμβάνει το τραγούδι μου Running Up That Hill, το οποίο απέκτησε νέα ζωή από τους νεαρούς fans της σειράς που αγαπώ κι εγώ! Εξαιτίας αυτού, το Running Up That Hill ανεβαίνει στα charts σε όλο τον κόσμο και στο βρετανικό chart βρίσκεται στο νούμερο 8. Είναι συναρπαστικό! Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι αγαπήσατε το τραγούδι. Περιμένω με κομμένη την ανάσα το δεύτερο μέρος της σειράς τον Ιούλιο».