26 χρόνια μετά τον θάνατο της Αλίκης: Οι τελευταίοι μήνες και το ησυχαστήριο στον Θεολόγο

Πατούλια Κατερίνα
26 χρόνια μετά τον θάνατο της Αλίκης: Οι τελευταίοι μήνες και το ησυχαστήριο στον Θεολόγο

Τα καλοκαίρια της Αλίκης στον Θεολόγο, οι τελευταίοι μήνες ζωής του pop idol και η Αλίκη που αγάπησαν όλοι.

Στις 20 Ιουλίου 1996 η Αλίκη δεν έκανε κάποιο φανταχτερό πάρτι γενεθλίων, από εκείνα που έμειναν αξέχαστα στους φίλους της τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, εκείνα τα πάρτι δίπλα στο κύμα του Θεολόγου.

Τα γενέθλια εκείνα ήταν τα τελευταία της Αλίκης που τρεις μέρες μετά έμελλε να κλείσει για πάντα τα φωτεινά της μάτια.

Το τέλος φαίνονταν πως το είχε αντιληφθεί νωρίς η Εθνική μας σταρ, σε εκείνη την πτήση στις 9 Μαΐου 1996 από το Μόναχο, τότε που η Αλίκη είχε περιγράψει τη σειρά εξετάσεων που έκανε, τον καρκίνο που αντιμετώπιζε και τη φράση εκείνη όλο νόημα «έχετε γεια βρυσούλες».

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 σε ηλικία 62 ετών από καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες της ζωής της).

Ακολούθησε λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών και στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη ημέρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών ηθοποιών και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Τα καλοκαίρια στον Θεολόγο

Η απώλεια της θρυλικής Μανταλένας έγινε καταμεσής του καλοκαιριού, της εποχής που η Αλίκη λάτρευε, ειδικά τα καλοκαίρια εκείνα στον Θεολόγο.

«Αν το σπίτι μου είναι στην Αθήνα, το σπιτικό μου είναι στον Θεολόγο», είχε πει χαρακτηριστικά η Βουγιουκλάκη, η οποία αγάπησε τον Θεολόγο Φθιώτιδας και το σπίτι που αγόρασε στην περιοχή, έδωσε στον μικρό αυτό οικισμό λίγη από τη λάμψη και τη γοητεία της.

aliki1_h_497_355-1.jpg

Η Αλίκη ανακάλυψε το μέρος το 1968, λάτρεψε το μεταφυσικό τοπίο της περιοχής, αγόρασε 14 στρέμματα και ένα τριώρο σπίτι στον Θεολόγο με τη δική του ιδιωτική παραλία.

Από το εξοχικό που διατηρούσε η Αλίκη στην περιοχή, πέρασε η αφρόκρεμα της ελληνικής showbiz. Βλάσης Μπονάτσος, Λάκης Λαζόπουλος, Ζωή Λάσκαρη ενώ ακριβώς κάτω από το σπίτι που κάποτε άνηκε στη Βουγιουκλάκη, βρίσκεται η ίδια μαγευτική παραλία με το πορτοκαλί ηλιοβασίλεμα.

Ο Θεολόγος σήμερα κάνει restart, με εμφανή τα σημάδια του μεγαλείου μιας παλιάς εποχής, προσπαθεί να συστηθεί ξανά στο κοινό και στους τουρίστες με νέες επιχειρηματικές προσπάθειες από νέους ανθρώπους. Η Αλίκη λάτρευε το ηλιοβασίλεμα στον Θεολόγο, την περιοχή που την μαγνήτισε από τα πρώτα της βήματα εκεί, για τις ανάγκες γυρισμάτων.

Ο Θεολόγος φημίζεται για τις υπέροχες μικρές παραλίες που διαθέτει, το ηλιοβασίλεμά του, που βάφει ροζ και μοβ τη θάλασσα και τον μαγνητισμό, εκείνον που πάντα θα σου θυμίζει τα καλοκαίρια που ήσουν παιδί στο χωριό.

https://www.instagram.com/p/CdtWMnxMWAf

Η νεολαία επιστρέφει τα τελευταία χρόνια δυναμικά στον Θεολόγο, με έντονη επιχειρηματική δράση. Τα ταβερνάκια έχουν μετατραπεί σε gourmet εστιατόρια υψηλής αισθητικής και την περιοχή κοσμούν πια θησαυροί δίπλα στη θάλασσα, με lounge μουσική που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αιγαιοπελαγίτικα beach bars.

saintjohntheologos_2887419095059388099.jpg

Ο Θεολόγος, μόλις 1 ώρα και ένα τέταρτο από την Αθήνα, μπορεί να γίνει η βόλτα που θες να κάνεις για μπάνιο ή η μονοήμερη low cost εκδρομή.

294327324_1586361901760343_8766251650502141329_n.jpg

Στα plus: Θα δεις την φωτογραφία και το αυτόγραφο της Αλίκης σε κάθε μαγαζί κι όλοι θα έχουν να σου διηγηθούν για το φωτεινό κορίτσι με τα γεμάτα σπίθα μάτια, που θα σε κάνει να χαμογελάς.