Ο διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Lars von Trier διαγνώστηκε με τη νόσο του Parkinson

Νατάσσα Σχοινά
Ο διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Lars von Trier διαγνώστηκε με τη νόσο του Parkinson

Ο Lars von Trier στην πρεμιέρα της ταινίας "The House That Jack Built" στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών το 2018. 

AP

Η ανακοίνωση από την εταιρεία παραγωγής του και τα άμεσα σχέδια.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Lars von Trier διαγνώστηκε με τη νόσο του Parkinson και την ανακοίνωση έκανε η εταιρεία παραγωγής του ίδιου του δημιουργού, Zentropa. Η Zentropa ιδρύθηκε το 1992 από τον von Trier και τον παραγωγό Peter Aalbæk Jensen και, σύμφωνα με αυτήν, ο δημιουργός «είναι σε καλή διάθεση και λαμβάνει θεραπεία για τα συμπτώματά του».

Ο Lars Von Trier έχει αφοσιωθεί στη δουλειά

Στην παρούσα φάση, ο Lars von Trier συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο The Kingdom Exodus, την τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς The Kingdom, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Για πρώτη φορά, η σειρά προβλήθηκε το 1994 και κατάφερε να διχάσει το κοινό. Η ιστορία της ακολουθεί τους ασθενείς και το προσωπικό της νευροχειρουργικής πτέρυγας σε ένα νοσοκομείο της Κοπεγχάγης που αντιμετωπίζουν μία σειρά από περίεργα φαινόμενα, ακόμα και μεταφυσικά.

Στην τρίτη σεζόν, μάλιστα, η υπνοβάτης Karen ψάχνει απαντήσεις για να μπορέσει να σώσει το νοσοκομείο από την καταστροφή. Η επίσημη σύνοψη της σειράς λέει: «Η πύλη του Βασιλείου ανοίγει για μία ακόμα φορά».

Στο cast της σειράς θα δούμε τον Mikael Persbrandt (Hobbit, Sex Education), τον Lars Mikkelsen (Headhunter, House of Cards), τον Nikolaj Lie Kaas (Angels & Demons, The Keeper of Lost Causes) και την Tuva Novotny (Annihilation, Eat Pray Love), ενώ θα κάνουν guest εμφανίσεις ο Alexander Skarsgård (Big Little Lies, True Blood) και ο David Dencik (Tinker Tailor Soldier Spy, No Time to Die).

Ο «Hitler» στις Κάννες

Το 2011, ο Lars von Trier έπαψε να είναι καλοδεχούμενος στο Φεστιβάλ των Καννών. Οι ιθύνοντες πήραν την απόφαση να τον αποκλείσουν για 7 χρόνια λόγω των σχολίων που είχε κάνει ο δημιουργός κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας Melancholia. Σε αυτά, αποκάλεσε τον εαυτό του Nazi και είπε ότι «συμπάσχει λίγο» με τον Hitler. «Δεν είναι αυτό που θα ονόμαζες 'καλός άνθρωπος', αλλά τον καταλαβαίνω», είπε ανάμεσα στα άλλα.

Λίγο μετά μίλησε στο Hollywood Reporter και ζήτησε συγγνώμη για την όποια ζημιά μπορεί να έκανε το «αστείο» του στον θεσμό εξηγώντας πως δεν το εννοούσε όπως ακούστηκε κι ότι δε θα έκανε αυτά που έκανε ο Γερμανός δικτάτορας.

Αργότερα, ωστόσο, συνέχισε να αστειεύεται λέγοντας «Πρέπει να πω ότι είμαι λίγο περήφανος που με αποκαλούν ‘persona non grata’ (‘ανεπιθύμητο πρόσωπο’). Πιστεύω ότι η οικογένειά μου θα ήταν περήφανη».