Madame! Ο Andy Serkis ετοιμάζει σειρά για την άγνωστη ζωή της Marie Tussaud

Νατάσσα Σχοινά
Madame! Ο Andy Serkis ετοιμάζει σειρά για την άγνωστη ζωή της Marie Tussaud

O Andy Serkis στην παγκόσμια πρεμιέρα του "The Batman" το 2022

AP

Η ζωή της ιδρύτριας του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds βρίσκεται στα σκαριά.

Η ζωή της διάσημης καλλιτέχνιδος Marie Tussaud ετοιμάζεται να έρθει στη μικρή οθόνη από το Newen Connect και την εταιρεία παραγωγής του Andy Serkis, Imaginarium Productions.

Η σειρά Madame!

Η σειρά Madame! θα είναι μία βιογραφική παραγωγή της Γαλλίδας επιχειρηματία που ίδρυσε το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds. Η Imaginarium Productions, μάλιστα, θα αναλάβει την παραγωγή της ταινίας μαζί με τη Felicita Films της Marie Guillaumond.

Η σειρά θα μεταφέρει στο κοινό την ιστορία της Tussaud, πώς έγινε αυτή που ήταν και όλα όσα οδήγησαν στην παρακαταθήκη ενός από τα πιο διάσημα μουσεία που φτιάχτηκαν ποτέ.

«Η Marie ξέρει ένα πράγμα πολύ ξεκάθαρα – αν πρόκειται να πεις τη δική σου ιστορία ζωής, να την κάνεις διασκεδαστική, ακόμα κι αν πρέπει να την εφεύρεις μόνη σου, και, ό,τι κι αν συμβεί, κόψε τα βαρετά κομμάτια», είπε ο Serkis που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της σειράς.

Britain War for the Planet of the Apes Screening

O Rodolphe Buet, CEO της Newen Connect σχολίασε ότι η σειρά «απεικονίζει μια οραματίστρια ηρωίδα που ταρακούνησε τις συμβάσεις του 18ου αιώνα και της οποίας το ταξίδι ως μια ισχυρή ανεξάρτητη γυναίκα που κατάφερε να οικοδομήσει μια αυτοκρατορία αντηχεί ιδιαίτερα στις μέρες μας».

Η Marie (Grosholtz) Tussauds

Η Marie Tussaud γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1761 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Ο πατέρας της, Joseph Grosholtz, σκοτώθηκε στον Επταετή Πόλεμο, δύο μήνες πριν τη γέννηση της κόρης του και στα έξι της χρόνια μετακόμισε με τη μαμά της στο σπίτι ενός τοπικού γιατρού, του Philippe Curtius.

Η αγάπη της Tussaud για το κερί εκδηλώθηκε ήδη από μικρή ηλικία. Ο Curtius ήταν εκείνος που τη σύστησε σε αυτήν και γρήγορα η Marie άρχισε να δουλεύει για εκείνον ως καλλιτέχνης. Την πρώτη της κέρινη φιγούρα δημιούργησε στα 16 της, το 1777, και μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση το 1789 έφτιαχνε ομοιώματα με τις πιο διάσημες προσωπικότητες της εποχής.

Όταν πέθανε ο Curtius το 1794, η Tussaud -τότε Grosholtz- κληρονόμησε όλη του τη συλλογή με κέρινα έργα και για τα επόμενα 33 χρόνια ταξίδευε στην Ευρώπη. Ώσπου το 1795 παντρεύτηκε τον Francois Tussaud και πήρε το όνομά του.

Το 1835, ίδρυσε το μουσείο Madame Tussauds, το οποίο αρχικά λεγόταν Madame Tussaud’s, αλλά στην πορεία η απόστροφος σταμάτησε να χρησιμοποιείται.