H Jane Birkin «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών

H Jane Birkin «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, με την αιτία του θανάτου της να παραμένει για την ώρα άγνωστη.

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος αφού η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, όπως μετέδωσαν πριν λίγο τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως ο φροντιστής της τη βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Η αιτία του θανάτου της παραμένει άγνωστη μέχρι αυτή τη στιγμή. Η Aγγλογαλλίδα σταρ έδωσε το όνομά της στην εμβληματική τσάντα του οίκου Hermés με την Hermés Birkin να δημιουργείται το 1983 και να παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς τσάντες παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/p/CInBfAlAjYc/

Κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της η Birkin κυκλοφόρησε 14 άλμπουμ, πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές ενώ σκηνοθέτησε 2 ταινίες και έγραψε το σενάριο άλλων τριών.

Ποια ήταν η Jane Birkin

Η Jane Birkin γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 14 Δεκεμβρίου 1946 αλλά από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 διέμενε μόνιμα στο Παρίσι. H αείμνηστη ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστή για τη σχέση της εντός και εκτός οθόνης με τον Serge Gainsbourg.

https://www.instagram.com/p/B9-JirCpBql/

Oι δυο τους αποτέλεσαν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ζευγάρια της Γαλλικής showbiz. Το 1969 εκτόξευσαν την καριέρα τους με το άλμπουμ Jane Birkin-Serge Gainsbourg και με το τραγούδι «Je t'aime ... moi non plus», ένα αισθησιακό κομμάτι που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία.

Το 1971 ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Charlotte η οποία ακολούθησε τα χνάρια των γονιών της και είναι σήμερα διάσημη ηθοποιός-τραγουδίστρια. Με τον Serge Gainsbourg έμειναν μαζί για 13 ολόκληρα χρόνια και χώρισαν οριστικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η Birkin συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια συμμετέχοντας σε διάφορες ταινίες και ηχογραφώντας πολλά σόλο άλμπουμ. Το 1991, εμφανίστηκε στη σειρά «Red Fox» και στην αμερικανική δραματική ταινία «A Soldier’s Daughter Never Cries» του James Ivory το 1998. Το 2016, πρωταγωνίστησε στην υποψήφια για το Όσκαρ ταινία μικρού μήκους La femme et le TGV, για την οποία δήλωσε ότι θα ήταν η τελευταία της ταινία.

«Όταν βλέπω τους Γάλλους να ακούνε παλιά τραγούδια σαράντα ετών, ξέρω ότι αποτελούν μέρος της ιστορίας τους. Αλλά κι εκείνοι αποτελούν μέρος της δικής μου ιστορίας», είχε δηλώσει η ηθοποιός το 2018 μέσω του προσωπικού ημερολογίου της «Munkey diaries».

Στο έργο αυτό μιλά ανοικτά για μια μακρά λευχαιμία την οποία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή της στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το 2001 της απονεμήθηκε η διάκριση του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στη Γαλλία, τιμήθηκε με τη διάκριση του μέλους του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Η τραγουδίστρια είχε αναγκαστεί να αναβάλει αρκετές προγραμματισμένες συναυλίες στο Παρίσι το 2022 λόγω υγείας αφού είχε σπάσει τον ώμο της ενώ το 2021 υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Ήμουν πάντα αισιόδοξη και συνειδητοποιώ ότι μου παίρνει ακόμα λίγο χρόνο για να μπορέσω να είμαι ξανά στη σκηνή και μαζί σας. Μου αρέσει τόσο πολύ να είμαι μαζί σας», ανέφερε τότε σε δήλωσή της.

H Jane Birkin αποτέλεσε fashion icon

Η Jane Birkin έχει διαγράψει τη δική της πορεία στο χώρο της μόδας με το προσωπικό της στυλ να έχει εμπνεύσει κορυφαίους σχεδιαστές. Η αείμνηστη ηθοποιός είχε δώσει το όνομά της στην πιο δημοφιλή luxury τσάντα όλων των εποχών, την Hermès Birkin.

Το 1984 ο εμβληματικός Γαλλικός οίκος παρουσίασε μία 100% χειροποίητη τσάντα από μαλακό δέρμα μοσχαριού, στρουθοκαμήλου και αλιγάτορα με το όνομα Hermès Birkin Bag. Το 2015 η Jane Birkin ζήτησε από την εταιρεία Hermes να αποσύρει το όνομα από την τσάντα που φέρει το όνομα της από το 1984, καθώς διαμαρτυρήθηκε για τον βασανισμό των ζωών και τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η τσάντα από δέρμα κροκόδειλου. Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να εφαρμόζονται πιο ηθικές και βιώσιμες πρακτικές για την κατασκευή δέρματος.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2017, η αξία της τσάντας Birkin αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 14%, με αποτέλεσμα η τιμή της να ξεπερνάει σε μερικά μοντέλα τα 500.000 δολάρια.

Πηγή κεντρικής: apimages.com