Πολιτιστική Ατζέντα Σεπτεμβρίου: Πού θα πάμε τον μήνα με τα περισσότερα δρώμενα στην πόλη

Διονυσία Καλαποθαράκου
Πολιτιστική Ατζέντα Σεπτεμβρίου: Πού θα πάμε τον μήνα με τα περισσότερα δρώμενα στην πόλη

Φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις που θα κάνουν την επιστροφή μας στο κλεινόν άστυ πιο ομαλή και ενδιαφέρουσα.

Tο φθινόπωρο αρχίζει τι στιγμή που θα μπούμε σε κλειστή, κινηματογραφική αίθουσα. Την ώρα που θα αγοράσουμε τα νέα μας λογοτεχνικά βιβλία για τον χειμώνα. Το λεπτό που θα πατήσουμε το play και θα ξεκινήσουμε το binge watching, αντί να βγούμε έξω για ποτό σε ταράτσες και κήπους. Το φθινόπωρο ξεκινάει όταν φυσάει αέρας ανανέωσης στην ατμόσφαιρα και η ερώτηση «πού θα πάμε σήμερα» κρύβει από πίσω της ένα καινούργιο πολιτιστικό δρώμενο. Ας δούμε, λοιπόν, «πού είναι η φάση» στην πόλη αυτόν τον Σεπτέμβριο και ας γεμίσουμε με νέες εικόνες, αγαπημένες μουσικές, σκηνές από ταινίες και παραστάσεις που θα γεμίζουν την ψυχή και το μυαλό μας με ενέργεια.

Τα 20 πιο επιτυχημένα singles του 2023 (μέχρι τώρα)

Η νέα σεζόν χρειάζεται το σωστό «εναρκτήριο λάκτισμα» για να συνεχίσει δημιουργικά και αυτός ο μήνας μπορεί να μας το «δώσει». Όπως ξεκινούν τα σχολεία και τα παιδιά μπαίνουν και πάλι σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έτσι και η ατμόσφαιρα γεμίζει με τη λίρα του Χαρούλη στην Τεχνόπολη και την πρεμιέρα του «Coup de Chance» του Γούντι Άλεν στο cinema και το δικό μας ημερολόγιο μπαίνει σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για σένα τα «to dos» αυτής της περιόδου και περιμένουμε update στο Instagram του Queen.gr για ό,τι ξεχώρισες, για ό,τι σε ενθουσίασε περισσότερο, για ό,τι θα έβλεπες/άκουγες ξανά. Καλές παραστάσεις!

Συναυλίες

Οff the Hook

Ένα 2ήμερο μουσικό φεστιβάλ (Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου) αφιερωμένο στην κουλτούρα της hip hop σκηνής πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη και φιλοξενεί τον ΛΕΞ, τον Central Cee που είχε έρθει πρόσφατα και στο Release, τον Βέβηλο, τον VLOSPA και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες που θα δεις αναλυτικά εδώ.

https://www.instagram.com/p/CuWofTNI_Ir/

Κωστής Μαραβέγιας

Μετά την sold out εμφάνιση του Κωστή Μαραβέγια στο εντυπωσιακά γεμάτο Θέατρο Άλσος ο αγαπημένος ερμηνευτής είναι έτοιμος να μας ξεσηκώσει για μια ακόμα φορά την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου αλλά και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ PORTOFINO!

Νεφέλη Φασουλή

Έξι μήνες μετά τη μεγάλη έξοδο στη Νέα Υόρκη, η Νεφέλη Φασούλη, έρχεται στη Θεσσαλονίκη γεμάτη εμπειρίες και έτοιμη για περιπέτεια, και ανατροπές, με διάθεση που θυμίζει τον παλιό καλό καιρό. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον ΚΗΠΟ του Block 33. Με ολόφρεσκια μπάντα, με τραγούδια του προσωπικού της δίσκου " Ο κόσμος σου" σε μουσική και στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, αλλά και με άλλα, γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά, η ομάδα αναμένεται φέτος το φθινόπωρο να κάψει το πατάρι.

Ματούλα Ζαμάνη και Αλκίνοος Ιωαννίδης

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται έτοιμη να ξεσηκώσει το κοινό με το πλούσιο ρεπερτόριο και τον αυθορμητισμό της, δίνοντας την επόμενη μέρα (11 Σεπτεμβρίου) τη σκυτάλη στον μοναδικό Αλκίνοο Ιωαννίδη. Έχοντας ενωθεί ξανά με την μπάντα του μετά από δύο δεκαετίες, ταξιδεύουν πλέον μαζί ανά την Ελλάδα και τη Δευτέρα ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης για ένα πολυαναμενόμενο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό.

MousikiTechnopoli_Matoula-Zamani.jpg

H Mατούλα Ζαμάνη

Αllah-Las και Underground Youth

Oι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Allah-Las από την Καλιφόρνια θα «σερφάρουν» στην Τεχνόπολη μαζί με τους Underground Youth και Antonin το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, σκορπίζοντας κύματα 60’s νοσταλγίας και θετικών vibes που θα μας κάνουν να ανυπομονούμε για το επόμενο καλοκαίρι .

Τάνια Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων στη δισκογραφία, στέκεται μόνη στη σκηνή έξω από νόρμες, γεμάτη πάθος και με μια δίψα εφηβική υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι που πέρα από τα σκοτάδια, τους φόβους και τις υπερβάσεις καταλήγει στο φως. Εξωστρεφής μα γεμάτη εσωτερικότητα, με σκηνική παρουσία που υποδηλώνει στο μέγιστο την αισθαντικότητα έρχεται με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που έχουν ντύσει κάθε στιγμή μας και μας έχουν πείσει πώς το κλάμα και το γέλιο τελικά κάπου συναντώνται. Πού; Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 16 Σεπτεμβρίου.

taniatsanaklidou.jpg

Γιώργος Νταλάρας

Μία μοναδική συναυλία θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στο Θέατρο Άλσος την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Μαζί του θα είναι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Ασπασία Στρατηγού και Αλέξανδρος Τζουγανάκης που τον συνόδευσαν στην πρόσφατη sold out περιοδεία του στην Αυστραλία και την Ευρώπη. Στο καλοκαιρινό Θέατρο Άλσος θα παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με καινούργια τραγούδια και τραγούδια σταθμούς από την πλούσια δισκογραφία του και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Dalaras_new6.jpg

Παραστάσεις

Τι φάση πάλι, ρε?

Η ολοκαίνουργια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου επιστρέφει τον Σεπτέμβριο ξανά στο Θέατρο Άλσος μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Με το μοναδικό της χιούμορ, καυστικούς διαλόγους και τρελά νούμερα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου θα περιγράψει την καθημερινότητα που ζούμε όπου πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία! Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα;

tieginepalire.jpg

Τι φάση πάλι, ρε;

Μήδεια

Η ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη παρουσιάζεται σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Μήδειας και τον Φάνη Μουρατίδη στο ρόλο του Ιάσονα, σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη και «καταλήγει» τη Δευτέρα 4/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου και την Κυριακή 10/9 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Η ΜΗΔΕΙΑ αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες.

«Σε ευχαριστώ Λουκιανέ»

Με ένα μεγάλο «Σ'ευχαριστώ Λουκιανέ», αγαπημένοι ερμηνευτές και ηθοποιοί θα τιμήσουν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που επαναλειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από 15 χρόνια απουσίας από τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Ο ξεχωριστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής είχε μια μοναδική σχέση με τον αθηναϊκό λόφο, καθώς είχε δώσει επτά συναυλίες στο πιο αγαπημένο του -όπως ο ίδιος έλεγε- θέατρο, οι οποίες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική σκηνή.

1500x1000_loukianoskilaidonis.jpg

Ο Λουκιανός Κελαηδόνης

Εκάβη

Η μετάφραση είναι της Ελένης Βαροπούλου και η σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη. Στο ρόλο της Εκάβης η Ελένη Κοκκίδου. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. Εικοσιτέσσερις αιώνες μετά, το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ. Καθημερινά φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από πολέμους, εικόνες αφόρητης βίας και σπαραγμού από κάθε σημείο του κόσμου. Το παράλογο του πολέμου μοιάζει να αφορά μόνο αυτούς που το ζουν, για όλους τους άλλους περιορίζεται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία. Θάβεται ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, αποκόβεται από το βίωμα του πένθους. Εξοικειωνόμαστε έτσι με την εικόνα και την πληροφορία της βίας, εκπαιδευόμαστε στον θάνατο, αλλά ξεμάθαμε να πενθούμε.

Πού;

Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ | ΔΗΜΟΤ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΝΙΚΑΙΑ | ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ | ΆΛΣΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ΑΙΓΑΛΕΩ | ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ
Τρίτη 12 & Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ΧΑΛΑΝΔΡΙ | ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

''EKABH''-NEW-PHOTO-PARARASTASHS_4.jpg

Εκάβη

Βατράχια

Ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει για να γίνει ξανά sold out η παράσταση «Βατράχια» της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, αυτή τη φορά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μετά από το αποθεωτικό διήμερο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με τους περισσότερους από 17.500 θεατές (και το ρεκόρ δεκαετίας το Σάββατο από άποψη προσέλευσης), η πρώτη κοινή Επιδαύριος κάθοδος της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, μια σχεδόν μεταφυσική και ονειρική παράσταση, συγκίνησε και γοήτευσε το κοινό και κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης και αγάπης του σε ένα ιδιαίτερα συγκρουσιακό επιδαύριο καλοκαίρι. Το κοινό αγκάλιασε τη ματιά της Έφης Μπίρμπα, η οποία με τους καλλιτεχνικούς συνοδοιπόρους της (κείμενο σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα και σε διασκευή της ίδιας, του Κωνσταντίνου Μπλάθρα και του Άρη Σερβετάλη, μουσική του Constantine Skourlis και σκηνικά και κοστούμια σε συνεργασία με τη Βασιλεία Ροζάνα) παρέδωσε μια δημιουργική, στοχαστική, σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, με κεντρικό πυρήνα την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

Πού;

Σάββατο 2/9 & Κυριακή 3/9 | Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς - Πειραιάς, Αττική
Σάββατο 9/9 | Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο - Λαύριο, Αττική
Κυριακή 10/9 | Κηποθέατρο Αλκαζάρ – Λάρισα
Δευτέρα 11/9 & Τρίτη 12/9 | Θέατρο Δάσους – Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 15/9 | Θέατρο Νταμάρι - Αλίκη Βουγιουκλάκη - Βριλήσσια, Αττική
Σάββατο 16/9 & Κυριακή 17/9 | Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Δευτέρα 18/9 | Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής" - Αιγάλεω, Αττική
Τρίτη 19/9 & Τετάρτη 20/9 | Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Βύρωνας, Αττική
Παρασκευή 22/9 | Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου - Παπάγου, Αττική
Τετάρτη 27/9 | Κατράκειο Θέατρο - Νίκαια, Αττική

Frogs2(c)Kaplanidis.jpg

Βατράχια

Eκθέσεις - Φεστιβάλ

Το Φαινόμενο της Πεταλούδας/ Butterfly Effect

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο το Φαινόμενο της Πεταλούδας / the Butterfly Effect σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που θα πραγματοποιηθεί σε πολυάριθμους χώρους του συγκροτήματος της γνωστής κλωστοϋφαντουργίας. Η ιστορική κλωστοϋφαντουργία «Κλωσταί Πεταλούδας-Μουζάκης» ιδρύεται από τον Ελευθέριο Μουζάκη το 1944 και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Η έκθεση που θα λάβει χώρο σε διάφορα κτίρια του εργοστασίου, προσδοκά να αναδείξει την ιστορία του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας. Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, Κλωστοϋφαντουργία ΕΛ. Δ. Μουζάκης ΑΕΒΕΜΕ – «Πεταλούδα».

the-Butterfly-Effect4.jpg

Το Φαινόμενο της Πεταλούδας

Ιάννης Ξενάκης - Hχητικές Οδύσσειες

Στο ισόγειο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζεται η έκθεση Ιάννης Ξενάκης: Ηχητικές Οδύσσειες, η πρώτη ολοκληρωμένη μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα για τον πρωτοπόρο συνθέτη, θεωρητικό της μουσικής, αρχιτέκτονα, μηχανικό, μαθηματικό και έναν από τους πιο προοδευτικούς και δημιουργικούς στοχαστές του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Κατά τη δεκαετία του 1950, ο Ξενάκης έσπασε τους κώδικες της σύγχρονης μουσικής και δημιούργησε ένα μουσικό είδος απολύτως δικό του. Άμεσα αναγνωρισμένος από τους ομότεχνούς του και από το κοινό, αλλά και σε διαρκή κατάσταση επανεφεύρεσης και επανάστασης, ο Ξενάκης συνέθεσε ριζοσπαστική μουσική που είναι ταυτόχρονα μια αναφορά στην Αρχαιότητα, μια ωδή στη φύση και τα στοιχεία της, ένας φόρος τιμής στον μοντερνισμό στο ακρότατο σημείο του, και ένα όραμα για τη χρήση της τεχνολογίας. Το έργο του, ευρύτατα αναγνωρισμένο διεθνώς, δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί σε βάθος στην Ελλάδα. Διάρκεια: 29 Ιουνίου 2023- 7 Ιανουαρίου 2024

image_17.jpg

Ιάννης Ξενάκης

c.PARIS_TAVITIAN

Vermeer Words

Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ”Vermeer Words” της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα από 6 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023, σε επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη, Ιστορικού Τέχνης και με την συνεργασία της Κατερίνας Χάρη . Dr. Ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων. Η Εικαστικός κα Μαρία Σμαράγδα Σκούρτα, θα παρουσιάσει στο Μουσείο Ηρακλειδών, στην ενότητα Τέχνη και Επιστήμη, μια προσέγγιση στο έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου J Vermeer, που αφορά την Τέχνη και την Ψυχανάλυση. Έργα ζωγραφικής καβαλέτου καθώς και έργα ψηφιακά, εγκαταστάσεις με video-art και κείμενα αποτελούν το σύνολο που εκτίθενται στο Μουσείο Ηρακλειδών με τίτλο “Vermeer words”. Διάρκεια: 6 Ιουλίου 2023 – 30 Σεπτεμβρίου 2023

”Return to Sender” στο ΚΠΙΣΝ

Η κολεκτίβα NEST παρουσιάζει στην Αθήνα τη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση ”Return to Sender”, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την Documenta 15 (2022). Στο ΚΠΙΣΝ παρουσιάζεται η πρώτη εκδοχή της μετά το Κάσσελ. Το έργο είναι ένα περίπτερο φτιαγμένο από μεγάλα δεμάτια μεταχειρισμένων ρούχων. Τα δεμάτια αυτά, που στα Σουαχίλι ονομάζονται mitumba, αποτελούνται από άχρηστα μεταχειρισμένα ρούχα που καταλήγουν στην Αφρική από τις εύπορες χώρες της Δύσης. Ωστόσο, η πλειονότητά τους καταλήγει σε χωματερές, δημιουργώντας ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η εγκατάσταση θα παρουσιαστεί στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ και είναι φτιαγμένη από υφάσματα και ρούχα που έχουν συλλεχθεί από την Ελλάδα και προορίζονταν για ανακύκλωση ή επανάχρηση στη βιομηχανία, όπου και θα καταλήξουν μετά την παρουσίαση. Διάρκεια: 26 Aπριλίου 2023 – 30 Σεπτεμβρίου 2023

SNFCC_EMST-Return-to-Sender_photo-by-Nikos-Karanikolas-3-1920x680.jpg

«Return to Sender» στο ΚΠΙΣΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ, Έργα από το 1966 έως το 2023

Η έκθεση εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 και θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 και το δεύτερο μέρος από τις 23 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024. Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση θα παρουσιασθούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό. Ο Γιώργος Χατζημιχάλης είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του. Το έργο του είναι πολύπλευρο και συχνά αποτελείται από μεγάλες ενότητες. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας. Για να φτιάξει ένα έργο συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες ,κείμενα, εκτυπώσεις κ.ά. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής, εξαπλώνεται στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν, επιτρέπουν στον θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.

51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Την 1η Σεπτεμβρίου (και ως και τη 17η Σεπτεμβρίου) η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου ανοίγει τις πύλες της στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. 210 εκδότες, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Athens Coffee Festival

Το φεστιβάλ, που αναδεικνύει τις τάσεις στον καφέ από το 2016, έρχεται με κορυφαία coffee brands, άφθονη μουσική, συναρπαστικά πρωταθλήματα καφέ, σεμινάρια από top coffee experts και φυσικά πολλές coffee… εκπλήξεις! Χιλιάδες στελέχη του coffee industry και home baristas θα βρεθούν στην Τεχνόπολη από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, για να γνωρίσουν από κοντά τα μεγαλύτερα και πιο εµβληµατικά coffee brands της ελληνικής και παγκόσµιας σκηνής, να ζήσουν όμορφες στιγμές με τους φίλους τους, την οικογένεια τους, τα κατοικίδια τους και να γίνουν και αυτοί μέρος του μεγάλου coffee party!

AthensCoffeeFestival.jpg

Athens Coffee Festival

3dro

Vegan Life Festival

Aπό τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου ο Vegan τρόπος ζωής παρουσιάζεται σε ένα μοναδικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη. Ομιλίες από ειδικούς κάθε επιστημονικού κλάδου, αθλητές και αθλήτριες καθώς και άτομα ενεργά στη Vegan κοινότητα, εργαστήρια μαγειρικής από Vegan chefs και food bloggers, δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, έκθεση τέχνης και εικαστικά δρώμενα, live μουσικά δρώμενα, speed dating με σύνθημα "let's be friends" για να βοηθήσουμε στη δικτύωση και την ενίσχυση των σχέσεων εντός της κοινότητας, έκθεση Vegan προϊόντων και υπηρεσιών, τροφίμων καλλυντικών, ειδών ρουχισμού, οικολογικών ειδών κ. ά συνθέτουν το μεγαλύτερο πλέον vegan θεσμό της Ελλάδας, καθώς και το μεγαλύτερο σε προσέλευση vegan φεστιβάλ της Ευρώπης.