Περιβάλλον με εικαστική ματιά

Περιβάλλον με εικαστική ματιά

Η ευαισθητοποίηση πάνω στο περιβάλλον φανερώνεται και μέσα από μια ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση.

Η παρούσα έκθεση συμπληρώνει και ενδυναμώνει την πολιτιστική διάσταση του Ιδρύματος, αλλά και καταγράφει τον φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό του, που φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι το 2011 έχει χαρακτηριστεί ως "Παγκόσμιο Έτος Δασών".

Με αφορμή τη σημασία που το Ίδρυμα Ευγενίδου αποδίδει στη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση, αποφασίστηκε να τιμηθεί ο μεγάλος Δάσκαλος – Ζωγράφος και σήμερα Ακαδημαïκός Παναγιώτης Τέτσης για την καθοριστική συμβολή του προς αυτήν την κατεύθυνση, με το έργο της ζωής του.

Οι 42 συμμετέχοντες καλλιτέχνες επιλέχθηκαν έτσι ώστε τιμητικά να τον «συνοδεύσουν» με τα δικά τους έργα. Πολλοί υπήρξαν μαθητές του, άλλοι θαυμαστές του και δεν είναι λίγοι, όσοι εμπνεύσθηκαν από τις δημιουργίες του. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κριτικός και ιστορικός τέχνης κυρία Αθηνά Σχινά.

Η εικαστική έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «ΝΑTURA 2011» θα φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, από 7 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2011 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κύριος Άρης Αλεξόπουλος και από τις 7 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 10.00 – 21.00.