Εικαστική παρέμβαση με θέμα «Το παγκάκι»

Εικαστική παρέμβαση με θέμα «Το παγκάκι»

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή έκθεση, στην οποία τα συνηθισμένα παγκάκια μετατρέπονται σε έργα τέχνης. Από τις 2 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου, 2011.

Βασικό υλικό της παρέμβασης, που έγινε σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου), την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, το Κέντρο Ψυχολογία και Τέχνη, και τα μέλη του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ είναι παγκάκια, φιλοτεχνημένα ώστε να δίνουν νέο νόημα σε αυτό το συχνά αρνητικά φορτισμένο αντικείμενο της σύγχρονης πόλης, που συνδέεται με τη χρήση ουσιών.

Με την παρέμβασή αυτή, τα άχρωμα παγκάκια της πόλης μεταμορφώνονται σε πολύχρωμα αντικείμενα τέχνης, γίνονται μέσο δημιουργικής έμπνευσης και συνάντησης των χρηστών με τους κατοίκους της πόλης και σηματοδοτούν την ανάγκη για απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τα 14 παγκάκια του ΚΕΘΕΑ που θα τοποθετηθούν στους εξωτερικούς χώρους της Πειραιώς 260.

Το ΚΕΘΕΑ, ο μεγαλύτερος φορέας στην Ελλάδα για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη, με αυτό το project φιλοδοξεί να ενημερώσει με δημιουργικά πρωτότυπο τρόπο για το πρόβλημα των εξαρτήσεων και να ευαισθητοποιήσει για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού στιγματισμού απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.

Πειραιώς 260
Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ:210 3272000 begin_of_the_skype_highlighting 210 3272000 end_of_the_skype_highlighting