Εικονική περιήγηση στο Precario του Ξενοφώντα Μπήτσικα

Εικονική περιήγηση στο Precario του Ξενοφώντα Μπήτσικα

Μέχρι τις 25 Ιουνίου συνεχίζεται η έκθεση «Precario» του Ξενοφώντα Μπήτσικα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, τώρα όμως έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια πρώτη γεύση της έκθεσης μέσω ενός Virtual Tour.

Με μια νέα προσθήκη στο site της, αυτής του Virtual Tour, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια ιδέα του χώρου και του στησίματος της έκθεσης του Μπήτσικα, με μερικά μόνο κλικ από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Η προσέγγιση της νέας δουλειάς του καλλιτέχνη έρχεται ως συνέχεια και συνέπεια του μέχρι τώρα έργου του. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι μεικτής τεχνικής (κάρβουνο, ακρυλικό , κολάζ) σε χαρτί και δημιουργούν διαφορετικά περιβάλλοντα στο χώρο. Σε ό,τι αφορά την επεξεργασία τους, τα έργα του βασίζονται σε δύο άξονες: στην εννοιολογική χρήση του κολάζ και στη ζωγραφική ως εγκατάσταση στο χώρο.

Δουλεύοντας με τις έννοιες της επίθεσης και της αποκοπής στην αναζήτηση της φόρμας και με τον επαναπροσδιορισμό της διάστασης και του χώρου, τα έργα λειτουργούν στα όρια της ζωγραφικής και της εγκατάστασης, έτσι ώστε η προνομιακή θέση του εξωγενούς αναγεννησιακού παρατηρητή να αντικαθίσταται από εκείνη του ενδογενούς παρατηρητή και της οπτικής παράλλαξης.

Ο τίτλος της έκθεσης "Precario" παραπέμπει στις έννοιες του εφήμερου, του αβέβαιου, του εύθραυστου και του ευάλωτου, έννοιες που διακρίνονται από την ίδια την επεξεργασία της νέας δουλειάς.

Επισκεφτείτε το επίσημο site των Zoumboulakis Galleries και κάντε την εικονική σας βόλτα στην έκθεση, πριν την επισκεφτείτε και από κοντά.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Τηλ:210 3608278
galleries@zoumboulakis.gr
www.zoumboulakis.gr