Κάτι ωραίο συμβαίνει στην Καλαμάτα

Κάτι ωραίο συμβαίνει στην Καλαμάτα

Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας διεξάγεται μια ιστορία για βίντεο.

Για την Καλαμάτα ο πιο γνωστός θεσμός είναι το Φεστιβάλ χορού. Τελευταία ακούμε και για κάτι διαφορετικό. Από το 2005, το Festival Μηδέν έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας έναν σημαντικό πόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή βιντεοτέχνη.

Έτσι και φέτος οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας στις 7, 8 και 9 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα μιας τέχνης που αναπτύσσεται απρόσμενα, ραγδαία και πολύμορφα, ακριβώς αυτή την χρονική περίοδο. Το φεστιβάλ βιντεοτέχνης της Καλαμάτας, που φέτος συγκέντρωσε περισσότερες από 1000 συμμετοχές από όλες τις ηπείρους, υπόσχεται ένα τριήμερο γιορτής της σύγχρονης παγκόσμιας βιντεοδημιουργίας αλλά και έναν ιδιότυπο οδηγό επιβίωσης στο σύγχρονο καταιγισμό εικόνων που δεχόμαστε.

Το φετινό Festival Μηδέν θα πραγματοποιηθεί στην πιο όμορφη γειτονιά του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, στην πλατεία Αμφείας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συνδυάζοντας με το γνώριμο τρόπο του την αίσθηση του θερινού σινεμά με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Στις τρεις βραδιές θα προβληθούν συνολικά 189 επιλεγμένα βίντεο από 45 χώρες.

Είναι οι πιο αιχμηρές και ενδιαφέρουσες σκέψεις, αισθητικές εξερευνήσεις, πειραματισμοί και προβληματισμοί αλλά και εκφραστικές φόρμες και τάσεις που «συμβαίνουν τώρα» στα πιο ανήσυχα μυαλά και μάλιστα σε ολόκληρο τον κόσμο, καταργώντας σύνορα ή άλλους περιορισμούς.