Urban & Street έκθεση στη καρδιά της Αθήνας

Urban & Street έκθεση στη καρδιά της Αθήνας

Η ομάδα Bilbao μετατρέπει το graffiti στην αστική τέχνη που είναι και παρουσιάζει μια μοναδική έκθεση στο Stigma Lab των Εξαρχείων για όλη τη περίοδο του Αυγούστου.

Η ομάδα BILBAO προσπαθεί να καθορίσει μια Δράση που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης. Μια Δράση όπου τις πιο πολλές φορές βαφτίζεται παράνομη, και μόνιμα ταλαντεύεται μεταξύ του βανδαλισμού και της αισθητικής παρέμβασης. Η ταυτότητα της Δράσης παραμένει αόριστη, κάτι που την διευκολύνει να προσαρμόζεται και ναδιατηρεί την δυναμική της.

Η ζωγραφική στο δημόσιο χώρο είναι ένα οπτικό μέσον επικοινωνίας, αν και βαφτίζεται παράνομο και παρεμβατικό στο αστικό τοπίο. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των εικόνων μας και του περιβάλλοντος, αποδίδεται με μια δυναμική ταυτότητα αλλά ταυτόχρονα μας κρατάει απόμακρους από τον οπτικό δεκτή που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε.

Η ομάδα BILBAO βοηθάει να συμπληρωθούν τα κενά, οι εικόνες παρουσιάζονται ως γέφυρες επικοινωνίας και δίνουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα στη δράση που ταλαντεύεται μεταξύ του βανδαλισμού και της αισθητικής παρέμβασης.

Μέσα στον κυκλώνα της αστικής αισθητικής, γεννιούνται τάσεις που παρεμβαίνουν ανατρεπτικά ψάχνοντας διέξοδο στο περιβάλλον που φιλοξενεί την ύπαρξη τους.

Stigma Lab
Ανδρέα Μεταξά 4, Εξάρχεια, Αθήνα