«Toy, Toy, Toy»: Μια έκθεση για την αθωότητα και τη βία που κρύβουμε μέσα μας

«Toy, Toy, Toy»: Μια έκθεση για την αθωότητα και τη βία που κρύβουμε μέσα μας

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη φιλοξενεί την έκθεση του Νίκου Λαγού, μαζί με όλη την παιδική αθωότητα αλλά και τους ενήλικους φόβους που απεικονίζονται σε αυτήν.

Η αναζήτηση ταυτότητας μέσα από ένα περίπλοκο αστικό ιστό, οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, οι φόβοι που στοιχειώνουν τους ενήλικες, αλλά κυρίως η βαθύτερη ανάγκη του καλλιτέχνη για ελευθερία εκφράζονται στο έργο του Νίκου Λαγού, μέσω ενός επιτηδευμένα αθώου τρόπου. Στη δουλειά του η έννοια της αρχιτεκτονικής τάξης αποδομείται συνειδητά. Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, μεικτής τεχνικής σε καμβά συνθέτουν ένα χρωματιστό δίκτυο.

Ο καλλιτέχνης γοητεύεται –όπως και μεγάλο μέρος της γενιάς του- από την Pop Art, τη Street Art, τα γκράφιτι, το έργο του Jean- Michel Basquiat και του A. R. Penk. Στα έργα του μπερδεύονται λέξεις - σύμβολα και δημιουργούνται γλωσσικά παιχνίδια που συνδυάζονται με εικόνες ενός έντονα παιδικού κόσμου. Είναι ο τρόπος του να εκφράσει τις αντιθέσεις της εποχής του και τα άγχη που προκύπτουν από τη δημιουργική αναζήτηση της δικής του ισορροπίας: ωμός και βίαια ρεαλιστικός, χαώδης αλλά και ουτοπικός και αθώος προβάλλει ο κόσμος του Νίκου Λαγού.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2011.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλατεία Κολωνακίου 20, Αθήνα
Τηλ: 2103608278
galleries@zoumboulakis.gr
www.zoumboulakis.gr