Φόρος τιμής στον σπουδαίο Pietro Mennea από την Μίνα Βαλυράκη

Φόρος τιμής στον σπουδαίο Pietro Mennea από την Μίνα Βαλυράκη

Η διάσημη καλλιτέχνης θα τιμήσει τον Ιταλό αθλητή μέσα από τα έργα της.

Ο Pietro Mennea, ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους σπρίντερ όλων τον εποχών με μεγάλες διακρίσεις, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα τέλη Μαρτίου, σε ηλικία μόλις 61 ετών. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η γνωστή καλλιτέχνης Μίνα Βαλυράκη, αποτίνει φόρο τιμής στο «Βέλος του ιταλικού νότου», με μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν έργα της αφιερωμένα στον σπουδαίο αθλητή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου στις 10.00 το πρωί, στο «Arena di Milano» στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, με την παρουσία διάσημων αθλητών και προσωπικοτήτων από τον κόσμο του αθλητισμού, ένας εκ των οποίων θα είναι και ο Αντόνιο Ρόσι, φημισμένος Ολυμπιονίκης και σημαιοφόρος της Ιταλικής Εθνικής Ομάδας του 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς και σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας της Λομβαρδίας.

Ο Mennea είχε στεφθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 200μ. το 1980 στη Μόσχα, ενώ είχε στη συλλογή του και 2 χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων. Το 1979 στο υψόμετρο της Πόλης του Μεξικού σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. με 19.72, το οποίο κατέρριψε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια ο Μάικλ Τζόνσον, ενώ παραμένει ακόμη και σήμερα ρεκόρ Ευρώπης.