Φεστιβάλ "Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα"

Βιβή Αγγελάκη
Φεστιβάλ "Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα"

Μια πινελιά πολιτισμού σ ένα έτσι κι αλλιώς γόνιμο έδαφος που καρπίζει πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα. Έναν πολιτισμό με ανθρωποκεντρική προσέγγιση στις ποικίλες μορφές του.

Από 17 ως 31 Μαΐου 2016, υλοποιούμε στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ένα πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Ένα αποκεντρωμένο, στοχευμένο φεστιβάλ που μεταφέρει μια σειρά αξιολογημένες παραστάσεις με αναμφισβήτητο καλλιτεχνικό διαμέτρημα σ’ ένα τόπο που έχει αποδείξει ότι αγαπάει το ποιοτικό θέατρο, εκτιμάει τις τέχνες και τις τεχνικές.

Σκοπός του φεστιβάλ "Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα" είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, παραγόντων, ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, στο γεγονός ότι η ελληνική περιφέρεια “διψά” στην κυριολεξία για ποιοτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες και μπορεί να υποστηρίξει. Και συνάμα σε τούτη τη χρονική συγκυρία να υποστηρίξει την Καλαμάτα στην δεύτερη και τελική φάση της επιλογής της ως « Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021»

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr