"Η ζωή μπροστά σου", μια παράσταση ύμνος στην αληθινή αγάπη

"Η ζωή μπροστά σου", μια παράσταση ύμνος στην αληθινή αγάπη

Ένα βράδυ στο Μεταξουργείο παρέα με την Άννα Βαγενά


Μια Παρασκευή βράδυ βρέθηκα στο θέατρο Μεταξουργείο, σε αυτό τον απίθανο χώρο που έχουν φτιάξει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η Άννα Βαγενά για να παρακολουθήσω τη νέα παράσταση της ηθοποιού "Η ζωή μπροστά σου" με πρωταγωνίστρια την ίδια και ένα 15χρονο αγόρι αιγυπτιακής καταγωγής τον Ιμπραήμ.



Ξεχάστε τα τεράστια θέατρα με τις βελούδινες κόκκινες καρέκλες ή την τεράστια σκηνή εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά και το καταλαβαίνεις από την στιγμή που ανοίγουν οι πόρτες του θεάτρου.



Σκηνή και κοινό γίνονται ένα. Είναι ένα μικρό αλλά τόσο ωραίο θέατρο που σου δίνει την ευκαιρία να "ζήσεις" και εσύ το έργο λες και είσαι μέρος της παράστασης. Μιας παράσταση που έχει ως κεντρική ηρωίδα μια εβραία πόρνη, τη Ρόζα, που έχει αναλάβει να μεγαλώσει έναν εγκαταλελειμμένο παιδί μουσουλμανικής καταγωγής, τον Μόμο.



Η σχέση των δυο, αποτελεί ύμνος της αληθινής αγάπης! Ένα δέσιμο ξεχωριστό ανάμεσα σε ένα παιδί και μια....μάνα που μπορεί να έχουν διαφορετική θρησκεία, να μην έχουν το ίδιο αίμα αλλά ο ένας για τον άλλο είναι τα πάντα σε αυτή τη σκληρή ζωή.



Ερμηνείες μοναδικές. Με την Άννα Βαγενά να αλλάζει τόσο πολύ όψη που ξαφνικά να μην την αναγνωρίζεις από τις εκφράσεις που παίρνει. Ένα αγόρι που μέχρι πρώτα δεν ήξερε τι είναι θέατρο, πρωταγωνιστεί με τέτοια άνεση που σε αφήνει άφωνο. Αλλά πραγματικά η ερμηνεία της Άννας Βαγενά, πολύ απλά θα πω ότι είναι απίστευτη, γιατί δεν υπάρχουν άλλα λόγια.



Ένα ολόκληρο θέατρο δακρύζει μπροστά στο υποκριτικό της ταλέντο αλλά και το υπέροχο κείμενο του έργου που είναι αδύνατο να σε αφήσει ασυγκίνητο. Είναι μια παράσταση που αξίζει να δείτε και είμαι σίγουρη ότι θα σας στιγματίσει. Θα σας προβληματίσει και θα σας λυτρώσει!



Θέατρο Μεταξουργείο

Δ/νση Ακαδήμου 14-16, Αθήνα

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 20.00, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00, Κυριακή στις 13.00 και στις 19.00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-5234382