Το τρέιλερ του House of the Dragon θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του Game of Thrones

Νατάσσα Σχοινά
Το τρέιλερ του House of the Dragon θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του Game of Thrones

Το επικό στοιχείο του τρέιλερ προσπαθεί να παρακάμψει την τελευταία σεζόν του GoT και φέρνει αισιοδοξία για το prequel.

Επιτέλους, το τρέιλερ που όλοι περιμέναμε για το prequel του Game of Thrones, House of The Dragon κυκλοφόρησε. Ενάμιση λεπτό που υπό την επική του μουσική ξαναβάζει σιγά-σιγά τους φανς στο κλίμα και ξυπνά την ανυπομονησία που είχες ξεχάσει αυτά τα τρία χρόνια που έχουν πια περάσει από το φινάλε του δημιουργήματος του David Benioff και του D.B. Weiss.

Το τρέιλερ του House of the Dragon

Το τρέιλερ αρχίζει με τη διήγηση του Corly Velaryon (Steve Toussaint): «Τι είναι αυτή η σύντομη, θνητή ζωή αν όχι το κυνήγι μίας κληρονομιάς;». Ο Corly Velaryon είναι γνωστός ως το «Sea Snake» / «φίδι της θάλασσας», είναι η κεφαλή του Οίκου Velaryon και ο σύζυγος της πριγκίπισσας Rhaenys Targaryen (Eve Best) -πρώτη ξαδέρφη του βασιλιά Viserys I (Paddy Considine).

Ο Velaryon, ο Rickard Stark, ο Boremund Baratheon υπόσχονται την πίστη τους στον βασιλιά Viserys αλλά και στη διάδοχο που έχει ορίσει, την κόρη του, πριγκίπισσα Rhaenyra (Emma D’Arcy). Ωστόσο, η επιλογή γυναίκας για τον θρόνο και όχι άντρα προκαλεί αναταραχές που λογικά θα οδηγήσουν στο τέλος της σειράς στον εμφύλιο μεταξύ των Targaryen, το περίφημο «Dance of the Dragons» / «ο Χορός των Δράκων». Εκεί συμβαίνει και ο αποδεκατισμός των δράκων που έπειτα από 150 χρόνια οδηγεί στην Επανάσταση του Robert Baratheon και τα γεγονότα όπως τα ξέρουμε από την αρχική σειρά.

Με την πρώτη ματιά, το τρέιλερ περιέχει έντονα το επικό στοιχείο, οι ερμηνείες φαίνονται εξαιρετικές -άλλωστε το cast είναι πολύ προσεκτικά διαλεγμένο- και, επιτέλους, θα δούμε πολλές σκηνές με δράκους, καθώς στο Game of Thrones για κάποιον λόγο το CGI που χρειαζόταν να δημιουργήσει τόσο αυτούς όσο και τους ανταρόλυκους χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη φειδώ.

Σίγουρα ο φόβος και οι ενδοιασμοί μετά την ανεξήγητη τελευταία σεζόν του GoT υπάρχουν, όμως, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε προκατειλημμένοι το ταξίδι μας στη νέα σειρά. Μην ξεχνάμε ότι ο συγγραφέας των βιβλίων, George R. R. Martin, έχει ενεργό ρόλο, αφού ανήκει στους δημιουργούς της σειράς μαζί με τον Ryan J. Condal -δημιουργός της σειράς Colony-.

Το House of the Dragon θα κυκλοφορήσει στις 21 Αυγούστου του 2022 στο HBO.

Θυμίσου και λίγο τις ένδοξες στιγμές που έχουμε ζήσει τηλεοπτικά βλέποντας το Game of Thrones για μεγαλύτερη αισιοδοξία.