Ο ταλαντούχος κύριος Cumberbatch δεν ήταν καθόλου strange ως παρουσιαστής του Saturday Night Live

Νατάσσα Σχοινά
Ο ταλαντούχος κύριος Cumberbatch δεν ήταν καθόλου strange ως παρουσιαστής του Saturday Night Live

Ο Benedict Cumberbatch έγινε για δεύτερη φορά οικοδεσπότης στο SNL και ανέδειξε την αυτοπεποίθηση της ωριμότητάς του.

Κάπου ανάμεσα στην προώθηση μίας από τις πιο εμπορικές ταινίες των τελευταίων ετών -Doctor Strange In The Multiverse of Madness-, την προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες της Ουκρανίας και την οικογενειακή του ζωή, ο Benedict Cumberbatch βρήκε τον χρόνο να γίνει για δεύτερη φορά οικοδεσπότης του Saturday Night Live.

Με φανερά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το 2016 αλλά και με το ίδιο το SNL να έχει διαφοροποιηθεί με τις αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο, ο 45χρονος ηθοποιός μοιράστηκε όχι μόνο πράγματα που αφορούν καθαρά στην προσωπική του ζωή και τις κοινωνικοπολιτικές του τοποθετήσεις αλλά έδειξε πως ένας καλός ηθοποιός, ακόμα κι αν δεν είναι κατά κανόνα κωμικός, μπορεί επάξια να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της σάτιρας αλλά και αυτήν της παρουσίασης.

Ο Benedict Cumberbatch φιλοξενεί μία οικογένεια που σώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο μονόλογος για τις δύο σπουδαιότερες μαμάδες της ζωής του

Μιας και το SNL συνέπεσε με τη Γιορτή της Μητέρας, ο Cumberbatch είχε ετοιμάσει έναν πολύ όμορφο μονόλογο, με το ένα κομμάτι να αφιερώνεται στη μαμά του και σε αστείες και τρυφερές τους στιγμές από την παιδική του ηλικία -όπως το αστείο ότι το ότι το όνομά του του έμεινε από ένα παρατσούκλι της μαμάς του- και το άλλο να αφιερώνεται στη σύζυγό του, Sophie Hunter, που είναι η μητέρα των τριών γιων του. «Σε θαυμάζω πραγματικά συνέχεια», είπε στη Hunter ανάμεσα στα άλλα.

Ένα σκετς από τον 13ο αιώνα

Με αφορμή τη διαρροή της ανατροπής της απόφασης «Roe v. Wade» που προστατεύει τις γυναίκες που θέλουν «να προβούν σε άμβλωση χωρίς ιδιαίτερη κυβερνητική παρέμβαση», «χτίστηκε» ένα σκετς που το αντιπαραθέτει με τις πρακτικές του 13ου αιώνα και διακωμωδεί την παλαιότητα της ιδέας με τη βοήθεια του Cumberbatch του James Austin Johnson, του Andrew Dismukes, της Cecily Strong και της Kate McKinnon.

Ο Cumberbatch έγινε Αμερικανός της Δύσης

Σε ένα σουρεαλιστικό πάνελ όπου το βασικό θέμα είναι το παγωτό και ανάμεσα στους κριτές βρίσκονται και δύο Αμερικανοί της Δύσης, ο Cumberbatch υποδύεται έναν από τους τελευταίους και φέρνει σε άβολη θέση τους ενδιάμεσους παρευρισκομένους που παρακολουθούν.

Η αστεία πραγματικότητα της σχέσης γονιού - παιδιού

Η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι εύκολο πράγμα και πολλές φορές στην προσπάθεια ανάδειξης του σωστού ένας γονιός μπορεί καλόβουλα να αποσιωπήσει κάποιο δικό του ολίσθημα από τα νεαρότερα χρόνια του. Η Kate McKinnon πήρε τον ρόλο της «αυστηρής» μαμάς, η Chloe Fineman της έφηβης κόρης και ο Cumberbatch έγινε ο μπαμπάς που προσπαθούσε να είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο.

Η πιο ξεκαρδιστική μπάντα

Από τις πιο αστείες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Benedict Cumberbatch και ο Bowen Yang έγιναν μέλη της Βρετανικής 80s μπάντας «Reflection Denied». Βασικό τους τραγούδι – μία ωδή στις πίτσες και τα παιχνίδια.