Ο Benedict Cumberbatch φιλοξενεί μία οικογένεια που σώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Νατάσσα Σχοινά
Ο Benedict Cumberbatch φιλοξενεί μία οικογένεια που σώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία
AP

Η συγκινητική προσπάθεια του Benedict Cumberbatch να βοηθήσει όπως μπορεί.

Τη συγκινητική ανακοίνωση ότι φιλοξενεί μία οικογένεια που κατάφερε να σωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε ο Benedict Cumberbatch δείχνοντας για άλλη μία φορά την πιο ανθρωπιστική του πλευρά.

«Κατάφεραν να φύγουν από την Ουκρανία. Παρακολουθώ την πρόοδό τους κάθε μέρα. Δυστυχώς, κάνουν μία ιατρική θεραπεία. Το να πω κάτι περισσότερο για αυτό θα ήταν παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους και πολλές πληροφορίες σχετικά με το πότε έρχονται και πώς αυτό διαχειρίζεται θα ήταν παραβίαση της δικής μου. Θέλω να τους δώσω λίγη σταθερότητα μετά την αναστάτωση που έχουν περάσει, και αυτή είναι μέσα στο σπίτι μου», είπε ο ηθοποιός στο Sky News.

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία ο ηθοποιός έχει βοηθήσει. O Cumberbatch έχει χρηματοδοτήσει τη διαμονή αρκετών άλλων προσφύγων από την Ουκρανία που προσπαθούν να βρουν κάποιο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έχω προσπαθήσει να βοηθήσω με αυτό οικονομικά σε αρκετές περιπτώσεις», είπε ο ηθοποιός που συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Refugees at Home.

Britain LFF The Power Of The Dog Premiere

Οι δηλώσεις του στα 75α British Academy Film Awards

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Benedict Cumberbatch είχε προμηνύσει την κίνηση που θα έκανε. Στον λόγο του στα 75α British Academy Film Awards, μίλησε για την ανάγκη δράσης και κινητοποίησης όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των ανθρώπων με τον τρόπο που μπορούν.

«Πρέπει να δωρίζουμε. Πρέπει να πιέζουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιο είδος ασφάλειας για τους πρόσφυγες και ένα καταφύγιο εδώ για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Όλοι πρέπει να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν. Υπάρχει ρεκόρ στον αριθμό των ανθρώπων που προσφέρονται να δεχτούν ανθρώπους στα σπίτια τους. Κι εγώ κάνω ό,τι μπορώ για αυτό», είπε.