Τι θέλουμε να δούμε στο House of the Dragon (και τι δε θέλουμε)

Νατάσσα Σχοινά
Τι θέλουμε να δούμε στο House of the Dragon (και τι δε θέλουμε)

Το prequel του Game of Thrones έρχεται και κάνουμε έναν απολογισμό των σκέψεών μας.

Ο καιρός πέρασε πια. Μόλις ένας μήνας μάς χωρίζει από την πολυπόθητη επιστροφή του σύμπαν του George R. R. Martin στη μικρή οθόνη. Το prequel House of the Dragon κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 21 Αυγούστου κι εμείς ανυπομονούμε να ανυπομονούμε. Ναι, καλά διάβασες. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι σειρές που σε κάνουν να ανυπομονείς για τη συνέχεια, για το κάθε επεισόδιο. Να κάνεις σενάρια για το τι μπορεί να σημαίνει μία λεπτομέρεια που πρόσεξες και να προσπαθείς να μαντεύεις πώς θα εξελιχθούν οι χαρακτήρες.

Μιας και η σειρά πλησιάζει, λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη λίστα όλων όσων θέλουμε να δούμε σε αυτήν.

Το τρέιλερ του House of the Dragon θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του Game of Thrones

Τι θέλουμε να δούμε στο House of the Dragon

#1 Δράκους. Γενικά CGI.

Ας πιάσουμε πρώτα τα βασικά. Τι είναι το CGI: Το CGI προέρχεται από το Computer-generated imagery και ουσιαστικά είναι η χρήση γραφικών για τη δημιουργία ή την ενίσχυση της εικόνας. Επί της ουσίας, είναι αυτό που μας επέτρεψε να δούμε τους αληθοφανείς δράκους στο GoT ή τους ανταρόλυκους.

Στο Game of Thrones, όπως θυμάσαι, υπήρχε μία φειδώ, ειδικά στις τελευταίες σεζόν. Λίγες οι σκηνές με δράκους, απειροελάχιστες με ανταρόλυκους. Και να πεις ότι δεν έβγαζαν αρκετά λεφτά, να πεις ok, αλλά μιλάμε για την ακριβώς αντίθετη περίπτωση. Στο House of the Dragon, λοιπόν, ελπίζουμε ότι είναι αυτονόητο για την παραγωγή ότι όπου πρέπει να υπάρχει δράκος, θα υπάρχει. Τελεία. Ο Martin αν μη τι άλλο ισχυρίζεται ότι θα δούμε πολλούς και ευτυχώς για εμάς βρίσκεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

https://www.instagram.com/p/CfwzAW1B7pg

#2 Σωστή ροή.

Παίρνοντας ξανά το παράδειγμα του Game of Thrones, οι πρώτες σεζόν έπαιρναν τον χρόνο τους σε σημείο που θα έλεγες ότι δε γινόταν τίποτα μέχρι το προτελευταίο επεισόδιο. Ακόμα και το τελευταίο ακολουθούσε τη λογική των πρώτων. Και ξαφνικά, στις τελευταίες δύο σεζόν, ειδικά στην τελευταία, οι δημιουργοί απλά έτρεξαν να τα προλάβουν όλα, γιατί ξαφνικά τούς ήρθε ότι ήθελαν να κλείσουν την ιστορία στην 8η σεζόν και να μην πάνε μέχρι 10η όπως πρότεινε ο Martin. Να μην πούμε πώς πήγε αυτό.

Στο House of the Dragon, θέλουμε να δούμε προσεκτική μελέτη, συνοχή και ροή που να μην «χτυπάει» περίεργα στον θεατή. Θέλουμε να δούμε ξετύλιγμα της ιστορίας, εμβάθυνση στους χαρακτήρες και γενικά απόδοση δικαιοσύνης από την αρχή μέχρι το τέλος.

#3 Επικές μάχες.

Όταν λέμε μάχες, εννοούμε επιπέδου Battle of Bastards. Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί έτσι μας αξίζει. Θα είναι με σπαθιά; Θα είναι στα χέρια; Θα είναι με δράκους; Ο οίκος Targaryen οφείλει να αιματοκυλιστεί σύμφωνα με την ιστορία του. Άλλωστε, η οικογένεια είχε διαφωνίες τόσο μεταξύ της όσο και με κάθε έναν που δημιουργούσε την υποψία απειλής.

Come At Me Bring It GIF by Game of Thrones

#4 Easter Eggs από το GoT

Αναφορές έχουν γίνει πολλές στο GoT για το παρελθόν του Westeros και των διάσημων οικογενειών του, οπότε το αναμενόμενο είναι σε πολλά θέματα να υπάρχει συσχέτιση. Θέλουμε να δούμε κάποια διακριτικά στοιχεία που να συνδέσουν τις δύο σειρές. Όχι υπερβολές, όμως. Έτσι 1-2 να υπάρχουν. Κατά τα λοιπά, θέλουμε ένα ωραίο, νέο story.

Τι δε θέλουμε να δούμε

Ένα πράγμα αποτελεί μεγάλο φόβο τη δεδομένη στιγμή: Το να μην επαναπαυτούν στο GoT και τους διάσημους ηθοποιούς και να προσπαθήσουν απλά να παρουσιάσουν ένα αποτέλεσμα που βασίζεται καθαρά στην εμπορικότητα, χωρίς να είναι ψαγμένο και ποιοτικό. Κατ’ εμέ, ούτε διάσημα ονόματα έπρεπε να πάρουν στο βασικό cast, αντ' αυτού να αφήσουν «ακατέργαστους» ηθοποιούς να συστήσουν από την αρχή ένα «φρέσκο» concept, αλλά τέλος πάντων.

Το teaser με τα σχόλια του crew, πάντως, είναι πολύ ελπιδοφόρο. Δείχνουν να καταλαβαίνουν τη βαρύτητα του εγχειρήματος και δηλώνουν το σεβασμό τους.

Δες: