Η ζωή του αυθάδη τενίστα Nick Kyrgios γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix - Πώς έφτασε στην κορυφή;

Κατερίνα Μπούσιου
Η ζωή του αυθάδη τενίστα Nick Kyrgios γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix - Πώς έφτασε στην κορυφή;

 (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Πως κατάφερε ο ελληνικής καταγωγής τενίστας να απασχολεί όλο τον κόσμο με τις επιδόσεις του και τα...νεύρα του;  

Ο τενίστας κατάφερε φέτος να ανέβει στην 39η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά κατέρριψε ένα μεγάλο ρεκόρ, καθώς είναι ο χαμηλότερος σε κατάταξη αθλητής που κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Wimbledon. Η πορεία του Νick Kyrgios, είναι αξιοθαύμαστη και για αυτό το λόγο το Netflix ετοιμάζει ένα documentary αφιερωμένο στον ελληνικής καταγωγής τενίστα, ο οποίος έχει γίνει γνωστός όχι μόνο για τον δυναμισμό του, αλλά και για τον αψύ του χαρακτήρα.

Το παιδί που μεγάλωσε με το μπάσκετ

Ο Κύργιος (για να χρησιμοποιήσουμε και το ελληνικό του επίθετο) μπορεί να είναι ένας παίκτης - μαχητής αλλά έχει απασχολήσει πολλές φορές τα media με τις φωνές του, τις αγενείς παρατηρήσεις του στους διαιτητές (ακόμη και στον τελικό του Wimbledon με τον μέγα Τζόκοβιτς ως αντίπαλο) με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό για την γυναίκα στην κερκίδα: «Φαίνεται να έχει πιει 700 ποτά», η οποία κατά τους ισχυρισμούς του, του αποσπούσε την προσοχή. Οι προσβολές του πέφτουν συνήθως στο κενό. Πίσω από αυτή την αθλητική συμπεριφορά και το μεγάλο ταλέντο που έχει στο άθλημα, έχει εξίσου μία ενδιαφέρουσα ζωή. Το Netflix του έδωσε αμοιβή ένα εκατομμύριο λίρες για να την διηγηθεί.

https://www.instagram.com/p/CcOir91BS_-

Ο τενίστας γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1995 στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Ο πατέρας του Γιώργος και ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, έλληνας μετανάστης με καταγωγή από την Ήπειρο, ενώ η μητέρα του Νιλ, την οποία υπεραγαπούσε και «έχασε» πριν από έξι χρόνια, καταγόταν από την Μαλαισία και εργαζόταν ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Νίκος έχει και δύο μεγαλύτερα αδέλφια, τον Χρήστο και την Halimah η οποία είναι τραγουδίστρια και κριτής μάλιστα στο αυστραλιανό The Voice. Και τους δύο θα τους δούμε σε αυτό το ντοκιμαντέρ να μιλούν για τον αδελφό τους και πως αγάπησε το μπάσκετ αρχικά, πριν όλοι καταλάβουν πως είναι ένα μεγάλο ταλέντο στο τένις.

kyrgiosgoneis.jpg

Κατόρθωσε μάλιστα να κερδίσει μία υποτροφία για το Australian Institute of Sport και έτσι ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία. Από το νούμερο 838 το 2013, κατόρθωσε μέσα σε 9 χρόνια να σημειώσει μία αξιοζήλευτη πορεία. Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις, ήταν όταν το 2014 κέρδισε στα προκριματικά τον Nadal, ενώ ένα χρόνο αργότερα στο τουρνουά της Ισπανίας, νίκησε τον Federer. Ξαφνικά είδε το όνομά του να φιγουράρει στην ελίτ των νέων ταλέντων και όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιο είναι αυτό το παιδί.

Στον αγώνα πάντως εναντίον του Τζόκοβιτς στον φετινό τελικό του Wimbledon, ενώ προσπαθούσε να κάνει την τρίτη έκπληξη της καριέρας του, ηττήθηκε όχι μόνο λόγω της εμπειρίας του αντιπάλου του, αλλά λόγω της ψυχραιμίας που επέδειξε ο Σέρβος και ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Αρετή που δεν χαρακτηρίζει τον ίδιο, ούτε και στον αγώνα που έδωσε με τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο ωστόσο θαυμάζει.

https://www.instagram.com/p/Cf4VSFyoq-W

Τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ του Netflix έγιναν σε όλη την διάρκεια του φετινού τουρνουά στο Λονδίνο, όπως και στην Αυστραλία. Οι κάμερες ακολούθησαν τον Κύργιο στα μέρη που μεγάλωσε, ενώ θα δούμε και την αγαπημένη του τα τελευταία τρία χρόνια, την Costeen Hatzi, fashion blogger και influencer, επίσης Αυστραλιανής καταγωγής.

https://www.instagram.com/p/CgAGlQGu4rr