House of the Dragon: Η Daenerys Targaryen θα ήταν περήφανη για το επίσημο τρέιλερ

Νατάσσα Σχοινά
House of the Dragon: Η Daenerys Targaryen θα ήταν περήφανη για το επίσημο τρέιλερ

Το τρέιλερ του prequel του Game of Thrones έφτασε και δείχνει τον γυναικείο δυναμισμό που θέλαμε να δούμε.

Την ώρα που πλέον μετράμε αντίστροφά για την άφιξη του prequel του Game of Thrones, House of the Dragon, αφού σε έναν μήνα ακριβώς (21 Αυγούστου) θα κάνει πρεμιέρα στις οθόνες μας, το HBO αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό το επίσημο τρέιλερ της σειράς.

Ο οίκος Targaryen και το Westeros, τότε υπό τη βασιλεία του βασιλιά Viserys I Targaryen, βρίσκεται λίγο πριν το ξέσπασμα ενός εμφύλιου πολέμου, κάτι που ξέρουμε ότι τελικά οδήγησε σε αυτό που ονομάζουμε Dance of the Dragons.

Το τρέιλερ του House of the Dragon

Ο Viserys επιλέγει την κόρη του ως διάδοχο του θρόνου και όχι τον αδερφό του, Daemon, και τότε ξεκινούν όλα. Το τρέιλερ καθιστά σαφές ότι το βασίλειο δεν ήταν έτοιμο για να έχει μία γυναίκα στον Θρόνο, όμως, η Rhaeryra Targaryen φαίνεται πως έχει τη δυναμική, την αποφασιστικότητα και τη σιγουριά που είδαμε στην απόγονό της, Daenerys.

Η Rhaenyra, στο άκουσμα ότι «μία γυναίκα δεν μπορεί να κληρονομήσει τον Iron Throne, επειδή αυτή είναι η τάξη των πραγμάτων», απαντά πολύ το πολύ απλό: «Όταν θα γίνω βασίλισσα, θα δημιουργήσω μία νέα τάξη πραγμάτων».

Ποια είναι η πλοκή του House of the Dragon

Το House of the Dragon διηγείται την ιστορία του οίκου Targaryen αρκετά πριν τα γεγονότα που είδαμε στο GoT. Συγκεκριμένα, 200 χρόνια πριν, η οικογένεια Targaryen ζούσε και βασίλευσε με τον Iron Throne παρακαταθήκη. Οι πληροφορίες λένε πως το prequel ουσιαστικά θα παρουσιάσει το Dance of the Dragons, τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της διάσημης οικογένειας του «Fire and Blood», οπότε αναμένουμε πολλές σκηνές με δράκους -Καθόλου τυχαίο που ο ίδιος ο Martin αποκάλυψε πως η σειρά θα έχει 17 δράκους σε αντίθεση με τους τρεις του GoT-.

«Ο βασιλιάς Viserys Targaryen είναι εκλεγμένος από τους λόρδους του Westeros να διαδεχθεί τον «Old King», Jaehaerys Targaryen στο Μεγάλο Συμβούλιο του Harrenhal. Ένας ζεστός, ευγενικός και τίμιος άντρας, ο Viserys το μόνο που εύχεται είναι να συνεχίσει την κληρονομιά του παππού του. Αλλά οι καλοί άντρες δεν κάνουν απαραίτητα καλούς βασιλιάδες», γράφει μία από τις περιγραφές που κυκλοφόρησε το HBO.

Τι θέλουμε να δούμε στο House of the Dragon (και τι δε θέλουμε)

Ποιοι θα παίζουν

Το cast της σειράς περιλαμβάνει αρκετά γνωστά ονόματα του κινηματογράφου. Έτσι, θα δούμε: την Olivia Cooke στον ρόλο της Alicent Hightower, τον Matt Smith στον ρόλο του πρίγκιπα Daemon Targaryen, τον Paddy Considine στον ρόλο του βασιλιά Viserys Targaryen, την Emma D’Arcy στον ρόλο της πριγκίπισσας Rhaenyra Targaryen, τον Graham McTavish στον ρόλο του Ser Harrold Westerling, κ.α.