Η βασιλική οικογένεια μάλλον δε θα χαρεί όταν ακούσει με τι ασχολείται το νέο ντοκιμαντέρ της Diana

Νατάσσα Σχοινά
Η βασιλική οικογένεια μάλλον δε θα χαρεί όταν ακούσει με τι ασχολείται το νέο ντοκιμαντέρ της Diana

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Diana στην Αυστραλία το 1985

AP

Μία παραγωγή που υπόσχεται να εστιάσει στο θέμα που συζητούσε όλος ο πλανήτης.

Το θέμα της πριγκίπισσας Diana για καιρό ήταν «κόκκινο πανί» για τη βασιλική οικογένεια. Πολλά είχαν ακουστεί το 1997 για τις συνθήκες υπό τις οποίες η «πριγκίπισσα του λαού» πέθανε. Αν πράγματι ήταν ατύχημα ή αν άλλα συμφέροντα οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Η Diana είχε τραβήξει από νωρίς έναν δρόμο μακριά από το παλάτι. Αιτία – η παράλληλη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την Camila Parker, η οποία υπήρχε τόσο πριν όσο και μετά τον γάμο της Diana με τον Κάρολο και οδηγούσε την πριγκίπισσα σε μοναξιά και θλίψη. Όπως είχε πει στην περίφημη συνέντευξή της στο BBC, «στον γάμο ήταν τρεις».

Πολλές είναι οι παραγωγές που ανά διαστήματα θέλησαν να καταπιαστούν με κάποιο μέρος της ζωής της Diana αποκομίζοντας ποικίλα σχόλια στην πορεία. Αυτήν τη φορά, ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται από το HBO με αφορμή την 25η επέτειο από τον θάνατο της Diana και από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

The Princess

Το ντοκιμαντέρ του HBO θα έχει τον τίτλο The Princess και θα κυκλοφορήσει δυόμιση εβδομάδες πριν την επέτειο, στις 13 Αυγούστου. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ed Perkins βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας και θα εστιάζει στη σχέση της Diana με τον Κάρολο, που ως γνωστόν χαρακτηρίστηκε από δράματα, απιστία και κάθε είδους φήμες.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό της εποχής και θα το κοινό θα μεταφερθεί ακόμα και στα πρώτα στάδια της γνωριμίας της Diana με τον Κάρολο. Τίποτα δε θα μείνει εκτός, από τα πολύ θετικά της σχέσης τους μέχρι τα πολύ άσχημα.

Η παραγωγή θα περιλαμβάνει και την εμμονική αντιμετώπιση της πριγκίπισσας από τα Media που οδήγησε, τελικά, στον θάνατό της. Ο σκηνοθέτης θα κάνει, μάλιστα, σύγκριση με το σήμερα για να δείξει πως δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε.