Ο δημιουργός του House of the Dragon είπε αυτό που θέλαμε να ακούσουμε για το prequel του GoT

Νατάσσα Σχοινά
Ο δημιουργός του House of the Dragon είπε αυτό που θέλαμε να ακούσουμε για το prequel του GoT

Το House of the Dragon πλησιάζει και επιτέλους κάποιος είπε την πιο σωστή ατάκα.

Οι φανς του Game of Thrones είναι ένθερμοι. Όχι μόνο λόγω της επιτυχημένης σειράς του HBO, αλλά λόγω του τεράστιου σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας των βιβλίων, George R. R. Martin. Πώς, λοιπόν, να μην ενθουσιαστούμε όταν σε λιγότερο από έναν μήνα έρχεται στις οθόνες μας το prequel, House of the Dragon, τρία χρόνια μετά το φινάλε του προκατόχου του;

https://www.instagram.com/p/CfHJ7m_lbry

Μετά την 8η σεζόν του GoT, ωστόσο, όλοι έναν φόβο τον έχουμε. Γιατί, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πολλά μπορούν να πάνε λάθος ακόμα και σε ένα τόσο δοκιμασμένο concept. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι ο Martin συμμετέχει ενεργά -είναι ένας από τους δύο δημιουργούς-, οπότε, λογικά να το σκεφτούμε, μάλλον δε θα έχει επιτρέψει να γίνει κάτι που καταστρέφει τα βιβλία.

Η διπλωματική απάντηση του Ryan J. Condal για την κατακραυγή της 8η σεζόν του GoT

Ο έτερος δημιουργός του House of the Dragon, Ryan J. Condal, μίλησε στο Den of Geek και αρχικά σχολίασε -αρκετά διπλωματικά- τις αντιδράσεις των θεατών στην τελευταία σεζόν.

«Για εμένα, αυτή η αντίδραση είναι το σημάδι μίας πολύ επιτυχημένης σειράς που έτρεχε για 10 χρόνια και είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε στη σκιά της. Πιστεύω ότι οφείλουμε σε αυτήν τη σειρά πολλή ευγνωμοσύνη που μας έβαλε εδώ που είμαστε. Δε θα έκανα το House of the Dragon αν ο David (Benioff) και ο Dan (Weiss) δεν είχαν τόση επιτυχία όταν έφτιαξαν το Game of Thrones», σχολίασε.

Η σειρά θέλει να δικαιώσει του φανς των βιβλίων

Έπειτα, ο Condal δήλωσε ακριβώς αυτό που θέλαμε να ακούσουμε για τη λογική με την οποία έφτιαξαν τη σειρά: να δικαιωθούν οι φανς των βιβλίων του Martin.

«Προσπαθώ να φτιάξω τη σειρά που θα ήθελα να δω ως φαν των βιβλίων του George R. R. Martin και ελπίζω να αρέσει σε όλους, αλλά επίσης καταλαβαίνω ότι με το τεράστιο κοινό που ελπίζουμε ότι θα έρθει, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βιώσουν τη σειρά με διαφορετικούς τρόπους. Και αυτό είναι μέρος της ευθύνης που παίρνεις ως showrunner. Πιστεύω ότι το πλεονέκτημα που έχουμε, ξανά χάρη στον David και στον Dan, είναι ότι έχουμε ένα τεράστιο, χτισμένο κοινό που ήδη ενδιαφέρεται για τη θεματική και το υλικό, αντί να πρέπει να κερδίσεις το κοινό. Το 2011, όλοι ρωτούσαν τι είναι το Game of Thrones; Τώρα είναι καθιερωμένος όρος. Όλοι ξέρουν τι είναι. Οπότε, για εμένα το θέμα είναι να γράψεις μία εξαιρετική ιστορία, να φτιάξεις μία σπουδαία σειρά, να τη λανσάρεις και μετά να ελπίζεις ότι αποδίδεις δικαιοσύνη σε αυτό το πολύ ηχηρό, πολύ παθιασμένο κοινό που περιμένει να τη δει», είπε.

Το House of the Dragon θα κυκλοφορήσει στις 21 Αυγούστου στο HBO.