Το Keep Breathing είναι το Νο1 στο Netflix - Η ομοιότητα με το Lost και τα σχόλια του κοινού

Νατάσσα Σχοινά
Το Keep Breathing είναι το Νο1 στο Netflix - Η ομοιότητα με το Lost και τα σχόλια του κοινού
© 2022 Netflix, Inc.

Η νέα σειρά της διάσημης πλατφόρμας έχει κάνει το κοινό να «κολλήσει».

Το No1 στη λίστα του Netflix αυτές τις μέρες είναι η σειρά Keep Breathing. Αποτελείται μόλις από 6 επεισόδια τα οποία κυκλοφόρησαν μαζί μέσα στον Ιούλιο και φαίνεται πως έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, γιατί ο Martin Gero και ο Brendan Gall της Warner Bros. Television Studios «πάτησαν» στο παραδοσιακά δοκιμασμένο σασπένς.

Η ομοιότητα με το Lost

Το Keep Breathing σε πολλούς θύμισε το Lost (2004-2010) και εύλογα καθώς το γενικό μοτίβο είναι παρόμοιο. Ένα αεροπλάνο συντρίβεται σε ένα απομονωμένο νησί και όποιος επιζεί από την πτώση προσπαθεί να βρει τρόπους να αντέξει στο νησί ελπίζοντας, παράλληλα, ότι άμεσα θα έρθει η σωτηρία του.

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τώρα υπάρχει μόνο μία πρωταγωνίστρια που ενισχύει ταυτόχρονα και την παράδοση πρωταγωνιστικών ρόλων σε γυναίκες, καθώς η Liv (Melissa Barrera) είναι το αδιαμφισβήτητη lead από την αρχή μέχρι το τέλος και οι υπόλοιποι την πλαισιώνουν.

Ο ρόλος της Liv άλλαξε τη Melissa Barrera

Η Barrera, μάλιστα, ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με τον ρόλο και έφτασε σε σημείο να πει ότι άλλαξε και ως άνθρωπος μετά τα γυρίσματα της ταινίας.

«Η Melissa που ήρθε για να παίξει στο Keep Breathing και η Melissa μετά από τρεις μήνες γυρισμάτων ήταν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Είμαι πιο δυνατή γυναίκα εξαιτίας αυτού», δήλωσε χαρακτηραστικά.

Σεναριακά, η πλοκή περιλαμβάνει τόσο τον αγώνα της Liv στο νησί όσο και αναμνήσεις από το παρελθόν που τη στοιχειώνουν και αποτελούν τα συνδετικά διαλείμματα μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος.

Η σειρά έκανε το κοινό να ασχοληθεί και το Twitter γέμισε σχόλια από τους θεατές. Θετικά και αρνητικά.