Ο Ewan McGregor πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «A Gentleman in Moscow»

Νατάσσα Σχοινά
Ο Ewan McGregor πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «A Gentleman in Moscow»

Ο McGregor στην πρεμιέρα του "Doctor Sleep"

AP

Μετά την επιτυχία του στην αναβίωση του Obi-Wan Kenobi, φτάνει το επόμενο ενδιαφέρον concept.

Ο Ewan McGregor είχε την τιμητική του αυτήν τη χρονιά, αφού αναβίωσε τον ρόλο του Obi-Wan Kenobi στο σύμπαν του Star Wars, και προφανώς όσοι ήταν φανς ένιωσαν κάποιον ενθουσιασμό. Με την εξαιρετικά γυρισμένη σειρά του Disney+, άλλωστε, ακόμα και άνθρωποι που δεν ήταν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές των Star Wars, μπήκαν στη διαδικασία να ασχοληθούν.

Τώρα, ο 51χρονος ηθοποιός πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη δραματική σειρά του Paramount+ A Gentleman in Moscow.

Η πλοκή της σειράς

Η σειρά θα αποτελέσει τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου best-seller βιβλίου του 57χρονου μυθιστοριογράφου Amor Towles που εκδόθηκε το 2016. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς και η ιστορία θα παρουσιάζει τη ζωή του Κόμη Alexander Rostov «που στον απόηχο της Ρωσικής Επανάστασης βρίσκει το επιτηδευμένο του παρελθόν να τον τοποθετεί στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Γλιτώνοντας την άμεση εκτέλεση, εξορίζεται από ένα σοβιετικό δικαστήριο σε μία σοφίτα στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol απειλούμενος με θάνατο αν ξαναπατήσει ποτέ εκεί.

Καθώς τα χρόνια περνούν και μερικές από τις πιο ταραχώδεις δεκαετίες της ρωσικής ιστορίας ξετυλίγονται έξω από τις πόρτες του ξενοδοχείου, οι δυσμενότερες συνθήκες του Rostov του παρέχουν πρόσβαση σε έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο συναισθηματικής ανακάλυψης. Καθώς χτίζει μια νέα ζωή μέσα στους τοίχους του ξενοδοχείου, ανακαλύπτει την πραγματική αξία της φιλίας, της οικογένειας και της αγάπης».

Ο McGregor θα είναι και executive παραγωγός της σειράς.

«Από την κυκλοφορία του, το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μετράει τον Barack Obama, τον Tom Hanks και την Ann Patchett ανάμεσα στους υψηλού προφίλ φανς του», είπε η εταιρεία παραγωγής.

Η σειρά θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Ο Ewan McGregor αποκάλυψε τον αγαπημένο του Star Wars χαρακτήρα και αυτός δεν είναι ο Obi-Wan Kenobi