Η πρεμιέρα του House of the Dragon ήταν η καλύτερη στην ιστορία του HBO. Και καταλαβαίνουμε γιατί

Νατάσσα Σχοινά
Η πρεμιέρα του House of the Dragon ήταν η καλύτερη στην ιστορία του HBO. Και καταλαβαίνουμε γιατί

Το prequel του Game of Thrones έκανε ρεκόρ τηλεθέασης πρώτου επεισοδίου.

Τι κι αν υπήρχε δυσπιστία για το House of the Dragon, τι κι αν πολλοί δήλωναν «μη ψημένοι» για το prequel του Game of Thrones, η πρεμιέρα της σειράς κατάφερε με τούτα και με εκείνα να σπάσει κάθε ρεκόρ για το HBO και να γίνει η καλύτερη στην ιστορία της θυγατρικής της WarnerMedia.

Λογικό.

Ρεκόρ τηλεθέασης το House of the Dragon

Ο κόσμος του Westeros επέστρεψε στις οθόνες μας με επίκεντρο τη ζωή -και τις φιλονικίες- της οικογένειας Targaryen και στην πορεία κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 10 εκατομμύρια τηλεθεατές (9,99 εκατομμύρια για να είμαστε ακριβείς).

Αυτό έμπρακτα σημαίνει ότι το House of the Dragon έκανε την καλύτερη πρεμιέρα στην ιστορία του καναλιού, ακόμα και πριν την εποχή που οι streaming πλατφόρμες κάνουν το μεγάλο τους «άνοιγμα» στο κοινό. Τι άλλο σημαίνει; Ότι η πρεμιέρα του HOTD ξεπέρασε και αυτήν του GOT.

1661332712300-774607352-house_of_the_dragon_premiere.jpg

House of the Dragon: Κατάφερε να παλέψει την επιτυχία και την αποτυχία του Game of Thrones;

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου παράλογα. Το Game of Thrones, αν δεν είχες διαβάσει τα βιβλία, δεν ήταν απαραίτητο ότι θα το γνωρίζεις, ενώ τώρα έχει κατοχυρώσει τη θέση του στα φαινόμενα της τηλεόρασης. Προφανώς και ο κόσμος θα συντονιστεί για να δει αν έφτασε άλλη μία αντίστοιχη σειρά, όχι καθαρά ως προς το περιεχόμενο αλλά -κυρίως- ως προς την ικανότητα να σε κρατήσει σε τέτοιον βαθμό «κολλημένο» που να μην μπορείς να περιμένεις για το κάθε επόμενο επεισόδιο.

https://www.instagram.com/p/CgPdx1Kp2i_

Η αλήθεια είναι ότι με την τεράστια διάθεση σειρών και ταινιών στις πλατφόρμες streaming, η μεγάλη ποικιλία μπορεί να είναι και καλή και κακή. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν υπάρχουν τόσοι τίτλοι, ένας θεατής θα δει και «βλακείες» (σ.σ. πολλές φορές είναι κι αυτές χρειαζούμενες). Αυτό του GOT, λίγες σειρές έχουν καταφέρει να το προσφέρουν. Ήταν το Breaking Bad, ήταν στις καλές αρχές του το Prison Break, το Lost. Θες να νιώσεις αυτόν τον ενθουσιασμό που μετράς αντίστροφα τις μέρες για το κάθε επεισόδιο.

Για το House of the Dragon είναι ακόμη πολύ νωρίς να ξέρουμε αν θα πέσει σε αυτήν την κατηγορία, όμως, ο προκάτοχός του τηλεοπτικά τον βοήθησε να κάνει αυτό το ρεκόρ. Το «βραβείο» μάλλον ανήκει εξ ημισείας και στο GOT και στο HOTD.