Ο Chadwick Boseman τιμήθηκε μετά θάνατον με Emmy κι εμείς φωνάζουμε Wakanda Forever

Νατάσσα Σχοινά
Ο Chadwick Boseman τιμήθηκε μετά θάνατον με Emmy κι εμείς φωνάζουμε Wakanda Forever

O ηθοποιός που υποδύθηκε τον Black Panther και έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια μετά από μάχη του με τον καρκίνο, έλαβε διάκριση μετά τον θάνατό του για τη σειρά «What If...?».

Τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής ήταν πολύ ιδιαίτερα για τον κινηματογράφο και την τέχνη, αφού απονεμήθηκαν τα Primetime Creative Arts Emmy Awards σε εκείνους που ξεχώρισαν στα καλλιτεχνικά και τεχνικά κατορθώματα της Αμερικανικής τηλεόρασης. Ανάμεσα σε αυτά, βρέθηκε και το βραβείο του Chadwick Boseman που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια μετά από μάχη του με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός που τότε ήταν 44 ετών πρόλαβε να χαρίσει τη φωνή του στην animated σειρά της Marvel What If…?, αναβιώνοντας για μία ακόμα φορά τον βασιλιά T’Challa που έγινε Star-Lord σε εκείνο το εναλλακτικό σενάριο του σύμπαντος.

Ο Boseman νίκησε στην κατηγορία του καλύτερου voice-over χαρακτήρα, ξεπερνώντας εξέχουσες συμμετοχές της φετινής χρονιάς, όπως F. Murray Abraham (Moon Knight), Julie Andrews (Bridgerton), Maya Rudolph (Big Mouth), Stanley Tucci (Central Park), Jessica Walter (Archer) και Jeffrey Wright (What If…?).

Αυτή του η νίκη ήταν η πρώτη και μοναδική στα Emmys.

https://www.instagram.com/p/CiGDbDVg02m

Η σύζυγό του παρέλαβε το βραβείο

Η σύζυγος του Chadwick, Simone Ledward Boseman, ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του εκλιπόντος συζύγου της και λαμβάνοντάς το, είπε μερικά συγκινητικά και γεμάτα αγάπη λόγια για τον σύζυγό της.

2022 Creative Arts Emmy Awards - Night One

«Όταν έμαθα ότι ο Chad προτάθηκε για αυτό το βραβείο, άρχισα να σκέφτομαι όλα όσα περνούσε όταν έκανε την ηχογράφηση – όλα όσα συνέβαιναν στον κόσμο και στον κόσμο μας και απλά ήμουν εντυπωσιασμένη από την προσήλωση και την αφιέρωσή του. Και τι υπέροχη στιγμή είναι που ένα από τα τελευταία πράγματα που έκανε ήταν όχι μόνο το να ξανασυναντήσει έναν χαρακτήρα που ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, για την καριέρα του και για τον κόσμο, αλλά επίσης το να εξερευνήσει κάτι καινούργιο, να βουτήξει σε ένα νέο πιθανό μέλλον – ειδικά με όσα έχει πει για το να έχεις σκοπό στη ζωή σου και το να βρίσκεις τον λόγο που είσαι στον πλανήτη αυτήν τη στιγμή. Δεν μπορείς να βρεις τον σκοπό, εκτός κι αν είσαι πρόθυμος να ρωτήσεις ‘What If…?’ - ‘Τι θα γινόταν αν’, εκτός κι αν είσαι πρόθυμος να πεις ‘Τι θα γινόταν αν το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου;’», είπε η Simone.

Το 2016, ο Chadwick Boseman διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά αποφάσισε να κρατήσει την ασθένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εργαζόταν και έκανε γυρίσματα για τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε και, παράλληλα, έκανε χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο. Τελικά, ο «βασιλιάς T'Challa» έφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου του 2020 από επιπλοκές που σχετίζονταν με την ασθένεια.