Andor: Η Bix Caleen είναι η δυναμική ηρωίδα που θέλουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση (και όχι μόνο)

Νατάσσα Σχοινά
Andor: Η Bix Caleen είναι η δυναμική ηρωίδα που θέλουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση (και όχι μόνο)

Η Επανάσταση επέστρεψε στο σύμπαν του Star Wars και μας έφερε την Bix Caleen ή αλλιώς την Adria Arjona.

Η ταινία Rogue One: A Star Wars Story που κυκλοφόρησε το 2016 εστίασε σε ένα γκρουπ ηρώων στο σύμπαν των Star Wars, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κλέψουν τα σχέδια του Death Star και να «χτυπήσουν» την Αυτοκρατορία.

Κεντρικό πρόσωπο της αντίστασης, πέρα από την Jyn Erso (Felicity Jones), κόρη του Galen Erso (Mads Mikkelsen), του επιστήμονα που δημιούργησε τον «Καταστροφέα των Πλανητών», όπως αλλιώς ονομάζεται το Death Star, ήταν ο Cassian Andor (Diego Luna).

Ο Cassian, ήδη από τα πρώτα λεπτά της ταινίας, αναδείχτηκε σε αγαπημένο πρόσωπο της Επανάσταση, εξ ου και κατευθείαν έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να έχει δική του spin-off σειρά. Το Andor, λοιπόν, είναι πλέον διαθέσιμο στο Disney+ και μας δείχνει τι ακριβώς συνέβη μερικά χρόνια πριν τα γεγονότα του Rogue One.

Γιατί αγαπήσαμε την Bix Caleen

Η σειρά θα διαδραματιστεί σε δύο σεζόν με συνολικά 24 επεισόδια και μέσα από τα πρώτα ξεχωρίσαμε την Bix Caleen.

Η Adria Arjona που την υποδύεται είναι 30 ετών και έχει φέρει στη μικρή οθόνη την ιστορία μίας μηχανικού που προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους την ώρα που βοηθάει την Επανάσταση.

SFX - September 2022
https://www.pdfmagaz.in/

Η Bix είναι ένας δυναμικός γυναικείος χαρακτήρας, που δε φοβάται να τολμήσει και να πάρει ρίσκα και που γενικά δεν αφήνει το φόβο να την κρατήσει μακριά από αυτά για τα οποία θέλει να παλέψει. Σπάει έτσι τη σχεδόν αποκλειστικότητα του αντρα ατρόμητου ήρωα που μόνος του φέρνει τη λύση σε όλα.

Η Bix είναι πολύ πιστή σε όσους αγαπάει, νοιάζεται για τους ανθρώπους γύρω της, σε σημείο που πολλές φορές δεν της βγαίνει σε καλό. Επί της ουσίας, θα έλεγε κανείς ότι φοράει ένα φαινομενικά «σκληρό» προσωπείο ακριβώς για να καλύψει τη μεγάλη της ευαισθησία.

Ο Ewan McGregor αποκάλυψε τον αγαπημένο του Star Wars χαρακτήρα και αυτός δεν είναι ο Obi-Wan Kenobi

Γιατί θα αγαπήσεις και την Adria Arjona

Από την άλλη, η ίδια η Arjona είναι ένα κορίτσι πολύ γλυκό και προσιτό σε κάθε του συνέντευξη.

https://www.instagram.com/p/ChvYM-nPCzN

Πέρα από το γεγονός ότι η Adria αγάπησε τη σειρά από άποψη ιστορίας κι ότι πέρασε πολύ όμορφα στα γυρίσματα καθώς περιστοιχιζόταν από καλούς συνεργάτες, χαίρεται που θα βοηθήσει με τον τρόπο της στην ενδυνάμωση των κοριτσιών που παλαιότερα βρίσκονταν στο περιθώριο ως προς την κινηματογραφική τους εκπροσώπηση. Η Arjona είναι από το Puerto Rico και, βλέποντάς τη, περισσότερα κορίτσια μπορούν να ταυτιστούν μαζί της, κάτι που τη συναρπάζει.