Ποιος είναι ο Jeffrey Dahmer; Η πραγματική ιστορία της σειράς του Netflix που έχει σοκάρει το κοινό

Νατάσσα Σχοινά
Ποιος είναι ο Jeffrey Dahmer; Η πραγματική ιστορία της σειράς του Netflix που έχει σοκάρει το κοινό

Η ιστορία του κατά συρροήν δολοφόνου που έκανε πολλούς να σταματήσουν τη σειρά στα πρώτα επεισόδια.

Η σειρά Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story είναι από αυτές που βγαίνουν μία στο τόσο, από την άποψη ότι έγινε κατευθείαν viral και όλος ο κόσμος σχολιάζει πόσο αποτρόπαιη και βαθιά ανησυχητική είναι η όλη ιστορία. Τόσο που πολλοί αποφασίζουν απλά να το σταματήσουν μετά από 2-3, άντε 4 επεισόδια. Καθόλου ανεξήγητα.

Ας αρχίσουμε από τα κινηματογραφικά του θέματος

Ο Evan Peters είναι εξαιρετικός στην αποτύπωση του ρόλου του Jeffrey Dahmer, του serial killer, κανίβαλου, νεκρόφιλου, παιδεραστή πρωταγωνιστή της σειράς. O 35χρονος ηθοποιός έχει φύγει από το σώμα του και έχει μπει σε αυτό του Dahmer -όσο φρικιαστικό κι αν ακούγεται-. Έχει πιάσει το σαν ναρκωμένο βλέμμα του Dahmer και όλες τις ξαφνικές μετατοπίσεις του προς τον κόσμο της παράνοιας, την κινησιολογία του, την υπόκωφη φωνή του.

Το Netflix έκανε την ορθότερη δουλειά στην επιλογή δημιουργών αφήνοντας τον Ryan Murphy του American Horror Story και τον Ian Brennan του Rached να φτιάξουν τη σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος. Δύο άνθρωπο που γνωρίζουν πολύ καλά από σκοτεινή ατμόσφαιρα αλλά και από παρουσίαση true crime ιστοριών.

Και τώρα το φρικιαστικό της υπόθεσης...

Η πραγματική ιστορία πίσω από το Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Ο Jeffrey Lionel Dahmer γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 1960 στο Milwaukee και ήταν ο μεγάλος γιος της Joyce Annette και του Lionel Herbert Dahmer. Πολλοί ισχυρίζονται ότι στην παιδική του ηλικία είχε στερηθεί την αγάπη των γονιών του, με τη μητέρα του να έχει αποκτήσει τη φήμη ενός σκληρού ανθρώπου που έκανε τα πάντα για να τη λυπηθούν και να της δώσουν προσοχή. Αργότερα, η κατάσταση χειροτέρεψε και η Joyce έπασχε από κατάθλιψη, είχε γίνει υποχόνδρια, μέχρι που προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της.

jeffrey_dahmer_netflix.jpg

Ήδη από την ηλικία των 4, ο Jeffrey έδειξε το ενδιαφέρον του για τα νεκρά ζώα βλέποντας τον πατέρα του να αφαιρεί κόκκαλα από ζώα στο σπίτι τους, ενώ τον ενθουσίαζε ο ήχος που έκαναν τα κόκκαλα. Στα 8 του, έκανε συλλογή από έντομα και σκελετούς ζώων και δύο χρόνια μετά έδειξε ενδιαφέρον για τεχνικές διατήρησης των κόκκαλων. Ο πατέρας του που ήταν χημικός, έβλεπε θετικά το ενδιαφέρον του γιου του αποδίδοντάς το σε επιστημονικούς προβληματισμούς.

Η πρώτη δολοφονία ανθρώπου έγινε όταν βρισκόταν στις αρχές των 20s του. Το θύμα του ήταν ο 19χρονος Steven Mark Hicks, τον οποίο έπεισε να έρθει στο σπίτι του και δεν τον άφηνε να φύγει. Τελικά, πήρε ένα βαράκι, τον χτύπησε στο κεφάλι, τον έπνιξε και διαμέλισε το πτώμα του. Έπειτα, έθαψε ό,τι απέμεινε στην αυλή του σπιτιού του και μερικές εβδομάδες μετά, ξέθαψε κάποια μέλη για να διαλύσει τη σάρκα σε οξύ, να λιώσει τα κόκκαλα με βαριοπούλα και να τα διασπείρει πίσω από το σπίτι του.

jeffrey_dahmer_netflix4.jpg

Από το 1978 μέχρι το 1991, ο Jeffrey Dahmer δολοφόνησε με αντίστοιχο τρόπο 17 ανθρώπους. Οι δολοφονίες περιλάμβαναν κανιβαλισμό μέχρι και νεκροφιλία. Η γειτόνισσά του για καιρό παραπονιόταν για απαίσια μυρωδιά και περίεργους θορύβους από το διαμέρισμά του, κάλεσε αρκετές φορές την αστυνομία αλλά δεν έδωσαν στο θέμα την προσοχή που έπρεπε.

Το 1991, το παρ’ ολίγον θύμα του κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει δύο αστυνομικούς για την επίθεση του Dahmer. Ένας από αυτούς βρήκε στο συρτάρι του δωματίου του φωτογραφίες Polaroid με τα θύματά του και ένα τεράστιο μαχαίρι κάτω από το κρεβάτι. Τότε, τον συνέλαβαν και ο κατά συρροήν δολοφόνος ομολόγησε τα πάντα για 17 θύματά του.

jeffrey_dahmer_netflix8.jpg

Ο Dahmer πήγε σε δίκη και, το 1992, το δικαστήριο αποφάσισε 16 φορές ισόβια, δηλαδή 941 χρόνια στη φυλακή. Στις 28 Νοεμβρίου του 1994, ο Jeffrey Dahmer ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν συγκρατούμενό του, τον Christopher Scarver, στο Columbia Correctional Institution στο Wisconsin.

Ο εγκέφαλός του αρχικά αφαιρέθηκε για επιστημονική μελέτη αλλά έπειτα δικαστής διέταξε να καταστραφεί με αποτέφρωση όπως και το υπόλοιπο σώμα του.