Απεβίωσε η αυθεντική Wednesday, Lisa Loring και ο χορός της έγινε πάλι trend

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Απεβίωσε η αυθεντική Wednesday, Lisa Loring και ο χορός της έγινε πάλι trend
2014 American Broadcasting Companies, Inc.

Η Lisa Loring, η ηθοποιός που υποδύθηκε την πρώτη Wednesday στο πρωτότυπο The Addams Family, απεβίωσε εχθές σε ηλικία 64 ετών.

Μας αποχαιρέτησε η Lisa Loring, η ηθοποιός που έγινε περισσότερο γνωστή ως η αυθεντική Wednesday Addams από τη σειρά "The Addams Family" της δεκαετίας του '60.

Lisa-Loring-wednesday-05.jpg

Succession: Επιτέλους ξέρουμε πότε θα έρθει η 4η σεζόν, προ των πυλών ο πόλεμος των Roy

Lisa Loring: Με εγκεφαλικό πριν λίγες ημέρες

Η Lisa Loring απεβίωσε τέσσερις ημέρες μετά από το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη που προκλήθηκε από το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση, το οποίο την καθήλωσε σε μηχάνημα υποστήριξης. Εχθές, η οικογένειά της πήρε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει το μηχάνημα, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες ώρες μετά, σε ηλικία 64 ετών.

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε η Laura Jacobson, τηλεοπτική σεναριογράφος και παραγωγός και φίλη της, μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, γράφοντας: "Με μεγάλη θλίψη αναφέρω τον θάνατο της φίλης μας, Lisa Loring". "Είναι εγγεγραμμένη στην ποπ κουλτούρα και στις καρδιές μας πάντα ως Wednesday Addams. Όμορφη, ευγενική, στοργική μητέρα, η κληρονομιά της Lisa στον κόσμο της ψυχαγωγίας είναι τεράστια. Και η κληρονομιά για την οικογένεια και τους φίλους της - ένας πλούτος χιούμορ, στοργής και αγάπης θα παίζει για καιρό στις αναμνήσεις μας. RIP, Lisa. Γαμώτο, κορίτσι μου... ήσουν πολύ διασκεδαστική"", συμπλήρωσε. Τα νέα επιβεβαίωσε στο Variety και η κόρη της Loring, Vanessa Foumberg.

Η ζωή της, η Wednesday και ο πρωτότυπος χορός

Οι γονείς της υπηρέτησαν και οι δύο στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή της. Γεννήθηκε στο Kwajalein, στις Νήσους Μάρσαλ, έμεινε για λιγο στην Χαβάη και μετακόμισε αργότερα στο Λος Άντζελες μαζί με τη μητέρα της. Σε ηλικία μόλις 3 ετών ξεκίνησε να φωτογραφίζεται ως μοντέλο, με την πρώτη της εμφάνιση να έρχεται λίγα χρόνια αργότερα σε ένα επεισόδιο του "Dr. Kildare".

Αμέσως μετά, η Lisa Loring σε ηλικία 6 ετών υποδύθηκε την Wednesday Addams στη σειρά " The Addams Family" που έτρεξε από το 1964 μέχρι και το 1966, ενσαρκώνοντας έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, ειδικά για τα δεδομένα της εποχής. Σε αντίθεση με τη σημερινή μας Wednseday του Netflix, ο χαρακτήρας της ήταν γλυκός αλλά και μελαγχολικός ταυτόχρονα, με μια αγάπη να συλλέγει ανατριχιαστικά κατοικίδια (είχε μια αράχνη και μια σαύρα) και να παίζει με την ακέφαλη κούκλα της.

Extraordinary: Το καινούργιο superhero sitcom που δεν ξέραμε ότι θέλαμε και δεν είναι για παιδιά

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές της στιγμές ήρθε στον 2ο κύκλο, όταν σε ένα επεισόδιο η Wednesday προσπαθεί να μάθει στον Lurch (Ted Cassidy) να χορεύει. Μάλιστα, η νεά μας Wednesday, Jenna Ortega, που υποδύεται την πρωταγωνίστρια στην ομώνυμη σειρά του Netflix, δήλωσε πως είχε ενσωματώσει έναν φόρο τιμής στην Loring στον χορό που έγινε viral από την 1η σεζόν.

"Ήξερα ότι υπήρχαν ορισμένα πράγματα που ήθελα να κάνω. Απέτισα φόρο τιμής στην Lisa Loring, την πρώτη Wednesday Addams. Έκανα λίγο από το shuffle (χορευτική κίνηση) που κάνει, είχε δηλώσει η Ortega όταν ήταν προσκεκλημένη στο The Tonight Show του Jimmy Fallon, σημειώνοντας βέβαια ότι την κίνηση αυτή την κόψανε εν τέλει αργότερα στο μοντάζ, αλλά "ξέρω ότι υπάρχει!", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις περιλαμβάνουν επίσης σειρές όπως "The Pruitts of Southampton", "As the World Turns", "Barnaby Jones", "Fantasy Island", "The Girl from U.N.C.L.E". και "The Phyllis Diller Show". Στη δεκαετία του '80 την είδαμε σε ταινίες όπως "Savage Harbor" και "Blood Frenzy", ενώ δεν δίστασε να δουλέψει και ως μακιγιέρ σε ταινίες ενηλίκων, με το ψευδώνυμο Maxine Factor.