The Last of Us: Χτυπάει νούμερα και στέκεται μόνο του απέναντι από τα Grammy

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
The Last of Us: Χτυπάει νούμερα και στέκεται μόνο του απέναντι από τα Grammy

Νέα ύψη τηλεθέασης έπιασε το The Last of Us παρά τα βραβεία Grammy. Πόσοι το είδαν και γιατί θα έρθει πιο νωρίς το επόμενο επεισόδιο;

Το "The Last of Us", η νέα τηλεοπτική επιτυχία του HBO, φαίνεται να είναι η νέα αγάπη του κοινού, αφού συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία και φέρνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης, επεισόδιο με το επεισόδιο.

https://www.instagram.com/p/CncbtE2PWkv

The Last of Us: Η απόλυτη videogame μεταφορά

Το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο της δεκαετίας έκανε το The Last of Us για το HBO

Το νέο τέταρτο επεισόδιο που προβλήθηκε την Κυριακή το βράδυ στις ΗΠΑ είχε να αντιμετωπίσει τα μουσικά βραβεία Grammy, αλλά απ' ό,τι φαίνεται συνέχισε την αύξηση της τηλεθέασής του για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό τηλεθέασης αυξήθηκε κατά 17% σύμφωνα με τις μετρήσεις Nielsen από το τρίτο επεισόδιο και κατά 60% από την πρεμιέρα του. Αυτό είναι αξιοσημείωτο γιατί η σειρά έκανε πριν λίγες εβδομάδες το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του HBO, με το "House of the Dragon", η prequel σειρά του "Game of Thrones", να είναι αυτό που το ξεπερνάει και βρίσκεται στην πρώτη θέση, και έκτοτε τα νούμερά του ανεβαίνουν, αντί να μειώνονται ελαφρώς όπως συνηθίζεται ή έστω να μένουν σταθερά.

"Η live-action μεταφορά ενός από τα πιο δημοφιλή και πολυβραβευμένα βιντεοπαιχνίδια του Playstation, "The Last of Us", ήρθε στις μικρές μας οθόνες και έχει μια τεράστια διαφορά από τις videogame μεταφορές: Είναι όντως καλή." - Διαβάστε περισσότερα στην ανάλυσή μας, εδώ.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο γιατί και τα Grammy φέτος δεν ήταν εύκολος αντίπαλος, αφού είχαν πολύ δυνατά νούμερα τηλεθέασης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (αν και ακόμα χαμηλά μετά την πανδημία του κορονοϊού). Η φετινή τελετή των μουσικών βραβείων είχε τη δική της νίκη λοιπόν, συγκεντρώνοντας 12,4 εκατομμύρια θεατές που είδαν ζωντανά το show, ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεθέασης από το 2020.

The Last of Us: Γιατί θα έρθει πιο νωρίς το νέο επεισόδιο;

Μπορεί τα Grammy να μην το τρόμαξαν, αλλά στις ΗΠΑ το NFL πάντα κερδίζει. Πολύ σοφά το HBO επέλεξε να προβάλλει το επερχόμενο πέμπτο επεισόδιο την Παρασκευή αντί για την Κυριακή, για να μην είναι απέναντι από τον τελικό του Super Bowl LVII, που πρόκειται για το εξωφρενικά μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της Αμερικής.

Δείτε το trailer για το επερχόμενο επεισόδιο, παρακάτω.

Το "The Last of Us" διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε, εξαιτίας μιας πανδημίας ενός μύκητα που έπληξε την ανθρωπότητα, το οποίο μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Στο επίκεντρο, ο σκληροτράχηλος Joel και η πιτσιρίκα Ellie, που θα πρέπει να μάθουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διασχίσουν αυτόν τον ριζικά μεταμορφωμένο κόσμο.

The Last of Us: Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της

Μπορεί να ακούγεται ως μία ακόμα survival μεταποκαλυπτική σειρά, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το "The Last of Us" βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι του Playstation, το οποίο δεν έχει σπάσει κάθε ρεκόρ βραβείων τυχαία. Τόσο το παιχνίδι όσο και η σειρά, εξερευνά θέματα επιβίωσης με τη σοβαροφάνεια που τους αξίζει, θίγει την πίστη και την εμπιστοσύνη, δείχνει τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη για αγάπη και λύτρωση, μέσα από ένα εντυπωσιακά ρημαγμένο κόσμο και μια κοινωνία που προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβιώσει.

Στη δημιουργία της σειράς βρίσκεται ο Neil Druckmann που έγραψε το παιχνίδι και γράφει και τη σειρά, ενώ στην παραγωγή έχουμε τον Craig Mazin του "Chernobyl".

https://www.instagram.com/p/CnhY0pSJUJJ

Ο Joel, που τον υποδύεται ο Pedro Pascal (GoT, Mandalorian, Narcos), αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να μεταφέρει λαθραία ένα 14χρονο κορίτσι, την Ellie (Bella Ramsey) και οι δυο τους θα πρέπει να διασχίσουν τις ρημαγμένες ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για να επιβιώσουν και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν την ανοδική του πορεία, τη δυνατή του πρεμιέρα και την πρώιμη επιστροφή σε HBO και HBO Max, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να δούμε το "The Last of Us" να ξεπερνάει τον εαυτό του αυτήν την εβδομάδα.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στη χώρα μας στο Vodafone TV.