Το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο της δεκαετίας έκανε το The Last of Us για το HBO

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο της δεκαετίας έκανε το The Last of Us για το HBO

Η νέα σειρά του HBO, The Last of Us, είναι ήδη hit και τα νούμερά της το αποδεικνύουν.

Το "The Last of Us", η νέα σειρά του HBO, έκανε μια πολύ δυνατή αρχή, με τα TV ratings να την κατατάσσουν στη δεύτερη καλύτερη πρεμιέρα νέας σειράς της δεκαετίας για το κανάλι μετά το "House of the Dragon".

The Last of Us: Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της

https://www.instagram.com/p/CncbtE2PWkv

The Last of Us: Μια πολύ καλή αρχή για μια πολλά υποσχόμενη σειρά

Πιο συγκεκριμένα, η live-action μεταφορά του ομώνυμου διάσημου και πολυβραβευμένου παιχνιδιού του Playstation, έκανε 4,7 εκατομμύρια τηλεθεατές να συντονιστούν στους δέκτες τους και να δουν το πιλοτικό επεισόδιο, σύμφωνα με τις μετρήσεις Nielsen αλλά και first-party δεδομένα του HBO.

Όπως σημειώνει το Deadline, ο αριθμός αυτός κατατάσσει το "The Last of Us" στη δεύτερη θέση με τα καλύτερα ντεμπούτα της δεκαετίας για το HBO, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει το prequel του "Game of Thrones", "House of the Dragon", το οποίο στην πρεμιέρα του προσέλκυσε 9,986 εκατομμύρια τηλεθεατές σε HBO και HBO Max, αριθμός ρεκόρ για την ιστορία του καναλιού. Η σειρά που έφτασε κοντά σε αυτά τα νούμερα με το ντεμπούτο της ήταν το "Boardwalk Empire" που το 2010 έφερε 4,81 εκατομμύρια θεατές και μάλιστα πολύ πριν υπάρξει η streaming πλατφόρμα του.

https://www.instagram.com/p/CnhY0pSJUJJ

Ο Casey Bloys, πρόεδρος και CEO περιεχομένου των HBO και HBO Max είπε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τους θαυμαστές της σειράς και του παιχνιδιού να βιώνουν αυτήν την εμβληματική ιστορία με έναν νέο τρόπο και τους ευχαριστούμε που βοήθησαν στην επιτυχία της. Συγχαρητήρια στον Craig, τον Neil και το λαμπρό cast και το συνεργείο που εργάστηκαν ακούραστα για να φέρουν αυτήν τη σειρά στη ζωή. Ανυπομονούμε να απολαύσουν οι fans σε όλο τον κόσμο το υπόλοιπο της σεζόν."

The Last of Us: Η φιλόδοξη σειρά που σπάει κατάρες και ρεκόρ

the-last-of-us-season-1-poster-02.jpg

Στο τιμόνι της δημιουργίας της σειράς έχουμε τον Neil Druckmann, δημιουργό του πρωτότυπου παιχνιδιού, μαζί με τον Craig Mazin του βραβευμένου τηλεοπτικού "Chernobyl".

Το "The Last of Us" μας εισάγει σε έναν εχθρικό κόσμο, μια παρακμάζουσα κοινωνία που ρημάζει εδώ και 20 χρόνια λόγω μιας πανδημίας ενός μύκητα που μετατρέπει τους ανθρώπους σε αιμοδιψή ζόμπι. Ο Joel (Pedro Pascal) και η Ellie (Bella Ramsey) θα συναντηθούν υπό απελπιστικές συνθήκες και θα πρέπει να μάθουν να βασίζονται ο ένας στον άλλον για να επιβιώσουν στο βάναυσο ταξίδι τους στα απομεινάρια των ΗΠΑ.

Το μεταποκαλυπτικό δράμα δράσης, όπως αναφέραμε, σπάει την κατάρα των videogame μεταφορών, όντας μια ολοκληρωμένη σειρά, πολλά υποσχόμενη, με συντελεστές που όχι μόνο ξέρουν καλά τους κανόνες του είδους, αλλά και πώς να συμπεριφερθούν σε μια τηλεοπτική μεταφορά ενός τόσο διάσημου βιντεοπαιχνιδιού. Χαρακτηριστικά αναφέραμε: "Ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους τηλεοπτικούς τίτλους του 2023, το μεταποκαλυπτικό "The Last of Us" κάνει ολόσωστα (τουλάχιστον για την αρχή του), το μοναδικό πράγμα που οφείλει να κάνει μια videogame μεταφορά: Ό,τι πρέπει να αλλάξει, το αλλάζει και ό,τι δεν πρέπει να ακουμπήσει, δεν το κάνει."

Διαβάστε τη γνώμη μας για την πρεμιέρα αλλά και τις ομοιότητες και διαφορές με το βιντεοπαιχνίδι εδώ.