Το The Night Agent κατακτάει το Netflix: Οι δύο πρωτιές έχουν αέρα αστυνομικό

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το The Night Agent κατακτάει το Netflix: Οι δύο πρωτιές έχουν αέρα αστυνομικό

© 2023 Netflix, Inc.

Το Netflix ανακοινώνει τα top10 του σε ταινίες και σειρές, και οι δύο πρωτιές μας λένε πως τα αστυνομικά δεν παλιώνουν ποτέ.

Το Netflix δημοσιοποίησε τις σειρές και τις ταινίες που προβλήθηκαν περισσότερο την εβδομάδα που μας πέρασε και απ' ό,τι φαίνεται τα αστυνομικά ξαναπαίρνουν τις πρώτες θέσεις: Το "The Night Agent" και η νέα ταινία του Luther μπαίνουν στην κορυφή.

Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023

Netflix: Τοπ σε ΗΠΑ και όχι μόνο το "The Night Agent"

netflix-top-night-agent.JPG

@Netflix

Η νέα επιτυχία του Netflix ακούει στο όνομα "The Night Agent" το οποίο κατέκτησε την κορυφή των λιστών/chart του streaming κολοσσού.

Η νέα σειρά αστυνομικής δράσης έκανε το ντεμπούτο της στην 1η θέση του αγγλικού τηλεοπτικού καταλόγου (Best TV English) με 168,71 εκατομμύρια ώρες προβολής και έγινε έτσι ο τίτλος με τις περισσότερες προβολές αυτήν την εβδομάδα (που είναι και η πρώτη του).

Το "The Night Agent" είναι το νέο θρίλερ δράσης που δημιουργήθηκε από τον Shawn Ryan, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Matthew Quirk και έχει πρωταγωνιστή τον Gabriel Basso. Η σειρά βρίσκεται στη θέση #3 για την εβδομάδα πρεμιέρας της τηλεθέασης σε όλη την 1η τηλεοπτική σεζόν και εμφανίστηκε στο Top 10 σε 93 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο αριθμός αυτός είναι ο τρίτος υψηλότερος που έχει σημειωθεί ποτέ για ντεμπούτο σειράς από τότε που το Netflix άρχισε να δημοσιεύει τις εβδομαδιαίες λίστες του top 10 τον Ιούλιο του 2021 (σύμφωνα το THR) και μόνο το "Wednesday" (341,23 εκατ. ώρες) και το "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" (196,2 εκατομμύρια) έχουν κάνει εξωφρενικά ξεκινήματα.

Άλλοι τίτλοι που πλαισιώνουν τη δεκάδα για τις ΗΠΑ είναι το "Love Is Blind" Season 4 και το "Waco: American Apocalypse", το ""You", "Outer Banks", "Shadow and Bone", "Wednesday" και "MH370: The Plane That Disappeared.

Για την Ελλάδα, στις σειρές με τις περισσότερες ώρες θέασης είναι το "The Night Agent", η 4η σεζόν του "You", η 3η σεζόν "Oute Banks", η 2η σεζόν "Sex/Life" και φυσικά, η πρώτη αλλά και η δεύτερη σεζόν του "Shadow and Bone".

You: Ο Joe Goldberg θα stalk-άρει για πέμπτη και τελευταία φορά στο ρομαντικό θρίλερ του Netflix

Netflix: Το Night Agent ξεκίνησε, το Luther καλά κρατεί

Από την πλευρά των αγγλόφωνων ταινιών (λίστα Films English), το "Luther: The Fallen Sun" διατηρεί την 1η θέση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 24,7 εκατομμυρίων ωρών προβολής. Η ταινία έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 73 εκατομμύρια προβολές από το ντεμπούτο της. Το "The Magician's Elephant", η κωμική περιπέτεια - παραμύθι κινουμένων σχεδίων, ήρθε στη δεύτερη θέση με 16,73 εκατομμύρια ώρες προβολής. Το ντοκιμαντέρ "Money Shot: The Pornhub Story" παρέμεινε στη λίστα και οι θαυμαστές ξαναζούσαν τις περιπέτειες της Jennifer Aniston και του Adam Sandler εν αναμονή του "Murder Mystery 2", το οποίο κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή στις 31 Μαρτίου. Το "We Have a Ghost", μια οικογενειακή ταινία τρόμου, συμπλήρωσε τη λίστα.

Για την Ελλάδα, τα μόνα σίγουρα τοπ της λίστας σύμφωνα με το Netflix είναι η επιστροφή του Luther με το "Luther: The Fallen Sun" και το animation "The Magician's Elephant", δύο ταινίες που παραμένουν στην κορυφή εδώ και δύο εβδομάδες.

Αποκαλύφθηκε το μέλλον του Grey’s Anatomy: Η ανανέωση, το ρεκόρ και η Grey της Ellen Pompeo