Οι βάμπιροι δεν θα φύγουν ποτέ: Twilight σειρά μάλλον στα σκαριά

Οι βάμπιροι δεν θα φύγουν ποτέ: Twilight σειρά μάλλον στα σκαριά

Η Lionsgate δεν χόρτασε και θέλει κι άλλη δαγκωνιά: Μάλλον θα μεταφέρει το Twilight και στη μικρή οθόνη. Θα τελειώσουν ποτέ τα retellings;

Χωρίς σκοτάδι δεν βλέπουμε τ' αστέρια λέει η wannabe βαμπιρίνα θέλοντας τον δαγκανιάρη μορφονιό και εμείς ξέρουμε ότι χωρίς βαμπίρ η τηλεόραση δεν μένει. Όπως και χωρίς remake-retellings-reόλα. Γι' αυτό και ετοιμάζεται σειρά Twilight.

Ετοιμάσου να δεις τηλεοπτική σειρά Harry Potter

Το Twilight Saga συνεχίζεται

Warner Bros. και Lionsgate μάλλον παίζουν με ασφάλεια και βάζουν μπρος τα μεγάλα τους franchise για να κατακτήσουν και να blockbuster-ιάσουν και τη μικρή οθόνη. Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι το HBO Max θα αναπτύξει σειρά Harry Potter με την κάθε σεζόν να καλύπτει και από ένα βιβλίο (ναι, θα ξαναπούν την ιστορία από την αρχή, ναι, θα έχει νέο cast και ναι, κανείς δεν ξέρει πώς να νιώσει), τώρα μαθαίνουμε ότι το τηλεοπτικό τμήμα της Lionsgate έχει σε στάδιο πολύ πρώιμης ανάπτυξης μια τηλεοπτικής σειράς Twilight.

https://www.instagram.com/p/CosQkIABXLz

Το Twilight Saga, γραμμένο από την Stephenie Meyer, είναι μια σειρά best-seller βιβλίων, η οποία μεταφέρθηκε σε πέντε ταινίες. Τώρα, πηγές επιβεβαιώνουν ότι μια τηλεοπτική σειρά Twilight βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, με την Sinead Daly (TWD: World Beyond, Raised by Wolves, Dirk Gently) να αναλαμβάνει το σενάριο.

Ακριβώς επειδή το τηλεοπτικό αυτό project βρίσκεται στα γεννοφάσκια του, δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ξαναπούν την ιστορία από την αρχή ή αν θα έχουν άλλη προσέγγιση. Γνωρίζουμε όμως ότι η Meyers θα είναι κομμάτι της παραγωγής, όπως και οι Wyck Godfrey και Erik Feig, οι οποίοι συμμετείχαν και οι δύο στο κινηματογραφικό franchise. Να θυμίσουμε πως το Twilight Saga -καλώς ή κακώς- ξεκίνησε τις καριέρες των Kristen Stewart, Robert Pattinson και Taylor Lautner και απέφερε πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Τα δόντια έξω: Twilight έρχεται, να περιμένουμε και Hunger Games;

Το τηλεοπτικό αυτό project δεν έχει ακόμα κανάλι ή πλατφόρμα, γιατί το στούντιο που κατέχει τα δικαιώματα του Twilight θέλει να ηγηθεί της ανάπτυξης και να το δώσει έτοιμο. Ωστόσο, έχουμε κάποια στοιχεία που μας δείχνουν λίγο το μέλλον: Θα έχουμε ακόμα περισσότερα retellings.

Στοιχείο 1: Ο CEO της Lionsgate είχε πει παλαιότερα ότι υπάρχουν πολλές ακόμα ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν, μιλώντας συγκεκριμένα για Twilight αλλά και για Hunger Games. Θυμίζω εδώ ότι θα βγει ταινία "The Ballad of Songbirds and Snakes", spin-off και prequel του Hunger Games, τον Νοέμβριο που μας έρχεται.

Στοιχείο 2: Lionsgate TV και το κανάλι Starz μας έφεραν φέτος μια συνέχεια του "The Party Down" (revive/αναβίωση για να είμαι και πιο ακριβής) 13 χρόνια μετά την ακύρωσή του, παρά την τότε ένθερμη αποδοχή του από κοινό και κριτικούς.

Οι 10 μεγαλύτερες και πιο καυτές τηλεοπτικές επιστροφές που περιμένουμε το 2023

Στοιχείο 3: Η Lionsgate Television ετοιμάζει και αναβίωση της σειράς "Spartacus" με τον Steven S. DeKnight (Peaky Blinders, SAS Rogue Heroes, Star Wars) που είχε προβληθεί στο Starz, ενώ κοιτάει και reboot του "Weeds" του Showtime.

Οπότε ναι. Τα retelling και τα spin-off δεν σκοπεύουν να τελειώσουν σύντομα.

Σημείωση: Η Lionbsgate κινείται έτσι γιατί θέλει να μετατρέψει το Starz σε μια νέα και ξεχωριστή εταιρεία. (κανονικό psin-off δηλαδή).

Twilight & Harry Potter: All aboard the nostaglia train

Το timing της σειράς Twilight έρχεται την ώρα που το HBO Max επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για μια τηλεοπτική μεταφορά του Harry Potter. Η HP σειρά σκοπεύει να μας κάνει παρέα για καμιά δεκαετία, με την αμφιλεγόμενη πλέον συγγραφέα J.K. Rowling να συμμετέχει στην εκτέλεση παραγωγής.

Ο προγραμματισμός του genre συνεχίζει να παραμένει σε υψηλή ζήτηση, καθώς η Amazon ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα εκδοχή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (Rings of Power), με την Warner Bros. Discovery να σχεδιάζει νέες δόσεις των ταινιών μεγάλου μήκους που βασίζονται στα έργα του J.R.R. Tolkien.

Ο Elijah Wood νιώθει όπως όλοι μας για τις νέες ταινίες Lord of the Rings

Σε λίγο δηλαδή θα είναι σαν να είμαστε πίσω στο 2000. Μόνο με περισσότερες αφορμές για να θέλουμε να στραφούμε στις ακόμη περισσότερες οθόνες μας.