Ο 2ος κύκλος του «The Bear» ανεβάζει το επίπεδο και όχι μόνο στην κουζίνα του

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο 2ος κύκλος του «The Bear» ανεβάζει το επίπεδο και όχι μόνο στην κουζίνα του
Copyright 2023, FX Networks. All Rights Reserved.

Είδαμε μονορούφι την πολυαναμενόμενη 2η σεζόν του «The Bear» και έχουμε να πούμε αυτό: Από εμάς είναι ναι.

Το "The Bear" επέστρεψε. Κάθησε αναπαυτικά, πάτα play στο Disney+ και απόλαυσε όλο το courses.

The Bear και ξερό (μη σου πω και αποδομημένο) ψωμί

THE_BEAR_201_0254R.jpg

Το "The Bear" πρόκειται για μία από τις, δικαίως, πιο πολυσυζητημένες σειρές του 2022, που μετρά ήδη για την πρώτη του μόνο σεζόν, 13 υποψηφιότητες για Emmy, 1 Critic's Choice βραβείο Α' Ανδρικού για τον Jeremy Allen White (Carmy) και 2 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, η μία για Καλύτερη Σειρά (στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ) και η άλλη πάλι για τον Jeremy Allen White. Την δεύτερη την κέρδισε μάλιστα.

Ο δεύτερος κύκλος, που ήρθε στη χώρα μας από 02 Αυγούστου, έχει κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ από τις 22 Ιουνίου, αποσπώντας για μία ακόμη φορά διθυραμβικές κριτικές, τόσο από επαγγελματίες, όσο και από το κοινό.

Και πώς να μην το κάνει άλλωστε;

*Προσοχή, από εδώ και πέρα το άρθρο περιλαμβάνει spoiler.

Ο 1ος κύκλος τελείωσε με τον σεφ Carmy να βρίσκει μια μυστική κρυψώνα με μετρητά που είχε κρύψει ο αδελφός του και να παίρνει εν τέλει την απόφαση να κλείσει το παλιό μαγαζί και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο υψηλής γανστρονομίας, με τον Ritchie και το υπόλοιπο προσωπικό πλάι του.

Η 2η σεζόν, πραγματικά, έχει να κάνει με την ισορροπία με πολλούς τρόπους, μεταξύ του χρόνου και του τι σημαίνει να ξεκινάς από την αρχή και πώς μπορείς να ξεκινήσεις προς μια υγιή κατεύθυνση, είχε πει ο o-showrunner και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς.

THE_BEAR_201_0477R.jpg

Best of TV: Οι 15 καλύτερες ξένες σειρές του 2023 (μέχρι τώρα)

Τι μας έφερε η 2η σεζόν The Bear

Νέα επεισόδια, ξανά με όνομα φαγητού: από Beef, Pasta και Sundae, μέχρι Honeydew, Fishes και Bolognese, και στο επίκεντρο κάθε σημαντικό μέλος του cast: από τον Carmy, την Sydney και τον Richie, μέχρι την Tina, την Sugar και τον Marcus. Στο παιχνίδι όμως μπαίνουν και άλλοι παίκτες, και μπαίνουν για να ξαναθέσουν στους παλιούς το βασικό ερώτημα: τι θέλεις πιο πολύ στη ζωή σου; Γιατί μάλλον όλα μαζί δεν χωράνε ή τουλάχιστον, δεν χωράνε έτσι όπως έχεις δομήσει τώρα τη ζωή σου.

Τα νέα επεισόδια όχι μόνο δείχνουν την προσπάθεια του head chef να ξαναχτίσει το εστιατόριο από την αρχή, αλλά εμβαθύνει ακόμα περισσότερο σε όλα τα μέλη της ομάδας, τις προσωπικές τους πάλες και την απολαυστική τους εξέλιξη, ενώ παίρνουμε μια πάρα πολύ καλή γεύση από τη χαοτική οικογένεια του Carmy (το επεισόδιο με το οικογενειακό τραπέζι είναι από τα πιο δυνατά, μαεστρικά γυρισμένα και επίπονα επεισόδια της φετινής σεζόν. (Έχει και φανταστικό cast και κάπου εδώ σου κλείνουμε το μάτι).

Όλες αυτές οι ιστορίες όμως, δίνονται με ένα σύγχρονο edginess, μια εκκεντρικότητα, νευρικότητα και αιχμηρότητα, και το πιο σημαντικό, χωρίς να πλατιάζει ή να χασομεράει. Έχει δικό της ρυθμό και σίγουρα, δική της αισθητική, που συνεχίζεται στον νέο κύκλο. Τα κιτρινοπράσινα κάδρα και το soundtrack ντύνουν σύντομες λήψεις του Σικάγο, του φαγητού, των προσώπων, της κάθε γωνιάς του εστιατορίου. Δεν γίνεται να δεις ένα τυχαίο στιγμιότυπο της σειράς και να μην αναγνωρίσεις ότι είναι από το "The Bear" από χιλιόμετρα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό θέλει μαεστρία και μια ισχυρή αίσθηση ταυτότητας. Γιατί το "The Bear" ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει. Και το λέει άψογα.

Το "The Bear" είναι το edgy διαμαντάκι της σύγχρονης αμερικανικής TV

Μια δραματική κομεντί σύντομη, to-the-point και ουσιαστική. Ένα φρέσκο δράμα, που δεν είναι και τόσο δράμα, αλλά είναι σίγουρα φρέσκο. Μια μαγειρική κομεντί, που δεν είναι και τόσο κομεντί, αλλά έχει σίγουρα μαγειρική. Παρά τις αντιθέσεις, υπάρχει σε αυτές τις γέφυρες που συναντούν τα δύο αυτά είδη, υπάρχει και στα χάσμα που δημιουργεί και αναπλαισιώνει στις θεματικές του, και όχι μόνο υπάρχει, χαράσσει και τον δρόμο για κάθε τι τηλεοπτικό που θέλει να είναι ειλικρινές και να μιλάει στον θεατή του.

THE_BEAR_201_0681R.jpg

Τηλεοπτικός οδηγός: Τι ανανεώθηκε, τι ακυρώθηκε και τι τελείωσε το 2023

Η προσπάθεια επούλωσης από τραύματα απώλειας και εθισμού, η σωστή ματιά στον αγχώδη, δημιουργικό και πιεστικό κόσμο της γαστρονομίας και του fine-dining, είναι ακόμα εκεί.

Απλά ο δεύτερος κύκλος συνεχίζει και χτίζει από εκεί και πέρα: Έχει την προσπάθεια να χτίσεις κάτι δικό σου από την αρχή, να σε αποδομήσεις και να σε φτιάξεις ξανά, νέα. Με τα ίδια υλικά, πιο καλά μαγειρεμένα, αλλά και με νέες προσθήκες που θα σε απογειώνουν. Και εκτός από τα success stories των χαρακτήρων, θα υπάρχει και ο πόνος.

Δεν είναι εύκολο να ξέρεις πάντα πού βρίσκεσαι, τι αντέχεις και τι διαλέγεις. Κατ' επέκταση, και τι θυσιάζεις. Αυτό υπόσχεται να σου δείξει το "The Bear". Και το κάνει. Γι' αυτό και η δεύτερη σεζόν του θα είναι από τις τοπ του 2023. Το ξέρουμε από τώρα και ας μην έχει τελειώσει η χρονιά.

Disney-Plus-The-Bear-S2.jpg

Μπορείς να δεις και τις δύο σεζόν του "The Bear" στο Disney+.