Το βραβευμένο The Morning Show πέταξε στο διάστημα στην τρίτη σεζόν και μας άφησε ήδη άφωνους

Τζένη Ντεμιράι
Το βραβευμένο The Morning Show πέταξε στο διάστημα στην τρίτη σεζόν και μας άφησε ήδη άφωνους

To The Morning Show πετάει στο διάστημα στην τρίτη σεζόν και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

Υπάρχουν πολλές σειρές που θέτουν στο προσκήνιο ένα επάγγελμα. Συνήθως αυτό το επάγγελμα είναι ανάμεσα σε εκείνα που κάθε γονιός βουτηγμένος στα κοινωνικά στερεότυπα θα καμάρωνε το παιδί του βλέποντας το να διαπρέπει σε αυτό.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι ζωές των γιατρών και των δικηγόρων έχουν βρεθεί στην μικρή οθόνη ουκ ολίγες φορές. Το Grey's Anatomy για παράδειγμα, το οποίο σύντομα θα έχει και 20ο κύκλο αποτελεί μια εξαιρετικά επιτυχημένη ιατρική σειρά, βασισμένη στη ζωή της Dr Meredith Grey. Το Suits, επίσης, έχει βρεθεί πολύ ψηλά στις λίστες των δικαστικών δραμάτων.

Σε αυτά τα «μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού» έχει έρθει από το 2019 να προστεθεί το The Morning Show, στο Apple TV, το οποίο δεν αναφέρεται στη ζωή δικηγόρων ή γιατρών άλλα στη ζωή των δημοσιογράφων ενός δημοφιλούς πρωινού προγράμματος της Αμερικής.

Το The Morning Show κέρδισε για τον πρώτο κύκλο, δύο βραβεία Emmy, με τη Jennifer Aniston να κερδίζει το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά στα SAG Awards 2020, αλλά και μία υποψηφιότητα στα Emmy.

Ένας ρεαλιστικός δημοσιογραφικός κόσμος με την Jennifer Aniston στο τιμόνι

Αυτή τη βδομάδα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε να προβάλλεται η 3η σεζόν της σειράς στην οποία η Jennifer Aniston δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής, ως Alex Levy, μια δυναμική δημοσιογράφος με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας και πολύ τσαγανό (όταν κλείνουν οι κάμερες).

Ο πρώτος κύκλος της σειράς έθιξε το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Ο κεντρικός παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής The Morning Show, Mitch Kessler (τον υποδύεται ο Steve Carell), κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην εργαζόμενη του σταθμού UBΑ. Ο Mitch Kessler απολύεται και το show ξεκινάει.

Έχοντας επιρροές από το κίνημα #metoo σταδιακά ξετυλίγεται ένα κουβάρι αποκαλύψεων, το οποίο οδηγεί σε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Παράλληλα, ολόκληρο το σύστημα λειτουργίας μιας πρωινής εκπομπής ξετυλίγεται και αυτό στην οθόνη μας με έναν τρόπο που φαντάζει αναμενόμενος, ρεαλιστικός αλλά και θλιβερός.

Αυτός ο κόσμος συνεχίζει να ξετυλίγεται και στον 2ο κύκλο (2021), με φόντο τον κορονοϊό, τις δημοσιογραφικές φιλοδοξίες της Bradley Jackson (Reese Witherspoon) αλλά και τις πιο ευαίσθητες πλευρές της Alex Levy ( είπα ότι λάτρεψα την Jennifer Aniston σε αυτόν τον ρόλο;). Μπορεί ο δεύτερος κύκλος να μην είχε την δράση του πρώτου αλλά σίγουρα είχε μία ανατροπή που πηγαίνει τη σειρά στο επόμενο επίπεδο.

Η 3η σεζόν The Morning Show αφήνει ήδη εντυπωσιακά καλά δείγματα

Αυτό το επίπεδο περιμένουμε να απογειωθεί στην 3η σεζόν, η οποία ήδη έχει αφήσει από τα δύο πρώτα επεισόδια εντυπωσιακά καλά δείγματα. Δράση, ένταση, ανατροπές και αποκαλύψεις μπορούν ήδη να καθηλώσουν και να μας κάνουν να πιστεύουμε πως -ίσως- αυτή η σεζόν ξεπεράσει σε σενάριο ακόμα και την πρώτη.

Θίγονται ενδιαφέροντα ζητήματα, όπως το δικαίωμα για άμβλωση, ένα ταξίδι στο διάστημα και μια επίθεση στο σύστημα του σταθμού που μας συγκλόνισε και έφερε την Bradley σε δύσκολη θέση.

https://www.instagram.com/p/CxJgCLhP9Q9/

Η Bradley Jackson ξεκίνησε στη σειρά ως μία φιλόδοξη νέα δημοσιογράφος, που πήρε τη θέση του Mitch Kessler στο TMS. Η εξέλιξη του χαρακτήρα της από τον πρώτο ως τον τρίτο κύκλο είναι εντυπωσιακή. Πώς ένας δημοσιογράφος βουτάει σε ένα σάπιο σύστημα και παλεύει να ισορροπήσει την αλήθεια που θέλει να πει με την αλήθεια που πρέπει να πει και ποια είναι τα όριά του;

Η Alex Levy, ως έμπειρη δημοσιογράφος, γνωρίζει καλά αυτό το σύστημα και ενώ μοιάζει να το έχει αποδεχτεί και να το υπηρετεί, συμβουλεύοντας την Bradley να κάνει το ίδιο γιατί «δεν μπορούμε να δίνουμε όλες τις μάχες», με κάποιον τρόπο μέσα της βράζει και επιχειρεί να λάβει μία θέση στο τραπέζι διαχείρησης του δικτύου.

Στον τρίτο κύκλο φαίνεται ότι θα δούμε πολλές και συνεχείς αποκαλύψεις, με αφορμή μία άγνωστη επίθεση στο κεντρικό σύστημα του σταθμού, όλα τα δεδομένα του δικτύου εκτίθονται και προσωπικές ιστορίες βγαίνουν στη φόρα.

https://www.instagram.com/reel/Cw_Sk37sOQJ/

UBA σε κρίση και Bradley σε σύγχυση

Στον τρίτο κύκλο της σειράς, το UBA βρίσκεται αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα. Στον απόηχο αυτού του γεγονότος, η Alex Levy ετοιμάζεται να κάνει ένα ταξίδι στο διάστημα, με στόχο φυσικά η εμπειρία της αυτή να προβληθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στο The Morning Show. Παράλληλα με την εκπαίδευση της πριν την «μεγάλη μέρα» της εκτόξευσης, η Alex ζητά από τον CEO του UBA, Cory Ellison (Billy Crudup), να λάβει και εκείνη μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, με το επιχείρημα ότι για 20 χρόνια στηρίζει έμπρακτα το UBA με τη δουλειά της.

Την ίδια στιγμή η Bradley, η οποία πλέον είναι παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του UBA, πείθει μια γυναίκα με το όνομα Luna Garcia η οποία παρέχει χάπια άμβλωσης σε εγκύους στο Τέξας που δεν μπορούν να πάνε σε κάποια κλινική, να μιλήσει για αυτό στο UBA, ανώνυμα.

Η Stella Bak (Greta Lee), επικεφαλής του ειδησεογραφικού τμήματος της UBA, ωστόσο, της ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το ρεπορτάζ ισχυρίζοντας ότι αν το παρακάνει και παραβιάσει τοπικούς κανόνες, αφήνει το UBA εκτεθειμένο σε αγωγή και σε διαφημιστικά μποϊκοτάζ.

Η Bradley αν και είναι εμφανώς απογοητευμένη από αυτή την εξέλιξη παραλαμβάνει σε μια ειδικά διαμορφωμένη εκδήλωση το βραβείο Πρώτης Τροποποίησης της Αμερικανικής Ένωσης Δημοσιογράφων. Εκεί, ενώ όλοι περιμένουν να εκφωνήσει έναν συγκινητικό λόγο, τελικά εκείνη αρκείται απλώς να πει πως «πάντα μα πάντα θα υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να σου κλείσει το στόμα. Μην τους αφήσετε», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ενόχλησή της για το ρεπορτάζ στο Τέξας που δεν της επέτρεψαν να κάνει. Η αμήχανη στιγμή τελειώνει σύντομα, όμως, η Bradley μας δείχνει πως ακόμα παραμένει πιστή στις αρχές της και ακόμα απογοητεύεται από ένα σύστημα στο οποίο η ουσία της είδησης δεν έχει τον πρώτο λόγο. Τελικά, η Bradley πείθεται από την Alex να μην επιμείνει παραπάνω και απλώς να «μην δώσει αυτή τη μάχη».

To The Morning Show πετάει στο διάστημα!

Η Alex φαίνεται να ευαισθητοποιείται έντονα από την είδηση με τις αμβλώσεις και το γεγονός ότι γιατροί κοροϊδεύουν τις ασθενείς τους και παίρνουν στα δικά τους χέρια το μέλλον του σώματος ανυποψίαστων γυναικών. Φτάνει στην Hyperion One, τον τεχνολογικό κολοσσό του Paul Marks (Jon Hamm) με σκοπό να ξεκινήσει από εκεί το ταξίδι στο διάστημα. Τελικά όμως, μετά από ένα ξαφνικό μήνυμα της Bradley, η Alex το σκάει τέσσερις μόλις ώρες πριν από την εκτόξευση του πυραύλου.

Οι δυο γυναίκες παίρνουν η μια τη θέση της άλλης, η Alex βρίσκεται να κυνηγά το ρεπορτάζ με τις αμβλώσεις στο Τέξας και η Bradley στο διάστημα (!). Η «ανταλλαγή» αυτή όμως δεν συνέβη μόνο στα ρεπορτάζ, με κάποιον τρόπο άλλαξε και ο τρόπος με τον οποίο η κάθε μία αντιμετωπίζει την δουλειά τους. Η πάντα αντιδραστική Bradley, συμβιβάστηκε χωρίς να παλέψει παραπάνω για ότι πίστεψε πως έχει πραγματική αξία, την στιγμή που η Alex αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να πολεμήσει για τις αξίες που συνήθως έκρυβε κάτω από το χαλί.

Το ταξίδι στο διάστημα πραγματοποιείται και αποτελεί αδιαμφισβήτητα το αποκορύφωμα του πρώτου επεισοδίου του 3ου κύκλου. Η σκηνή στο διάστημα καταφέρνει να σε ιντριγκάρει και να αναβιώσει τα παιδικά όνειρα όσων λαχταρούσαμε απλώς να πετάξουμε μέσα σε ένα διαστημόπλοιο!

Η σειρά φαίνεται να έχει αναβαθμίσει τα εφέ της και ενώ δε συνήθιζε να σε αφήνει με κομμένη την ανάσα, στο φινάλε του πρώτου επεισοδίου σίγουρα βρήκε τον τρόπο να το κάνει!

Χάνοντας τον έλεγχο

Στο δεύτερο επεισόδιο, ενώ το The Morning Show βρίσκεται στον αέρα και η Bradley εξιστορεί τα όσα έζησε στο διαστημικό ταξίδι, ο έλεγχος του δικτύου χάνεται και το προσωπικό για άγνωστο λόγο κλειδώνεται στον χώρο του control room. Δεν μπορεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με αλλά τμήματα, τα φώτα σβήνουν και ακολουθεί πανικός και φόβος. Τελικά, διαπιστώνεται ότι κάποιος παραβίασε το σύστημα και αρχεία της εταιρεία αρχίζουν να διαρρέουν στους εργαζόμενους. Οι διαρροές δημιουργούν προβληματισμό αλλά η πιο εκτεθειμένη τελικά φαίνεται να είναι η Bradley, καθώς ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου βρίσκεται πλέον στο email του CEO της εταιρείας.

Οι εισβολείς του δικτύου ζητούν χρήματα από τον Cory. Εκείνος υποπτεύεται ότι ο τιτάνας της τεχνολογίας Paul Marks κρύβεται πίσω από την επίθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο υποπτεύεται την Ρωσία αλλά κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι η Stela Backs θα μπορούσε να έχει κάποια ανάμειξη. Το τέλος του 2ου επεισοδίου μας αφήνει με αυτή την αγωνία και την βεβαιότητα ότι η 3η σεζόν της σειράς έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε δράση και αγωνία!

Οι αλλαγές στο cast

Την εμφάνιση του στη σειρά την 3η σεζόν έκανε ο -γοητευτικότατος- Jon Hamm, ως Paul Marks, ένας ισχυρός δισεκατομμυριούχος που στρέφει το βλέμμα του στο UBA, επηρεάζοντας σημαντικά την Bradley και την Alex. Ο Paul Marks είναι ένας τεχνολογικός τιτάνας που καλείται να «σώσει» το UBA. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εντόπισαν ομοιότητες του χαρακτήρα με τον Elon Mask.

Jon-Hamm.jpg

Ακόμα, στο cast προστέθηκε και η Nicole Beharie ως η γλυκύτατη Christina Hunter, μία προσγειωμένη και χαρισματική γυναίκα που αγαπάει πολύ την οικογένειά της και θα καλύψει το κενό ως παρουσιάστρια του The Morning Show.

Τα επόμενα επεισόδια της 3ης σεζόν τα περιμένουμε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.