Squid Game - The Challenge: Ανησυχητικές οι συνθήκες παιχνιδιού για όσους συμμετέχουν στο reality

Τζένη Ντεμιράι
Squid Game - The Challenge: Ανησυχητικές οι συνθήκες παιχνιδιού για όσους συμμετέχουν στο reality

Χωρίς τροφή και σε πολύ κρύα περιβάλλοντα έχουν βρεθεί οι παίκτες του reality show Squid Game - The Challenge.

Η δημοφιλής σειρά του Netflix, Squid Game, γίνεται reality show το οποίο θα προβληθεί στην πλατφόρμα σε λιγότερο από δύο μήνες, στις 22 Νοεμβρίου 2023, ωστόσο οι εξελίξεις που το αφορούν δεν είναι καθόλου θετικές.

Οι διαγωνιζόμενοι φαίνεται να έχουν πάει ανώνυμα να παραπονεθούν για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα παρασκήνια. Μεταξύ άλλων, οι παίκτες φαίνεται να αναγκάζονται να στέκονται σε πολύ κρύα περιβάλλοντα και να μην τρέφονται για μεγάλες χρονικές περιόδους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. Μπορεί το Netflix να ισχυρίζεται ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά ανησυχητικές.

https://www.instagram.com/reel/CxfjjZjgxtJ/

Τι είναι το SquidGame: The Challenge

Στο reality SquidGame: The Challenge θα δούμε 456 άτομα να διαγωνίζονται σε παιχνίδια που είναι εμπνευσμένα από τη δημοφιλή σειρά. Ο νικητής του παιχνιδιού θα λάβει ως έπαθλο 4,56 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, -προφανώς- οι χαμένοι δεν θα έχουν την τύχη που είχαν οι παίκτες της σειράς.

Τα γυρίσματα του reality έχουν ολοκληρωθεί από τους πρώτους μήνες του 2023.

Δες το επίσημο trailer:

Το Squid Game γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πλατφόρμας

Μέσα σε 10 επεισόδια το Netflix «υπόσχεται» να φέρει στην πραγματικότητα την σειρά που έγινε η πιο δημοφιλής Netflix σειρά όλων των εποχών, με πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, ενώ η επιτυχία σφραγίστηκε με 6 βραβεία Emmy το 2022.

Η σειρά με τίτλο «Το παιχνίδι του Καλαμαριού» έκανε την εμφάνισή της στην πλατφόρμα του Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ κατάφερε να περάσει ενδιαφέροντα μηνύματα που σχετίζονται με τις κοινωνικές ανισότητες και να μας κάνει να αναλογιστούμε όσα θα μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος για μια καλύτερη τύχη στη ζωή.

https://www.instagram.com/tv/CeENVl0g_Nk/

Η ιστορία αφορά ένα παιχνίδι που πραγματοποιείται σε ένα μυστικό μέρος, στο οποίο οι παίκτες που θέλουν να συμμετέχουν μεταφέρονται με κλειστά μάτια. Οι παίκτες που προσεγγίστηκαν από τους διοργανωτές του παιχνιδιού ήταν αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν εάν κατάφερναν να κερδίσουν το παιχνίδι και πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια.

Οι παίκτες του παιχνιδιού ήταν υποχρεωμένοι να φοράνε γαλαζοπράσινες φόρμες, πάνω στις οποίες αναγραφόταν ένας μοναδικός αριθμός για τον κάθε παίκτη. Όλοι οι παίκτες κοιμούνται σε έναν ενιαίο χώρο, στον οποίο βρίσκονται τις ώρες που δεν παίζουν κάποιο παιχνίδι.

Τα παιχνίδια της σειράς ήταν εμπνευσμένα από παιδικά παιχνίδια, ωστόσο η κατάληξή τους δεν θύμιζε σε τίποτα παιδική αθωότητα, γεγονός που δημιουργούσε από την αρχή ανησυχίες τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει «πραγματικότητα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα την σκληρότητας των παιχνιδιών αποτελεί το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το Red Light, Freen Light, το οποίο θύμιζε σε μεγάλο βαθμό το «Αγαλματάκια, ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα». Ένα ρομπότ επαναλαμβάνει ξανά και ξανά μία φράση όσο το κεφάλι του γυρίζει μηχανικά. Οι παίκτες θέλουν να φτάσουν στον τερματισμό και για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να περπατούν προς το τέρμα όσο το ρομπότ έχει το κεφάλι του γυρισμένο από την αντίθετη πλευρά. Όποιος, όμως, γίνεται αντιληπτός τελικά από το ρομπότ δεν βγαίνει απλώς από το παιχνίδι, αλλά πεθαίνει.