Όχι μόνο το Bridgerton: 7 σειρές του Netflix που αγαπήσαμε και μπορούμε να βλέπουμε ξανά και ξανά

Τζένη Ντεμιράι
Όχι μόνο το Bridgerton: 7 σειρές του Netflix που αγαπήσαμε και μπορούμε να βλέπουμε ξανά και ξανά

Αυτές τις σειρές του Netflix τις αγαπήσαμε λίγο παραπάνω και περιμένουμε με αγωνία την επόμενη σεζόν τους.

Υπάρχουν μερικές σειρές που μπορεί να έχεις δει και να έχεις ξεχωρίσει αλλά δεν θα ξαναέβλεπες. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες ακόμα που κέρδισαν μία τόσο ξεχωριστή θέση στην καρδούλα σου που θα μπορούσες να βλέπεις ξανά και ξανά!

Αυτές είναι οι σειρές του Netflix των οποίων -στις περισσότερες περιπτώσεις- είδαμε τα επεισόδια τους back-to-back και θέλουμε να τα ξαναδούμε.

1. The Diplomat (2023)

Οι σειρές και οι ταινίες που τοποθετούν στο προσκήνιό τους ένα συγκεκριμένο επάγγελμα το οποίο συνήθως φαντάζει αρκετά «γοητευτικό» είναι μία από τις αδυναμίες μου! Όταν το θέμα συνδυάζεται και με έναν δυναμικό χαρακτήρα μίας ανεξάρτητης γυναίκας, τότε έχουμε την «Διπλωμάτισσα» η οποία μας άνοιξε για λίγο τις πόρτες της εξωτερικής πολιτικής και μας έκανε να αναρωτηθούμε πόσο άγχος κουβαλούν αυτοί οι διπλωμάτες;

Η Kate Wyler (Keri Russell) αποστέλλεται στην Μεγάλη Βρετανία ως πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να διαχειριστεί μία διεθνή κρίση αλλά παράλληλα καλείται να διαχειριστεί και την σχέση της με τον σύζυγό της Hal, ο οποίος άλλοτε την εμποδίζει να κάνει την δουλειά της και άλλοτε την βοηθάει.

Μέσα σε οχτώ επεισόδια, παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Kate να αποκλιμακώσει την ένταση διεθνών δυνάμεων αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είμαστε βέβαιοι ότι τα καταφέρει.

H Keri Russell είναι υποψήφια στην κατηγορία «Καλύτερος Α' Γυναικείος Ρόλος σε δραματική σειρά» στα Emmys για τον ρόλο της στη σειρά «Η Διπλωμάτισσα».

2. Beef (2023)

Δεν έχω αποφασίσει με βεβαιότητα αν θέλω να ξαναδώ την σειρά «Beef» στο Netflix επειδή μου άρεσε πολύ ή επειδή με μπέρδεψε πολύ. Με 13 υποψηφιότητες στα επερχόμενα βραβεία Emmy, όμως, σίγουρα αποτελεί μία σειρά που κάτι έκανε πολύ καλά και κέρδισε το ενδιαφέρον όσων έστω και από περιέργεια πάτησαν το play και ξεκίνησαν να βλέπουν τα 10 επεισόδια το ένα μετά το άλλο, προσπαθώντας να καταλάβουν «τι θέλει να πει ο ποιητής». Ο «ποιητής» Lee Sang-Jin είπε αυτό που ήθελε για τις ταξικές διαφορές και την τέχνη με έναν μοναδικό τρόπο που σίγουρα διαφέρει από τα συνηθισμένα.

Στη σειρά, ένας αποτυχημένος εργολάβος γεμάτος πίκρα για τη ζωή έρχεται αντιμέτωπος με μία επιτυχημένη γυναίκα που τα έχει όλα και τότε ξεκινάει μία μακροχρόνια κόντρα που ξεπερνά τα όρια και των δύο.

3. Wednesday (2022)

Το spin-off του Addams Family μπορεί να αφορούσε τον χαρακτήρα της Wednesday, μίας έφηβης που αγαπά το μαύρο, τη δυστυχία και το Thing, ωστόσο, έλαβε θετικά σχόλια από άτομα της κάθε ηλικίας.

Έχοντας δημιουργήσει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και πολύπλευρους χαρακτήρες τηλεοπτικής σειράς, ο Tim Burton μας μετέφεραν στην Ακαδημία Νέβερμορ, οπού οι γονείς της Wednesday στέλνουν την κόρη τους μετά από πολλές οριστικές αποβολές της από σχολεία. Ένα «τέρας» που κυκλοφορεί ανάμεσα στους μαθητές του οικοτροφείου κεντρίζει το ενδιαφέρον της Wednesday αλλά και το δικό μας, αφού μέχρι το τέλος προσπαθούμε να ανακαλύψουμε «ποιος είναι το τέρας;».

4. Ginny & Georgia (2021, 2023)

Ένας ακόμα ενδιαφέρων χαρακτήρας, πολύπλευρος και πολύπλοκος, είναι η Georgia Miler, η οποία μαζί με την κόρη της Ginny και τον γιο της Austin προσπαθεί να επιβιώσει διεκδικώντας όσα η ζωή της έχει στερήσει.

Παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις στη ζωή της Georgia και της Ginny ερχόμαστε σε επαφή με προβλήματα που αφορούν την ψυχική υγεία και την διαχείρισή τους αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μητέρα και κόρη. Δεδομένου ότι το τέλος της δεύτερης σεζόν μας σόκαρε όλους, περιμένουμε με αγωνία την τρίτη σεζόν για να δούμε αν και πως η Georgia θα γλυτώσει την φυλακή.

5. Squid Game (2021)

Η Νότια Κορέα μας έχει αποδείξει ότι ξέρει καλά από σινεμά και τηλεόραση. Η σειρά «Squid Game» είναι η μεγάλη απόδειξη, αφού αποτελεί -καθόλου τυχαία- την σειρά με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα.

Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι μπορεί να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα εκατοντάδων παικτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να πάρουν το ρίσκο και να συμμετέχουν ακόμα κι όταν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.

Squid Game - The Challenge: Ανησυχητικές οι συνθήκες παιχνιδιού για όσους συμμετέχουν στο reality

6. Bridgerton (2020, 2022)

Αγαπάμε την σειρά «Bridgerton» για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή μιλά για έρωτα και δεύτερον επειδή κυριαρχεί ο δυναμισμός. Οι δυναμικοί χαρακτήρες είναι πάντα γοητευτικοί, για αυτόν τον λόγο μας άρεσε η αποφασιστικότητα της Dafni να διεκδικήσει τον άνθρωπο που είχε ερωτευτεί αλλά και η αποφασιστικότητα της Eloise να ανακαλύψει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη λαίδη Φέδερινγκτον. Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, η Eloise έμαθε το μεγάλο μυστικό της Penelope, προκαλώντας ρήξη στη φιλία τους και αφήνοντας μας σε αγωνία μέχρι την πρεμιέρα της 3ης σεζόν.

7. Emily in Paris (2020,2021,2022)

Αν θες απλώς να ξαπλώσεις στον καναπέ και να μη σηκωθείς για τις επόμενες 2-3 μέρες οι περιπέτειες της Emily κατά τη διάρκεια παραμονής της στο Παρίσι μπορούν να σου κάνουν (ή να σου ξανακάνουν) παρέα, όσο θα σκέφτεσαι μήπως να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις παριζιάνα!

+1 Black Mirror (2011-2023)

Τα επεισόδια της σειράς Black Mirror μπορείς να τα βλέπεις ξανά και ξανά και κάθε φορά να σε ξαφνιάζουν. Είναι ένα από τα αριστουργήματα της πλατφόρμας και από τις αγαπημένες μας σειρές. Με επίκεντρο την τεχνολογία και την εξέλιξη της, η σειρά επιστημονικής φαντασίας αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια τα οποία, όμως, έχουν έναν κοινό παρανομαστή: μας δείχνουν χειρότερα χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας και πως αυτά συνδέονται με τις μεγαλύτερες καινοτομίες.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Netflix