Dear Child: Πώς το «Καλό μου παιδί» έγινε Νο1 στο Netflix Ελλάδας και η κουβέντα για 2η σεζόν

Τζένη Ντεμιράι
Dear Child: Πώς το «Καλό μου παιδί» έγινε Νο1 στο Netflix Ελλάδας και η κουβέντα για 2η σεζόν

«Το καλό μου παιδί» έχει κερδίσει τις καρδιές όλων όσων αγαπούν τις μικρές σειρές που τελειώνουν σε μία μόλις νύχτα αλλά και όσων δεν αρκούνται σε ένα μόνο βράδυ. Γιατί, όμως;  

Το Dear Child είναι ένα γερμανικό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Romy Hausmann. Η ιστορία αφορά την «απόδραση μιας μυστηριώδους γυναίκας από την οδυνηρή αιχμαλωσία της, η οποία οδηγεί τους ερευνητές στη σκοτεινή αλήθεια πίσω από μια άλυτη εξαφάνιση 13 χρόνια νωρίτερα».

Ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix αρχές Σεπτεμβρίου και την τελευταία εβδομάδα κατάφερε να γίνει η σειρά που βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της ελληνικής λίστας, καταφέρνοντας να σπάσει την φόρα του One Piece αλλά και στην πρώτη θέση της Global list στην κατηγορία των ξενόγλωσσων τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το γεγονός αυτό, βέβαια, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί η νέα μίνι σειρά του Netflix, που αποτελείται από μόλις 6 επεισόδια, σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία;

Δύο λόγοι που οδήγησαν το «Καλό μου παιδί» στην κορυφή

Η μίνι σειρά του Netflix, Dear Child, ξεκινάει στο σημείο όπου τα «παραδοσιακά» θρίλερ θα τελείωναν και αυτός αποτελεί ένας καλός λόγος να θέλει κάποιος να τη δει. Ένας από τους σεναριογράφους και σκηνοθέτες της σειράς, Julian Pörksen, δήλωσε στο Netflix ότι:

«Υπάρχουν εντελώς κατεστραμμένοι χαρακτήρες. Άνθρωποι που έχουν τρομάξει από ένα έγκλημα και το αποδέχονται με μεγάλη δυσκολία. Ο δράστης είναι συνήθως το επίκεντρο σε τέτοιου είδους σειρές και μάλιστα είναι ωραιοποιημένος, μυστήριος, μία σκοτεινή δύναμη. Αυτό δεν είναι σχετικό με εμάς. Υπάρχει ένας βασικός χαρακτήρας, ο οποίος είναι παράδοξος με κάθε τρόπο. Ένα κορίτσι, το οποίο έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο, έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλά, να σκέφτεται και να εκφράζεται». Αυτό το στοιχείο που χαρακτηρίζει την οπτική γωνία με την οποία αποτυπώνεται η πλοκή της σειράς αποτελεί, επομένως, ένα από τα στοιχεία που έκαναν την σειρά να ξεχωρίσει και να συμπεριληφθεί στο top 10 των τηλεοπτικών προγραμμάτων της πλατφόρμας του Netflix στην Ελλάδα αλλά και σε 83 ακόμα χώρες.

Ένας ακόμα λόγος που πιθανότατα η σειρά έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή εκατομμύρια ανθρώπων από διαφορετικά μέρη του πλανήτη είναι το γεγονός ότι δεν επικεντρώνεται στο να κρίνει τους θεατές. Ο συντάκτης του Decider, Joel Keller ανέφερε στην κριτική του για την σειρά ότι «Το Dear Child παρουσιάζεται στο κοινό με ένα ανατρεπτικό παζλ που χαρακτηρίζεται από κατακερματισμένες προοπτικές, αλλά με έναν τρόπο ο οποίος προσελκύει τους θεατές αντί να τους “μαλώνει”, πράγμα που συμβαίνει περισσότερο συχνά απ’ όσο φαντάζεστε».

Μπορεί το Dear Child να έχει 2η σεζόν;

Φαίνεται ότι η σειρά δεν θα μπορέσει να έχει δεύτερη σεζόν, αφού το ίδιο το Netflix την παρουσίασε ως limited σειρά και το σενάριο που γράφτηκε από την Isabel Kleefeld καλύπτει τα γεγονότα ολόκληρου του βιβλίου, στο οποίο βασίζεται, χωρίς ωστόσο να καταλήγει στο ίδιο ακριβώς φινάλε.

Μπορεί κάποιοι από τους χαρακτήρες να μπορούσαν να σταθούν σε δεύτερο κύκλο, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά τραύματα, ωστόσο, το κεντρικό θέμα του μυστηρίου έχει ήδη λυθεί στα έξι επεισόδια της σειράς, γεγονός που ίσως να καθιστούσε περιττή την επανεμφάνιση του στις οθόνες μας.

Το Τwitter σε σοκ

Χρήστες του Twitter/X έγραψαν τα σχόλιά τους στη δημοφιλή πλατφόρμα, αποθεώνοντας το σενάριο της σειράς και εκφράζοντας το σοκ τους για το τέλος της, επιβεβαιώνοντάς μας ότι είναι μία σειρά που σίγουρα θέλουμε να βάλουμε στη δική μας must watch λίστα.