Τα «Φιλαράκια» μας θύμισαν δύο ακόμα λόγους που αγαπάμε τις σειρές που μιλούν για τη φιλία

Τζένη Ντεμιράι
Τα «Φιλαράκια» μας θύμισαν δύο ακόμα λόγους που αγαπάμε τις σειρές που μιλούν για τη φιλία

Ο θάνατος του Matthew Perry μας θύμισε ότι τα «Φιλαράκια» δεν ήταν απλώς μία πετυχημένη σειρά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Φίλος είναι εκείνος που στέκεται δίπλα σου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Φίλος είναι κι εκείνος που χαίρεται πραγματικά κάθε φορά που πετυχαίνεις τους στόχους σου.

Φίλος είναι εκείνος που μπορεί να σταθεί δίπλα σου και να μη μιλάτε για ώρες αλλά να μη νιώθει κανείς από τους δύο άβολα με αυτό. Φίλος είναι κι εκείνος που ξέρει πότε πρέπει να πει εκείνο το αστείο που θα σε κάνει να γελάσεις με την ψυχή σου. Είναι κι εκείνος που θα σε κάνει να κλάψεις, να προβληματιστείς, γιατί πάλι έκανες λάθος και στο λέει κατάμουτρα.

Ο θάνατος του Matthew Perry μας θύμισε ότι τα «Φιλαράκια» δεν ήταν απλώς μία πετυχημένη σειρά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία (όχι ότι είναι λίγο κι αυτό), αλλά είναι πολλά περισσότερα. Είναι ένας ύμνος στην αληθινή φιλία, στη φιλία που όλοι θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας.

Ιδιαίτερα ο Chandler και ο Joey, δύο εντελώς διαφορετικοί τύποι, που έγιναν κολλητοί, κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι «τα ετερόνυμα έλκονται» σε κάθε είδους ανθώπινη σχέση και χαρίζοντάς μας αμέτρητες στιγμές γέλιου, μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οι πραγματικοί φίλοι δεν χρειάζεται να είναι τέλειοι, ούτε αλάθητοι, χρειάζεται απλώς να είναι ειλικρινείς και αυθόρμητοι. Ο Joey δεν έκρυψε από τον Chandler ότι η Janice τον απάτησε, ενώ ο Chandler είπε στον κολλητό του ότι φίλησε την κοπέλα του, την Kathy και ότι μάλλον είναι ερωτευμένος μαζί της. Έτσι, λοιπόν, ποτέ δεν άφησαν τα ψέματα να μπουν εμπόδιο στη φιλία τους.

Με αφορμή αυτή την υπέροχη φιλία, η οποία είχε την τιμητική της τις τελευταίες μέρες μετά τον ξαφνικό χαμό του Matthew Perry, θυμηθήκαμε τρεις ακόμα φιλίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση.

Sex and the City

Ε, φυσικά και το Sex and the City ήταν η πρώτη σειρά που μας ήρθε το μυαλό. Άλλη μία απόδειξη ότι οι καλύτεροι φίλοι είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Αλλή μία φιλία που πολύ ζηλέψαμε. Μπορεί ο έρωτας να κυριαρχεί στη σειρά, αλλά στην πραγματικότητα, το βαθύτερο νόημά της είναι ότι η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Μέσα σε όλες τις δυσκολίες που περνούν, τις σχέσεις που πάνε κι έρχονται, η Carrie, η Miranda, η Samantha και η Charlotte είναι πάντα εκεί η μία για την άλλη, ενθαρρύνοντας, υποστηρίζοντας, παρηγορώντας χωρίς να σταματούν ποτέ να είναι ειλικρινείς.

sex and the city

Όταν η Carrie χώρισε με τον Big άρχισε να μιλά συνεχώς για εκείνον. Μπορεί στην αρχή οι φίλες της να έκαναν υπομονή, αλλά κάποια στιγμή της είπαν την αλήθεια: «βρίσκεσαι σε έναν φαύλο κύκλο και σου κάνει κακό».

Καμιά φορά, οι φίλοι έχουν τη δύναμη να βλέπουν πιο καθαρά τις καταστάσεις στη ζωή μας και είναι υπέροχο όταν αυτό το μοιράζονται. Θέλοντας να της «ανοίξουν τα μάτια», λοιπόν, της είπαν αυτό που πραγματικά πίστευαν και αν και η Carrie στην αρχή δεν το πήρε πολύ καλά, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι στην πραγματικότητα είναι τυχερή που έχει τις φίλες της να την «ταρακουνούν» όταν χρειάζεται.

Grey’s Anatomy

Η Meredith και η Cristina από το Grey’s Anatomy είχαν αναπτύξει μία φιλία που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Μπορεί να ανταγωνίζονταν στη δουλειά, αλλά πάντα ήξεραν πως μπορούν να βασιστούν η μία στην άλλη.

Μάλιστα, ακόμα κι όταν η Cristina αποχώρησε από τη σειρά, συνέχισε να βρίσκεται στη ζωή της Meredith με τηλεφωνήματα, και μηνύματα, κάνοντας φανερό ότι ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της.

H Cristina υπήρξε ένας χαρακτήρας που δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματά του. Ωστόσο, με τη Meredith το έκανε και αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα δείγμα αληθινής φιλίας.

Μάλιστα, η Cristina είχε εκμυστηρευτεί στη Meredith ότι είναι το άτομο που θα καλούσε αν είχε σκοτώσει κάποιον, για να κρύψει το πτώμα. Αυτό υπερβαίνει τον «αδελφικό κώδικα» που παρουσιάζεται στις ανδρικές φιλίες. Οι δυο τους είχαν ένα δέσιμο που είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο αλλά απόλυτα αληθινό κι αυτό ακριβώς έχουμε όλοι μας ανάγκη.