Οι 10 αξέχαστες σκηνές του Chandler Bing -Matthew Perry- από τα Φιλαράκια

Πατούλια Κατερίνα
Οι 10 αξέχαστες σκηνές του Chandler Bing -Matthew Perry-  από τα Φιλαράκια
© NBC Universal, Inc.

Γεια σας, είμαι ο Chandler και κάνω αστεία κάθε φορά που νιώθω άβολα», είχε χαρακτηριστικά πει ως Chandler Bing στα Φιλαράκια ο Matthew Perry.

Στις 29 Οκτωβρίου, η αστυνομία του L.A βρήκε νεκρό στην μπανιέρα του σπιτιού του τον Matthew Perry. Ο Perry, 54 ετών ήταν ο πρώτος από τα Φιλαράκια που έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή.

Για δέκα χρόνια - από το 1994 έως το 2004 - υποδυόταν τον γεμάτο χιούμορ Chandler Bing, ένα χιούμορ που αποτέλεσε την ασπίδα του χαρακτήρα που υποδύθηκε κόντρα στις δυσκολίες με τις οποίες μεγάλωσε μέσα σε ένα αντισυμβατικό περιβάλλον. Ο Chandler ήταν ο ρόλος εκείνος που χάρισε αμέτρητες υποψηφιότητες σε βραβεία για τον Perry (Emmy, Χρυσές Σφαίρες, SAG, People Choice) και ένα βραβείο στα TV Guide Awards το 2000 στον Perry.

Υπάρχουν άλλωστε ορισμένοι τηλεοπτικοί χαρακτήρες που γίνονται διαχρονικά icons. Αυτοί οι ηθοποιοί νιώθουμε ότι είναι μέρος της ζωής μας και δεν είναι φανταστικοί αλλά αληθινοί. Ο Μάθιου Πέρι, ο λαμπερός ηθοποιός πίσω από τον χαρακτήρα Chandler Bing ήταν ο φίλος που όλοι θέλαμε να έχουμε, με οξυδερκές και βιτριολικό χιούμορ, ο Chandler υπήρξε η επιτομή του αυτοσαρκασμού και υποδύθηκε τον ρόλο που τον στιγμάτισε, άρτια, ακόμα κι αν ο ίδιος εξομολογήθηκε στην αυτοβιογραφία του Friends, Lovers and the Big Terrible Things πως ανάλογα με το χτένισμα, τα κιλά του και τη σεζόν στα Φιλαράκια, θυμόταν το κοκτέιλ ουσιών και αλκοόλ που λάμβανε:

«Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του εθισμού μου αν μετρήσετε το βάρος μου από σεζόν σε σεζόν. Όταν έχω βάρος, είναι αλκοόλ. Όταν είμαι αδύνατος, είναι χάπια. Όταν έχω μούσι, είναι πολλά χάπια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Perry.

Εμείς, θα θυμόμαστε πάντα τον Chandler με χαμόγελο και τα Φιλαράκια τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου δεν θα τα δούμε ποτέ με την ίδια ματιά.

Ο Matthew Perry έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών

1. H τελευταία σκηνή: Τα Φιλαράκια αποχαιρετούν τα διαμερίσματά τους και την κοινή τους ζωή. Οι έξι φίλοι λένε αντίο στη ζωή τους όπως την έζησαν τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια, ο Perry, έχει την τελευταία λέξη, αστειεύμενος ακόμα κι εκεί, στο πού θα πάνε για καφέ. Γιατί ο Chandler ήξερε πως μέσα στη θλίψη πρέπει να σκορπίσει το γέλιο.

2. Σεζόν 2: The One After the Superbowl: Part 2

Η Julia Roberts είναι η guest του επεισοδίου και πάλαι ποτέ συμμαθήτρια του Τσάντλερ, της οποίας τη φούστα ο Bing ως παιδί είχε σηκώσει με αποτέλεσμα να φανεί το εσώρουχό της. Η Susie Moss ετοιμαζόταν χρόνια για την εκδίκησή της και μετά από πολλές δεκαετίες κατάφερε να αφήσει τον Bing γυμνό μέσα στην τουαλέτα.

3. Σεζόν 3: The One With the Hypnosis Tape

Ο Chandler προσπαθεί να κόψει το τσιγάρο, οι φίλες του του δίνουν μια κασέτα που ακούει στον ύπνο του και ο Chandler καταλήγει να ακούει πως είναι μια δυνατή, ανεξάρτητη... γυναίκα.

4. Σεζόν 4: The One With Chandler in a Box

Όλες οι φορές εκείνες που Chandler προσπαθεί να κάνει τον Joey να τον συγχωρήσει είναι απολαυστικές. Όπως εκείνη που κλείνεται σε ένα κουτί για τη σχέση με την Κάθι ή εκείνη που πρέπει να φορά το μοβ κραγιόν.

5. Σεζόν 5: The One Where Everybody Finds Out

Η Phoebe και Rachel ξέρουν για τον μυστικό δεσμό της Μonica με τον Chandler, ο Chandler και η Monica ξέρουν πως οι άλλιοι ξέρουν και το ξέρουν ότι ξέρουμε ότι ξέρουν καταλήγει στην ερωτική εξομολόγηση του Chandler για τη Monica μπροστά σε όλους.

6. Σεζόν 6: The One on the Last Night

O Chandler θα μετακομίσει με τη Monica μετά την πρόταση γάμου και νιώθει το άγχος του πώς θα τα βγάλει πέρα ο Joey μόνος με τόσους λογαριασμούς. Εεκεί έρχεται η ιδέα της κάρτας που αξίζει 1500 δολάρια.

7. Σεζόν 7: The One With Phoebe's Cookies

Ο Chandler θα βρεθεί στο δωμάτιο σάουνα με τον πατέρα της Μόνικα και η στιγμή που τα γυαλιά του θολώνουν από τους ατμούς είναι επική.

8. Ο Chandler χωρίζει με την Τζάνις

Όσες φορές κι αν χώρισε ο Chandler με την Τζάνις ήταν γεμάτες χιούμορ. Ειδικά εκείνη η φορά που ο Bing μετακομίζει στην Υεμένη για να αποφύγει την Τζάνις.

9. Tι δουλειά κάνει ο Chandler;

Χωρίς λόγια... Τι δουλειά κάνει ο Chandler;

10. O Chandler απολαμβάνει ένα μπάνιο στη μπανιέρα του

Σεζόν 8 και ο Chandler απολαμβάνει τη μπανιέρα που του έχει φτιάξει η Μόνικα.