All the Light We Cannot See:Το Netflix συστήνει ηθοποιό με πρόβλημα όρασης & γνώση αρχαίων ελληνικών

Τζένη Ντεμιράι
All the Light We Cannot See:Το Netflix συστήνει ηθοποιό με πρόβλημα όρασης & γνώση αρχαίων ελληνικών

Η σειρά του Netflix All the Light We Cannot See έχει μόλις τέσσερα επεισόδια αλλά και πολύ γεμάτο περιεχόμενο.

Η νέα μίνι σειρά του Netflix με τίτλο «All the Light we cannot see» βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας της, στις 2 Νοεμβρίου.

Η σειρά, που βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ ομώνυμο μυθιστόρημα του Anthony Doer, μας μεταφέρει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ιστορία ζωής της Marie-Laure (Aria Mia Loberti), μίας τυφλής Γαλλίδας που προσπαθεί να βοηθήσει την Γαλλική Αντίσταση, στέλνοντας κωδικοποιημένα μηνύματα μέσω μίας ραδιοφωνικής συχνότητας.

Έχοντας ως καθοδηγητή τον θείο της, Etien LeBlanc (Hugh Laurie) και την αγάπη που τρέφει για τον εξαφανισμένο πατέρα της, η Marie υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης δύναμης και γίνεται η ίδια ένα φως που δεν μπορούμε να δούμε.

Squid Game: The Challenge, Crown, Robbie και η σειρά που όλοι περιμένουν στο Netflix

All the Light We Cannot See: «Η αγάπη και η αφοσίωση δεν πεθαίνουν στον πόλεμο»

Η ιστορία χρησιμοποιώντας πολλές αναδρομές στο παρελθόν, μεταφέρεται από τη δεκαετία του 1930, όταν η Marie ήταν 7 ετών, στη δεκαετία του 1940 και ιδιαίτερα τις χρονιές 1943 και 1944. Μιλά για κάτι κλισέ αλλά βαθιά αληθινό: την πατρική αγάπη, εκείνη την αγάπη που δεν μπορεί να νικήσει κανένας πόνος και κανένα βασανιστήριο. Επιπλέον, η σειρά διδάσκει ότι ένας πόλεμος μπορεί να διαλύσει την ανθρωπιά, την ίδια στιγμή που η λογοτεχνία και η γνώση μπορεί να την κάνει γερό θεμέλιο της ύπαρξης μας, ακόμα και σε καιρό πολέμου.

Ο Daniel LeBlanc (Mark Ruffalo) είναι ένας στοργικός πατέρας που φροντίζει να βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις για να μπορεί η κόρη του να προσαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφιερώνοντας χρόνο για να της μάθει από μικρό παιδί να κινείται μέσα στην πόλη, της φτιάχνει μια ξύλινη απεικόνιση του Παρισιού. Το ίδιο κάνει κι όταν μετακομίζουν στην πόλη Σαν Μαλό.

https://www.instagram.com/p/CzHUfhMxevK/

Ο Daniel μας διδάσκει κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Αγάπη είναι να φροντίζουμε το παιδί μας να μπορεί να ζει ελεύθερο μακριά μας και όχι να του δημιουργούμε εξαρτήσεις με τη φροντίδα που του προσφέρουμε.

Η Marie έμαθε να ζει χωρίς εξαρτήσεις και στέκεται με θάρρος απέναντι σε έναν Γερμανό Αξιωματικό που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να πάρει στα χέρια του το «Πέλαγος της Φωτιάς», ένα πολύτιμο διαμάντι που έχει στην κατοχή του ο πατέρας της τυφλής κοπέλας.

https://www.instagram.com/reel/CzMUfcaxiIi/

Είναι η Aria Mia Loberti τυφλή στην πραγματικότητα;

Η Loberti γεννήθηκε με μια σοβαρή μορφή σπάνιας γενετικής πάθησης αχρωματοψίας των ματιών.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να δει τα χρώματα, είναι μυωπική και αρκετά ευαίσθητη στο φως, εξήγησε η ίδια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε τον Φεβρουάριο του 2022 στο JohnstonSunrise.net. «Σε έντονα φώτα όπως αυτά ή σε εξωτερικό φωτισμό, χωρίς τα σκούρα γυαλιά μου, τυφλώνομαι εντελώς».

https://www.instagram.com/p/Cw6V81vgUON/

Όσα πρέπει να ξέρεις για εκείνη

Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά το όνομα της 30χρονης Aria Mia Loberti να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη, αφού η ηθοποιός που υποδύεται την Marie στη σειρά του Netflix «All the light we cannot see» κάνει το ντεμπούτο της με αυτόν τον ρόλο και δεν έχει κάποιο άλλο κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό backroad.

Μάλιστα, η Loberti δεν έχει καμία εκπαίδευση στην υποκριτική και δεν έχει περάσει ποτέ ξανά από οντισιόν για κάποιο ρόλο. Παρόλα αυτά όμως, καταφέρει να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη σειρά, αν και υπήρχαν χιλιάδες υποψήφιες.

281243240_544411690454375_5500232369193635413_n.jpg

Οι σπουδές στην αρχαία ελληνική γλώσσα

Η Loberti αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Rhode Island το 2020, έχοντας επικεντρωθεί στους εξής τομείς: φιλοσοφία, επικοινωνία και πολιτικές επιστήμες, αλλά και αρχαία ελληνική γλώσσα και ρητορική.

Το 2021, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην αρχαία ρητορική από το Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με υποτροφία Fulbright. Το 2021 ξεκίνησε τις διδακτορικές της σπουδές στην αρχαία ρητορική στην Πενσυλβάνια, αλλά στη συνέχεια άρχισε να αμφιβάλλει για την πορεία της καριέρας της.

Όταν άκουσε για την πρόσκληση για κάστινγκ για το All the Light We Cannot See, η Loberti ενθουσιάστηκε και υπέβαλε το βιογραφικό της.

«Απλώς σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε η οντισιόν και όταν θα ερχόταν η ώρα να με απορρίψουν, σκεφτόμουν ότι ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσαν να δουν κάποιον σαν εμένα να ασχολείται με την υποκριτική», δήλωσε η Loberti τον Νοέμβριο του 2023.

The Crown 6: Το επίσημο trailer του πρώτου μέρους έφτασε και μαζί του και μία ακόμα αποκάλυψη

Πηγή κεντρική εικόνας: Netflix