Το «NYAD» & άλλες ταινίες που είναι υποψήφιες για Χρυσές Σφαίρες 2024 & μπορείς να δεις στο Netflix

Τζένη Ντεμιράι
Το «NYAD» & άλλες ταινίες που είναι υποψήφιες για Χρυσές Σφαίρες 2024 & μπορείς να δεις στο Netflix

Η περίοδος των γιορτών είναι μία ιδανική περίοδος για να «λιώσεις» βλέποντας ταινίες στο Nteflix που, όμως, είναι εγγυημένα «διαμαντάκια»!

Με την απονομή των Χρυσών Σφαιρών 2024 να γίνεται την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους (7 Ιανουαρίου 2024) και δεδομένου ότι τις ημέρες των γιορτών πιθανότατα να έχεις λίγο περισσότερο χρόνο για σειρές και ταινίες, σου προτείνουμε να δεις ταινίες που είναι υποψήφιες σε διάφορες κατηγορίες των Golden Globes 2024 και βρίσκονται στην πλατφόρμα του Netflix.

Maestro

Η ταινία «Maestro» είναι μία από τις επιλογές μας, καθώς είναι υποψήφια για Καλύτερη Δραματική Ταινία, ενώ ο Bradley Cooper, ο οποίος πρωταγωνιστεί, είναι υποψήφιος στην κατηγορία «Καλύτερος Α’ Ανδρικός Ρόλος» σε δραματική ταινία αλλά και στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη σε Ταινία. Υποψήφια είναι και η Carey Mulligan στην κατηγορία Καλύτερος Α΄ Γυναικείος Ρόλος» σε δραματική ταινία.

Η υπόθεση επικεντρώνεται στην ιστορία αγάπης του Αμερικανού συνθέτη Leonard Bernstein και της συζύγου του, Felicia Montealegre, καταφέρνοντας να μπλέξει τον έρωτα με την τέχνη με έναν τρόπο που γίνεται εξαιρετικά γοητευτικός.

Το «Bridgerton» κάνει come back το 2024 και αυτά είναι όσα πραγματικά θέλουμε να δούμε στη σεζόν 3

Society of the Snow

Το «Society of The Snow» βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία και αυτό είναι σίγουρα ένας καλός λόγος να αφιερώσεις περίπου 2 ώρες και 25 λεπτά για να τη δεις.

Πρόκειται για ένα ισπανικό θρίλερ επιβίωσης σε σκηνοθεσία J. A. Bayona, το οποίο θέτει στο επίκεντρο την καταστροφή της πτήσης στις Άνδεις της Ουρουγουάης το 1972. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα, όσοι καταφέρνουν να επιβιώσουν προσπαθούν να επιστρέψουν στις ζωές τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Rustin

O Colman Domingo αποτελεί έναν καλό λόγο να δεις το «Rustin», αφού υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία «Καλύτερος Α’ Ανδρικός Ρόλος σε δραματική σειρά».

Σε αυτή την ταινία ο Colman Domingo υποδύεται τον Rustin μία ξεχωριστή προσωπικότητα που εργάστηκε για δεκαετίες στο πλευρό του Martin Luther King Jr. το όραμα του οποίου για την «Πορεία στην Ουάσινγκτον» οδήγησε σε μια από τις πιο ανεξίτηλες στιγμές της αμερικανικής ιστορίας.

NYAD

Η ταινία «NYAD» είναι ένα βιογραφικό αθλητικό δράμα το οποίο θέτει στο προσκήνιο την Diana Nyad και τη δύναμη της θέλησης.

Η Diana Nyad στα 60 της αποφασίζει να κατακτήσει ένα όνειρο ζωής: να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα, διασχίζοντας πάνω από 100 μίλια σε ανοιχτή θάλασσα. Στην πραγματικότητα, μετά από πολλές δυσκολίες η Nyad κατάφερε να κολυμπήσει από την Κούβα στις ακτές του Μαϊάμι, σε ηλικία 60 ετών. Στην ταινία, να περιμένεις να δεις την ίδια κατάληξη και δυνατές στιγμές που θα οδηγήσουν σε αυτή.

Η Annette Bening είναι υποψήφια στην κατηγορία «Καλύτερη Ερμηνεία από Γυναίκα Ηθοποιό σε κινηματογραφική ταινία», ενώ η Jodie Foster στην κατηγορία «Καλύτερη Ερμηνεία σε Β’ Γυναικείο Ρόλο κινηματογραφικής ταινίας».

https://www.instagram.com/p/C0t_IOvLBTH/

Το «Leave the World Behind» στην κορυφή του Netflix αλλά όχι και στην εκτίμηση των θεατών

Πηγή κεντρικής εικόνας: @nyadmovie