Το «Leave the World Behind» στην κορυφή του Netflix αλλά όχι και στην εκτίμηση των θεατών

Τζένη Ντεμιράι
Το «Leave the World Behind» στην κορυφή του Netflix αλλά όχι και στην εκτίμηση των θεατών
©2023 NETFLIX, INC.

Αρκετοί θεατές εξέφρασαν τη γνώμη τους για την ταινία «Leave the World Behind», με πολλούς να τονίζουν ότι η υπόθεση και η εξέλιξή της δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διάρκεια των 140 λεπτών.

Το ψυχολογικό θρίλερ του Netflix «Leave the World Behind», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Julia Roberts, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις top 10 ταινίες της εβδομάδας τόσο στην παγκόσμια κατάταξη, όσο και σε εκείνη που αφορά το ελληνικό κοινό. Παρά την πρωτιά, όμως, η ταινία φαίνεται ότι απογοήτευσε σε μεγάλο βαθμό όσους αφιέρωσαν περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά για να τη δουν.

Film Review - Leave the World Behind

Ποια είναι η υπόθεση

Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό δράμα, στο οποίο εκτός από τη Julia Roberts, πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Mahershala Ali, Ethan Hawke και Kevin Bacon. Η παραγωγή είναι της Higher Ground Productions, την οποία ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και η σύζυγός του Michelle.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Rumaan Alam, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020.

Στην τηλεοπτική απόδοση της ιστορίας, η Julia Roberts και ο Ethan Hawke πρωταγωνιστούν ως Amanda και Clay Sandford. Εκείνη εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας και εκείνος ως καθηγητής Αγγλικών και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ζουν μια άνετη αλλά όχι υπερβολική ζωή στο σπίτι τους στο Μπρούκλιν.

Μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά τους, αποφασίζουν να πάνε για διακοπές σε ένα πολυτελές σπίτι. Κι ενώ φαντάζονταν πως θα ζήσουν ένα ευχάριστο διήμερο, η κατάσταση παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού εμφανίζονται στην πόρτα τους.

Τα αρνητικά σχόλια στα social media και το πρόβλημα με τη διάρκεια της ταινίας

H ταινία βρέθηκε στην κορυφή των charts του Netflix, ωστόσο, οι θεατές δεν φάνηκε να συγκινούνται ιδιαίτερα από τις προσπάθειες του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Sam Esmail. Αντίθετα, οι κριτικοί έδειξαν να είναι περισσότερο επιεικείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πόλωσης που φαίνεται να κυριαρχεί μετά την κυκλοφορία της ταινίας είναι το γεγονός ότι στον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών «Rotten Tomatoes» το «Leave the World Behind» έχει 75% θετική βαθμολογία από τους κριτικούς, ενώ η αντίστοιχη βαθμολογία του κοινού είναι μόλις 36%.

Screenshot-2023-12-13-153833.png

Την ίδια στιγμή, στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, αρκετοί θεατές εξέφρασαν τη γνώμη τους για την ταινία, με πολλούς να τονίζουν ότι η υπόθεση και η εξέλιξή της δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διάρκεια των 140 λεπτών.

Ένας χρήστης του Twitter/Χ έγραψε για την ταινία «είναι μια παράξενη, συχνά αστεία, συχνά ηλίθια και τελικά κυνική ταινία. Η ταινία χρειάζεται τρομερά πολύ χρόνο για να φτάσει τελικά στη κορύφωση, και όταν το κάνει, η κορύφωση είναι καρτουνίστικα απαισιόδοξη και αφηγηματικά μη ικανοποιητική. Δεν μου άρεσε καθόλου».

Ένας άλλος παραπονέθηκε για την μεγάλη διάρκεια της ταινίας, γράφοντας: «Βλέπω το Leave the World Behind. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ένα λάθος. Θέλω να δω άλλα πράγματα και αυτή η ταινία έχει διάρκεια σχεδόν 2 ώρες και 30 λεπτά».

Το επικό σχόλιο του Elon Musk για την ανακρίβεια που αφορά την Tesla

Το σχόλιο βέβαια που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν εκείνο του Elon Musk, ο οποίος θέλησε να διακωμωδήσει την ανακρίβεια που προβάλλεται στην ταινία για την Tesla.

Ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της Tesla σχολίασε κάτω από μία ανάρτηση του Netflix για την ταινία «Τα Teslas μπορούν να φορτίζουν με ηλιακούς συλλέκτες ακόμα και αν ο κόσμος γίνει εντελώς Mad Max και δεν υπάρχει πια βενζίνη».

musk-tesla.png

Berlin, Maestro του Bradley Cooper και όλα όσα αξίζει να δεις στο Netflix τον Δεκέμβριο

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP