Ο πρωταγωνιστής του «X-Men», Adan Canto, πέθανε από καρκίνο και παλιοί του φίλοι τον αποχαιρετούν

Τζένη Ντεμιράι
Ο πρωταγωνιστής του «X-Men», Adan Canto, πέθανε από καρκίνο και παλιοί του φίλοι τον αποχαιρετούν

«Για πάντα ο θησαυρός μου Adan, θα σε δω σύντομα», ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της γυναίκας του Adan Canto.

Την μάχη με τον θάνατο έχασε ο ηθοποιός Adan Canto, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα «Designated Survivor», «Narcos» και «X-Men», σε ηλικία 42 ετών.

Ο Μεξικανός ηθοποιός πέθανε τη Δευτέρα από καρκίνο, σύμφωνα με όσα είπε στο περιοδικό «The Time» η οικογένειά του την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Obit Adan Canto

Πηγή: AP

2022 Invision

Η τελευταία δουλειά του Adan Canto στην υποκριτική ήταν στο «The Cleaning Lady», όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις δύο πρώτες σεζόν, ενώ αποφασίστηκε να μη συνεχίσει και στον τρίτο κύκλο της σειράς του FOX λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

«Είμαστε συντετριμμένοι που μαθαίνουμε τον θάνατο του Adan Canto. Ένας υπέροχος ηθοποιός και αγαπητός φίλος. Είχαμε την τιμή να τον έχουμε ως μέλος της οικογένειας της Warner Bros. Television και του FOX Entertainment από το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στο The Following πριν από πάνω από μια δεκαετία», σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους η Warner Bros. Television και το FOX Entertainment.

Ο 42χρονος ήταν παντρεμένος με την Stephanie Ann Canto, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, Roman Adler, 3,5 ετών, και Eve Josephine, 1,5 ετών.

Η σύντροφος της ζωής του και συνεργάτης του το βράδυ της Τρίτης 9 Ιανουαρίου έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, μέσω της οποίας θέλησε να αποχαιρετήσει τον Canto. Η Stephanie Ann Canto ανέβασε μία φωτογραφία τους στην οποία χαμογελούν και έγραψε στην περιγραφή:

«”Μην βάζετε τους θησαυρούς σας στη γη, όπου ο σκόρος και η σκουριά καταστρέφουν και όπου κλέφτες εισβάλλουν και κλέβουν· αλλά βάλτε τους θησαυρούς στον ουρανό, όπου ούτε σκώρος ούτε σκουριά καταστρέφει και όπου οι κλέφτες δεν εισβάλλουν και δεν κλέβουν. Γιατί όπου είναι ο θησαυρός σου, εκεί θα είναι και η καρδιά σου. ” Ματθαίος 6:19-21

Για πάντα ο θησαυρός μου Adan, θα σε δω σύντομα».

https://www.instagram.com/p/C15nhYWtFw4/

Οι αντιδράσεις συμπρωταγωνιστών και φίλων

Ο θάνατος του ηθοποιού συγκλόνισε συμπρωταγωνιστές του Adan.

Ο Oliver Hudson από το «The Cleaning Lady» έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον συνάδελφο και φίλο του. Δημοσιεύοντας μία φωτογραφία τους, έγραψε στην περιγραφή: «Γνώριζα τον Adan μόνο 2 χρόνια αλλά ήταν αρκετά για να ξέρω πόσο καταπληκτικός φίλος, πατέρας και άνθρωπος ήταν. Ουάου αγαπούσε την οικογένειά του. Περνούσαμε τόσο χρόνο μιλώντας για τα παιδιά μας και τι είδους άνθρωποι μπορεί να γίνουν. (…) Με καλούσε πολλές φορές να κάνουμε βόλτα με μοτοσικλέτες μέσα στα βουνά του Νέου Μεξικού αλλά εγώ ποτέ δεν το έκανα... Το μετανιώνω αυτό. Τώρα μπορώ να φανταστώ τι σήμαιναν αυτές οι βόλτες γι' αυτόν. Είμαι πραγματικά συντετριμμένος. Σε αγαπώ φίλε μου».

https://www.instagram.com/p/C16AgD7NM7U/

Φόρο τιμής στον Adan Canto θέλησε να αποτίνει και η Halle Berry, η οποία ήταν συμπρωταγωνίστρια του στο X-Men αλλά και στο Bruised. Σε ανάρτησή της στο Instagram η Berry έγραψε το παρακάτω τρυφερό μήνυμα:

«Ακόμα δεν έχω λόγια... αλλά ο αγαπημένος γλυκός μου φίλος Adan μόλις κέρδισε τα φτερά του. Για πάντα, για πάντα στην καρδιά μου».

https://www.instagram.com/p/C15aXpIu7zR/

Ποιος είναι ο Adan Canto

Ο Adan γεννήθηκε στον δήμο Acuña της Coahuila, στο βορειοανατολικό Μεξικό στις 5 Δεκεμβρίου 1981. Μεγάλωσε εκεί, κάνοντας ιππασία στο ράντζο του παππού του, ενώ από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε να τραγουδά σε stage, με την ενθάρρυνση της μητέρας του, Marlyn Canto-Narváez.

Πέρασε την εφηβεία του αγαπώντας τη μουσική, με αποτέλεσμα λίγο πριν την ενηλικίωσή του, στα 16, να φύγει από το πατρικό του σπίτι, γεμάτος θέληση να κατακτήσει τον κόσμο του τραγουδιού. Συνεργάστηκε με το Studio M και άρχισε να βλέπει το όνειρο μίας καριέρας στη μουσική να γίνεται πράξη. Δούλεψε στο Μεξικό για πέντε χρόνια, ως ερμηνευτής της jazz μπάντας «Del Canto». Το διάστημα αυτό, έγραψε τραγούδια για μεξικάνικες σειρές , ενώ πρωταγωνίστησε και στην τηλενουβέλα «Estado de Gracia».

Disney/ABC Winter 2014 TCA Tour Red Carpet Event

Πηγή: AP

Το 2013 ήταν μία χρονιά ορόσημο για εκείνον, αφού τότε έκανε το ντεμπούτο του στην αμερικανική τηλεόραση, παίζοντας τον ρόλο του Paul Torres, στην πρώτη σεζόν της δραματικής σειράς του FOX «The Following».

Την ίδια περίοδο, ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής «Canto House Pictures» και το 2014 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Before Tomorrow».

Στη συνέχεια έγινε ο Sunspot, για την ταινία υπερηρώων «X-Men: Days of Future Past», το 2014. Την ίδια χρονιά, ο Canto συμμετείχε και στο καστ της κωμικής σειράς του ABC «Mixology». Ακολούθησε ένα ταξίδι γεμάτο ρόλους στα «Hysteria», «The Curse of the Fuentes Women», «Blood & Oil», « Second Chance», « The Catch» (ως guest), «Designated Survivor».

Obit Adan Canto

Πηγή: AP

Το 2020 βρέθηκε στο καστ της σειράς «The Cleaning Lady», όπου πρωταγωνίστησε για δύο σεζόν, αλλά ο καρκίνος τον ανάγκασε να σταματήσει, σκεπτόμενος ότι θα μπορούσε να επιστρέψει μόλις γινόταν καλά. Τελικά, όμως, το νήμα της ζωής κόπηκε και μαζί με αυτό έσβησαν απότομα και τα όνειρά του για το μέλλον.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Παράσιτα» και άλλοι ξένοι celebrities που έχασαν τη ζωή τους το 2023

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP