Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Παράσιτα» και άλλοι ξένοι celebrities που έχασαν τη ζωή τους το 2023

Τζένη Ντεμιράι
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Παράσιτα» και άλλοι ξένοι celebrities που έχασαν τη ζωή τους το 2023

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός φαίνεται να έγραψε τελευταίος το όνομά του στη λίστα με τους αποθανόντες του έτους. Ποιοι άλλοι θάνατοι διάσημων της διεθνούς σκηνής γράφτηκαν στην ιστορία του 2023;

Ο Lee Sun-kyun, ένας ηθοποιός από τη Νότια Κορέα που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Παράσιτα», η οποία είχε κερδίσει το Oscar Καλύτερης Ταινίας το 2020, πέθανε στα 48 του, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Associated Press και το Νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο ηθοποιός, που υποδυόταν τον πατέρα της πλούσιας οικογένειας στα «Παράσιτα», βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Σεούλ, μετά από αναζήτηση των Αρχών που είχαν ενημερωθεί από την οικογένειά του πως είχε γράψει ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

https://www.instagram.com/p/Cw8cpu8qjhB/

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία Incheon της Νότιας Κορέας ερευνούσε τον Lee και άλλα επτά άτομα για υποτιθέμενη χρήση ναρκωτικών.

Ο Lee ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα εκβιασμού από ένα άλλο εμπλεκόμενο άτομο, το οποίο φέρεται να του απέσπασε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με το Yonhap, η αστυνομία ανέκρινε τον Lee τρεις φορές, μόλις το περασμένο Σάββατο, για τη φερόμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι τον ξεγέλασαν και ότι δεν ήξερε τι έπαιρνε.

https://www.instagram.com/p/CyPTZxVKp2f/

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός φαίνεται να έγραψε τελευταίος το όνομά του στη λίστα με τους αποθανόντες του 2023. Αφού η χρονιά σημαδεύτηκε από σημαντικές απώλειες καλλιτεχνών που αποχαιρέτησαν τη ζωή φέτος, άλλες φορές με βίαιο και άλλες με ομαλό τρόπο.

Στην παρακάτω λίστα μπορείς να διαβάσεις τις ημερομηνίες που «σημαδεύτηκαν» με τον χαμό σημαντικών προσώπων της διεθνούς κινηματογραφικής και μουσικής πραγματικότητας.

11 Δεκεμβρίου 2023

Ο ηθοποιός Andre Braugher, που ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως ντεντέκτιβ Frank Pembleton στην αστυνομική σειρά Homicide: Life on the Street και τη συμμετοχή του στην αστυνομική κωμική σειρά Brooklyn Nine-Nine, έχασε τη ζωή του στις 11 Δεκεμβρίου 2023, σε ηλικία 61 ετών. O Braugher διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του.

Obit Andre Braugher

28 Οκτωβρίου 2023

Στις 28 Οκτωβρίου 2023, οι fans της θρυλικής σειράς «Τα Φιλαράκια» θρήνησαν για τον θάνατο του Chandler Bing, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 54 του. Ο Matthew Perry βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις στο υδρομασάζ του σπιτιού του στο Λος Άντζελες. Περίπου ενάμιση μήνα μετά τον χαμό του, η ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ο Perry «έφυγε» από λήψη κεταμίνης και πνιγμό.

Τα Φιλαράκια του Matthew Perry έδειξαν με πέντε διαφορετικούς τρόπους πόσο πονάει ένα ξαφνικό αντίο

Obit Matthew Perry

27 Σεπτεμβρίου 2023

O Michael Gambon, που αγαπήθηκε μέσα από τις ταινίες του Harry Potter στον ρόλο του καθηγητή «Dumbledore», έχασε τη μάχη με τον θάνατο φέτος, αφού στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένειά του, η οποία έγραψε στην ανακοίνωσή της: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και την αγάπη σας».

31 Ιουλίου 2023

O Angus Cloud, ο οποίος ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στη σειρά «Euphoria», πέθανε σε ηλικία 25 ετών. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια στις 31 Ιουλίου 2023.

Η αιτία θανάτου του ηθοποιού ήταν «οξεία δηλητηρίαση λόγω συνδυασμένων επιδράσεων μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνης, φαιντανύλης και βενζοδιαζεπινών», σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε, καθώς περνούσε μία δύσκολη περίοδο μετά τον πρόωρο χαμό του πατέρα του. Υπάρχει, όμως, και το σενάριο να «χάθηκε» λόγω τυχαίας υπερβολικής δόσης.

«Πολύ ξεχωριστός και πολύ νέος για να μας αφήσει»: Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον 25χρονο Angus Cloud

Obit Angus Cloud

24 Μαΐου 2023

Ένα «τέλος εποχής» φαίνεται να γράφτηκε στην ιστορία της μουσικής στις 24 Μαΐου 2023, αφού η Tina Turner εχασε τη ζωή της σε ηλικία 83 ετών.

Η τραγουδίστρια βρισκόταν αντιμέτωπη με προβλήματα υγείας, αφού είχε περάσει έμφραγμα, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του εντέρου το 2016, ενώ το 2017 είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα social media της μεταξύ άλλων έγραφε:

«Η Tina Turner, η "Βασίλισσα του Rock 'n' Roll" πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

The beauty of Tina: Η Tina Turner «έφυγε» αλλά η ομορφιά και η κληρονομιά της παραμένουν

CORRECTION Obit Tina Turner

25 Απριλίου 2023

O Harry Belafonte ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός, γνωστός για τα κομμάτια Day-O και Matilda. Έχασε τη ζωή του σε ηλικία 96 ετών από φυσικά αίτια στις 25 Απριλίου 2023.

Obit Harry Belafonte

15 Φεβρουαρίου 2023

Η Requel Welch έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 15 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό του θανάτου της, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, η θρυλική σταρ και sex symbol των 60s πέθανε από καρδιακή ανακοπή ύστερα από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η Requel Welch έγινε γνωστή τη δεκαετία του '60 από τους ρόλους της στις ταινίες «Fantastic Voyage» και «One Million Years BC». Το1974 κέρδισε χρυσή σφαίρα για τον ρόλο της ως Constance de Bonacieux στο remake για τους «Τρεις Σωματοφύλακες».

https://www.instagram.com/p/Br8r0FEAoBq/