Σαν σήμερα προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο «Sopranos» και μάθαμε για ποιον γράφτηκε η αρχική ιστορία

Τζένη Ντεμιράι
Σαν σήμερα προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο «Sopranos» και μάθαμε για ποιον γράφτηκε η αρχική ιστορία

Θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την πρεμίερα της σειράς «Sopranos», η HBO δημοσίευσε ένα βίντεο με αξέχαστες σκηνές και μία μητέρα κρύβεται πίσω από την πρωτότυπη ιστορία.

 

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στις 10 Ιανουαρίου 1999, προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Sopranos», η οποία έγραψε ιστορία στον κόσμο της αμερικανικής τηλεόρασης και έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στην παραγωγή σειρών.

Πιο αναλυτικά, η σειρά «Sopranos» κατάφερε να μυήσει τους τηλεθεατές στη θέαση κινηματογραφικού περιεχομένου από την τηλεόραση. Αποτέλεσε, δηλαδή, ένα πρωτοπόρο για την εποχή του έργο, τα μυστικά του οποίου ακολούθησαν μετέπειτα οι δημιουργοί των εμβληματικών «Mad Men», «The Walking Dead» και «Game of Thrones».

Άλλωστε, το γεγονός πως το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων την ψήφισε ως την πιο καλογραμμένη σειρά όλων των εποχών, περιλαμβάνοντάς τη στη λίστα με τα σίριαλ που συνθέτουν την ιστορία της σύγχρονης τηλεόρασης, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την πρεμίερα της σειράς «Sopranos», η HBO δημοσίευσε ένα βίντεο με αξέχαστες σκηνές.

Πώς μία μητέρα έγινε έμπνευση για τη δημιουργία των «The Sopranos»

Το 2006 ο σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς-φαινόμενο «The Sopranos», David Chase, έδωσε μία συνέντευξη στο BBC κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην έμπνευση που κρύβεται πίσω από το δράμα.

sopranos-(2).jpg

Πηγή: @the.sopranos.fan

Συγκεκριμένα, ο Chase είχε πει ότι η σύζυγός του, Denise, θεωρούσε ότι η μητέρα του θα μπορούσε να γίνει ένα διαμάντι της κωμωδίας, αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτό, όμως, δεν αποτελούσε μονάχα δική της πεποίθηση αλλά το ίδιο ισχυρίζονταν και συνάδελφοί του, οι οποίοι είχαν ακούσει τον Chase να λέει ιστορίες για εκείνη.

«Σκέφτηκα, "γιατί να θέλει κάποιος να το δει αυτό; Ένας τηλεοπτικός παραγωγός με μία κάπως τρελή και αυταρχική μητέρα;"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν το σκέφτηκα ποτέ ιδιαίτερα. Τότε κάτι με έκανε να σκεφτώ ότι θα ήταν αστείο να γράψω μια ιστορία για έναν τύπο που ήταν πολύ πιο σκληρός από μένα. Πολύ πιο αρρενωπός, άγριος, όλα αυτά τα πράγματα, με μια τέτοια μητέρα», είπε.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον αν ο τύπος ήταν μαφιόζος, ο οποίος βάζει τη μητέρα του σε γηροκομείο και εκείνη θέλει να τον σκοτώσει γι' αυτό. Και, μέσω της θεραπείας, συνειδητοποιεί ότι ο πραγματικός σου εχθρός στη μαφία, όχι μόνο στη ζωή του, αλλά και στην εσωτερική του δυναμική, είναι η μητέρα του. Αυτό θα ήταν μια καλή κωμωδία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησε να δημιουργείται ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά δράματα όλων των εποχών.

sopranos-(3).jpg

Πηγή: @the.sopranos.fan

Οι «Sopranos» έγιναν κάτι περισσότερο από μια αστυνομική σειρά, έγιναν ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Στη βάση της αποτελεί μία πολύπλοκη ιστορία της ταραχώδους ζωής του αφεντικού της μαφίας Tony Soprano, έναν άνδρα που υποφέρει τόσο πολύ από εξουθενωτικές κρίσεις πανικού, λόγω των καθημερινών οικογενειακών υποχρεώσεων, των δαίμονων της διαταραγμένης παιδικής του ηλικίας και της πραγματικότητας της βίαιης και επικίνδυνης δουλειάς του, που οδηγείται στο να αναζητήσει βοήθεια από την ψυχίατρο Jennifer Melfi.

Βοήθεια από ειδικό, πάντως, ζήτησε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, David Chase, ο οποίος ανέφερε σχετικά με αυτό: «Νομίζω ότι είχα αγχωθεί πολύ. Η μητέρα μου άγχωνε τους πάντες. Από την πλευρά της η μητέρα του Tony(πρωταγωνιστή της σειράς), Livia, ήταν επιρρεπής σε βίαιες εναλλαγές της διάθεσής καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, με αποτέλεσμα εκείνος συχνά να νιώθει φόβο.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @the.sopranos.fan