Berlin: Η spin-off σειρά του «La Casa de Papel» έφτασε στο Netflix & φαίνεται βαρετή στους κριτικούς

Τζένη Ντεμιράι
Berlin: Η spin-off σειρά του «La Casa de Papel» έφτασε στο Netflix & φαίνεται βαρετή στους κριτικούς

H σειρά «Berlin» είναι διαθέσιμη από σήμερα 29 Δεκεμβρίου στο Netflix αλλά δεν φάνηκε να έχει κερδίσει τις καλύτερες πρώτες εντυπώσεις.

«Όταν διάβαζα το σενάριο, αναρωτιόμουν, τι θα σκεφτεί ο κόσμος γι' αυτόν τον τύπο; Είναι ένας συναισθηματικός τρομοκράτης», δήλωσε ο Pedro Alonso για τον Berlin στο CNN, λίγο πριν κυκλοφορήσει στο Netflix η spin-off σειρά για τον ελαφρώς ψυχωτικό κλέφτη του «La Casa de Papel».

Οι fans της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Money Heist» (La Casa de Papel) θα χαρούν να δουν τον Alonso να υποδύεται ξανά τον Andrés de Fonollosa στο πολυαναμενόμενο prequel του Netflix «Berlin», που κάνει πρεμιέρα στις 29 Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι υπέκυψε σε μια ανίατη ασθένεια στη δεύτερη σεζόν του «Money Heist», ο Berlin παρέμεινε μια σημαντική παρουσία και στις επόμενες τρεις σεζόν του εγκληματικού δράματος, εμφανιζόμενος σε flashbacks, με αποτέλεσμα να είναι ο αγαπημένος των θαυμαστών μέχρι το τέλος.

Μιλώντας για το spin-off, ο Alonso τονίζει ότι η αγάπη τίθεται σε μεγάλο βαθμό στο προσκήνιο. «Η αγάπη είναι τα πάντα. Αλλά φανταστείτε τον Berlin σε ρομαντική κωμωδία», είπε αστειευόμενος ο ηθοποιός.

Ποια είναι η υπόθεση του «Berlin»

Τα γεγονότα της spin-off σειράς διαδραματίζονται πριν ξεκινήσει το σχέδιο της «τέλειας ληστείας» στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και εστιάζουν στον χαρακτήρα «Berlin» ή ορθότερα στον Andrés de Fonollosa, τον οποίο υποδύεται ο Pedro Alonso. Η υπόθεση αφορά την «χρυσή εποχή» του Berlin, κατά την οποία οργάνωνε μεγαλειώδεις ληστείες στην Ευρώπη.

Ο Berlin πιστεύει ότι μόνο δύο πράγματα μπορούν να κάνουν μία κακή μέρα σπουδαία: η αγάπη και ένα εκατομμύριο ευρώ. Έχοντας αυτό το μότο ζωής, ετοιμάζει μία από τις πιο ακραίες ληστείες του, με σκοπό να κερδίσει 44 εκατομμύρια ευρώ. Για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, όμως, θα χρειαστεί να ζητήσει τη βοήθεια της Keila, που είναι εγκέφαλος της κυβερνοασφάλειας, του Damián, που είναι ακαδημαϊκός, του στενού του φίλου Cameron, του Roi που είναι κλειδαράς και του Bruce που παίζει στα δάχτυλα τα όπλα και τα gadgets.

Καθώς ο δημιουργός του prequel, Alex Pina, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του έργου απάντησε ότι η αγάπη και η ληστεία θα είναι τα βασικά σημεία της σειράς, θεωρούμε δεδομένο ότι η σειρά θα θέσει σε υψηλή προτεραιότητα της ερωτική ζωή του ήρωα και θα μας αποκαλύψει αρκετές λεπτομέρειες για τις «5 φορές που ο Berlin πίστεψε στην αγάπη».

Οι πρώτες κριτικές δεν δείχνουν επιτυχία του spin-off

Ο συντάκτης του collider, Erick Massoto, ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε την άποψή του για τη σειρά «Berlin», αφού την είδε σήμερα 29 Δεκεμβρίου. όπως είπε, η σειρά αποτέλεσε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που τον έκανε να αναρωτηθεί «γιατί το βλέπω αυτό»;

Ο Massoto, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η σειρά επιχειρεί να αλλάξει τον χαρακτηρά του Berlin και να παρουσιάσει μία «εξανθρωπισμένη» μορφή του, αλλά αυτο που πραγματικά χρειαζόταν να κάνει ήταν να αγκαλιάσει όλες τις λιγότερο ανθρώπινες τάσεις του.

Την ίδια στιγμή, η συντάκτρια της Washington Post, Lili Loofbourow, δε φαίνεται να ικανοποιήθηκε απο το prequel αν και, όπως έγραψε η ίδια, είναι φανατική του «Money Heist».

«Ο ρυθμός είναι περίεργος, η ληστεία βαρετή, οι χαρακτήρες επίπεδοι», σχολίασε χαρακτηριστικά σε review της, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως η σειρά δεν μπορεί καν να δημιουργήσει ένα είδους σασπένς.

Εσύ θα εμπιστευτείς τις πρώτες κριτικές ή τον ίδιο τον Berlin;

https://www.instagram.com/p/C1C4uokIDIa/

Berlin, Maestro του Bradley Cooper και όλα όσα αξίζει να δεις στο Netflix τον Δεκέμβριο