Η ζωή της Celine Dion γίνεται ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τη σπάνια ασθένειά της

Τζένη Ντεμιράι
Η ζωή της Celine Dion γίνεται ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τη σπάνια ασθένειά της
2017 Invision

Η Celine Dion πάσχει από τη σπάνια πάθηση και μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της τον Δεκέμβριο του 2022.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη Celine Dion στοχεύει να φέρει στο προσκήνιο το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου, τη νευρολογική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί η τραγουδίστρια.

Η Amazon-MGM θα κυκλοφορήσει το «I Am: Céline Dion», μια ταινία που ασχολείται με την πάθηση που επηρεάζει το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλό της. Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ καλύπτει περίπου ένα χρόνο από τη ζωή της τραγουδίστριας και καταγράφει τη μάχη της Dion με το σύνδρομο Stiff Person Syndrome, μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Η ασθένεια είχε ως αποτέλεσμα η Dion να σταματήσει τις εμφανίσεις και να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό τα έως τότε δεδομένα της ζωής της.

2019 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Πηγή: AP

H πάθηση της Celine Dion μέσα από τα λόγια της ίδιας

Η Dion μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την παγκόσμια περιοδεία της λόγω των σπασμών που επηρέαζαν τον τρόπο που περπατούσε και τραγουδούσε.

«Ενώ ακόμα μαθαίνουμε γι' αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα», ανέφερε τότε στο Instagram.

«Δυστυχώς, οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, μερικές φορές προκαλούν δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω με τον τρόπο που έχω συνηθίσει», είχε τονίσει.

Η Dion δηλώνει, σύμφωνα με το Variety, πως ελπίζει ότι το ντοκιμαντέρ θα «ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για αυτή την ελάχιστα γνωστή κατάσταση».

«Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια τέτοια πρόκληση για μένα, το ταξίδι από την ανακάλυψη της πάθησής μου μέχρι να μάθω πώς να ζω με αυτήν και να τη διαχειρίζομαι, αλλά να μην την αφήνω να με καθορίζει», προσθέτει η τραγουδίστρια.

Celine Dion in Concert - Los Angeles

Πηγή: AP

Η Celine Dion ακυρώνει όλη την περιοδεία της αλλά δεν το βάζει κάτω

Ο λόγος που η Celine Dion θέλει να δει ο κόσμος το «I Am: Celine Dion»

Η Dion μοιράστηκε τον λόγο που θέλει να δει ο κόσμος την περιπέτειά της, λέγοντας:

«Καθώς συνεχίζεται ο δρόμος για την επανέναρξη της καριέρας μου στις παραστάσεις, συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου έλειψε, το να μπορώ να βλέπω τους θαυμαστές μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας, αποφάσισα ότι ήθελα να καταγράψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου για να βοηθήσω άλλους που μοιράζονται αυτή τη διάγνωση».

Music-Aretha Franklin

Πηγή: AP

«Η Celine Dion είναι μια παγκόσμια μεγαθήρια με μια καριέρα που καθορίζεται όχι μόνο από την εξαιρετική εργασιακή ηθική και το πάθος της, αλλά και από την αφοσίωσή της στους θαυμαστές της», δήλωσε η επικεφαλής της Amazon MGM Studios, Jennifer Salke. «Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια ωμή, οικεία απεικόνιση μιας κομβικής περιόδου στην προσωπική της ζωή και την καριέρα της, τραβώντας την κουρτίνα της διαδρομής της καθώς ξεπερνά μια αδιανόητη διάγνωση»., πρόσθεσε σύμφωνα με το Variety.

Το «I Am: Celine Dion» σκηνοθετήθηκε από την Irene Taylor, ενώ η Sony Music Vision έκανε την παραγωγή σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment Canada και τη Vermilion Films.

H Celine Dion μίλησε για την σπάνια ασθένειά της αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που μας συγκλόνισε

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP